Hej, jag heter Helena...

Love her but leave her wild…

Oh darling, let’s be adventurers är en av Sveriges bästa resebloggar och drivs av mig, Helena Gunnare. Jag är en småstadstjej med stora drömmar och en äventyrslusta som aldrig tar slut.

Jag har mina rötter i norra Lappland, där jag har levt i ungefär 2/3 av mitt liv. Sen flyttade jag söderut och började sakta upptäcka världen. Idag så kallar jag Motala för mitt hem och här bor jag tillsammans med min sambo.

Mitt pass berättar att jag lämnar landet ganska ofta, men att jag ändå inte besökt så många länder totalt. Jag återvänder istället gärna till länder jag fastnat extra mycket för och jag bryr mig egentligen inte om att kryssa av länder på någon lista. Jag fokuserar hellre på alla upplevelser som resandet ger mig. Jag reser aldrig utan min kamera, som även är mina allra käraste ägodel och förutom att resa så tycker jag om att drömma mig bort i böckernas värld. Jag fyller jämt och ständigt på min Kindle-app med nya böcker.

Jag drömmer om magiska platser, om tomma stränder och svindlande utsikter. Jag drömmer om att falla ner under ytan och utforska världen där. Jag drömmer om episka roadtrips genom platser som jag bara trodde fanns i fantasin.

Jag har alltid drömt om att resa och få upptäcka världen. Redan när jag var tio år gammal så drömde jag om Australiens röda sand och vidsträckta vidder. Jag färdas helst i bil och då gärna på episka roadtrips genom magiska landskap. Jag gillar att utforska nya och spännande platser, både de som finns med i guideböckerna men speciellt de som inte finns där. Jag tycker om att utmana mig själv till att göra saker jag egentligen inte vågar och jag trivs otroligt bra i vatten.

Jag är en nattuggla som tvingar mig själv upp vid gryningen ibland. Som den gången jag ville se soluppgången vid Mesa Arch i USA. Jag tycker att dygnet har alldeles för få timmar och jag älskar countrymusik. Något som jag vill göra mer av i framtiden är att dyka – gärna i varmare vatten. Men även fjällvandra och upptäcka vår svenska natur mer.

Vill du följa med mig på alla mina äventyr så kan du (förutom att läsa bloggen) följa mig på sociala medier:

Instagram: @InteHelena

Twitter: @InteHelena

Facebook: Oh darling, let’s be adventurers

to-travel-is-to-take-a-journey-into-yourself