Australia Day 2015

Australia Day!

Idag så firas Australia Day runt om i Australien och även andra länder. Det är landets nationaldag och dagen firas till minne av då brittiska båtar anlände till Sydney Cove år 1788 och man anser att det var då som Australien blev självständigt!

Happy Australia Day 2015

Alla firar dock inte!

Många ser det som ett slags firande över hur aboriginernas kultur förstördes av de brittiska kolonialister som anlände med båtarna. Därför så hålls det även protester för “Invasion Day” under denna dag, ända sedan år 1988.

Tillbakablick

Eftersom jag inte befinner mig i Australien just nu, så bjuder jag på lite gamla bilder från min resa runt om i landet.

Happy Australia Day 2015

Happy Australia Day 2015 Happy Australia Day 2015

Vill du läsa mer om Australien?

Läs om när jag cyklade runt Rottnest Island, besökte platsen där Doktorn Kan Komma spelades in, flög i en Tiger Moth över Whitsundays och när jag hamnade i den Australiensiska outbacken!

Här kan du hitta alla mina inlägg om Australien och det är många fler på gång!

Happy Australia Day 2015

Här har ni även video med en annorlunda variant av nationalsången.

Har du firat Australia Day på riktigt? Hur var det?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.