Singapore, en stad och ett land

När jag bodde i Kuala Lumpur så åkte vi på en weekend till Singapore med klassen. Det var roligt men vi hade alldeles för lite tid där! Därför åker jag gärna tillbaka nångång. Singapore är inte ett ställe som jag kan se mig själv spendera en månad i, men en vecka – absolut! Åker jag dit igen så vill jag spendera en natt på Marina Bay Sands och gå runt i Gardens by the Bay.

Singapore Marina Bay Sands, Singapore

När jag var där så bodde vi på A Beary Good Hostel som finns i Chinatown. Jag besökte Sentosa Island och Universal Studios tillsammans med några tjejer i klassen. Det blev en heldag där och det var roligt. Jag älskade Revenge of The Mummy, en berg- och dalbana utöver det vanliga. Men även om vi hade roligt så räckte det gott och väl med en dag där!

Universal Studios, Singapore  Universal Studios, Singapore

Sentosa Island är dock så mycket mer än bara Universal Studios. Det finns stränder, en golfbana, Madame Tussauds och mycket annat som man kan sysselsätta sig med! Visste du förresten att ön är konstgjord?

Singapore är också ett ställe med otroligt många lagar och regler. Så många att den har fått smeknamnet “Fine City” och då ska man inte översätta det till en fin stad, utan fine = böter. Så, bötesstaden blir det. Jag tog en bild på en kylskåpsmagnet med några av sakerna som du inte får göra i Singapore. Bland annat så får du inte tugga tuggummi, slänga skräp på marken eller mata apor.. Vill du läsa lite mer?

Singapore - a fine city!

Men en sak måste jag säga om Singapore. Det var otroligt rent där!

Har du varit i Singapore? Vad tyckte du?

6 Comments

 • Nope! Har inte varit där men det verkar ju rätt kul. har dock andra planer i nuläget. Det är rätt roligt emd regler. på flygplatsen i bankok sto det “no weapons, no drugs, no buddahs” haha 🙂

  • Ja, jag kan rekommendera! Vet många som känner att det är lite “love at first sight” när de besökt Singapore. Och även om jag inte kände så, så tycker jag absolut att det är värt ett besök dit! 🙂

   Ja, regler är roliga! En annan lag/regel var att man inte fick sitta i rulltrappan.. haha. Jag har sett den där skylten på Bangkoks flygplats tror jag, låter bekant med “no buddahs”.

 • Ojoboj, mumiekarusellen var det häftigaste i karusellväg jag varit med om! Verkligen en helhetsupplevelse!! 😀 😀

 • Ne-eeej. Har inte varit där. TYVÄRR….. Guuu vad jag blir sugen när tittar på dina fina bilder…! Resa och fotografering är verkligen det bästa som finns! 😉

  • Åh va roligt att höra! 🙂 Vill så gärna inspirera andra till att resa så kan jag bara inspirera någon (dig!) att resa så känner jag att jag har lyckats!

   Jag håller helt och hållet med, finns inget bättre 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.