USA är landet som jag alltid velat besöka, men som jag alltid tänkt att “jag hinner senare”. Senare blev till sist under maj/juni år 2016 – då var det dags för mig att åka till landet som folk antingen verkar älska eller inte gilla alls. Första stoppet blev San Francisco och därifrån så tog vi oss sakta österut genom magiska nationalparker och ökenhettan till den vänliga södern.

Sen dess så har jag hunnit besöka landet flera gånger och att roadtrippa i USA är något jag kan rekommendera alla att göra. Att roadtrippa ger världens bästa frihetskänsla!

Nedan så ser du en karta över USA där alla stater som jag har besökt är klickbara – genom att klicka på respektive stat så kommer du till en sida med alla inlägg från just den staten. Du hittar även samtliga inlägg som jag har skrivit om USA lite längre ned på denna sida.


 


Fakta om USA

Huvudstad: Washington D.C.

Valuta: United States Dollar ($) – jag kollar alltid den dagsaktuella valutakursen på XE.com.

Språk: Engelska.

Bra att veta: USA är ett stort land. Att flyga mellan Los Angeles till New York kan ta mer än 6 timmar enkel resa.

Behövs visum? För de flesta svenskar så räcker det med att ansöka om ESTA. Det gör du via den officiella sidan som jag har länkat till och det kostar 14$ för en ansökan. Det finns många andra sidor som du kan ansöka om ESTA via men det kostar mycket mer och i princip så får du ändå göra jobbet själv. Så sök alltid via den officiella sidan!

Läs mer: Anna på New York – My bite of the Big Apple har skrivit en utförlig guide till om hur du ansöker om ett ESTA.

Behövs adapter? Ja.


USA

INLÄGG - UPPDELADE I STATER

KALIFORNIEN

En video från Yosemite

by

Jag har otroligt många filmklipp från resan till Yosemite National Park som jag gjorde i november tillsammans med Ida, Katarina och Rania. Det har…

NEW YORK

ALLT OM USA

Monument Valley

by

Vi rullar vidare längs de amerikanska vägarna och befinner oss nu i Monument Valley. Internet är fortfarande en bristvara men vi klarar oss bra…

Vår resrutt i USA

by

USA är ett stort land, det är ingen hemlighet. Och att campa är populärt. Väldigt populärt. Så självklart ska vi köra flera hundra mil…

Planering inför USA

by

Det känns som att det var evigheter sen jag satt där framför datorn och klickade på boka-knappen på SAS. Att det var evigheter sen…