Detta är ett sponsrat inlägg

Menu
Inspiration & Restips

SPONSRAD VIDEO: Vad är ett Five Star Airline?

Visste du..

.. att svenskar dricker mer öl på midsommar än tyskar gör på Oktoberfest? Det är lite fascinerande! Och det trodde jag verkligen inte. För alla vet väl att på Oktoberfest så går det åt mängder av öl?

Många dricker dessutom en öl innan de ska iväg på sin semester, gör du det? Det gör inte jag. Jag är ingen öldrickare, men däremot skulle jag ändå vilja uppleva en riktig Oktoberfest i Tyskland.

Lufthansa har undersökt ölpriser på flygplatser lagom till årets Oktoberfest. De har tagit fram ett så kallat Beer Index. Vad har de kommit fram till då? Jo, att den där ”flygplats ölen” som många dricker är dyrast i Norden. Inte så förvånande faktiskt, för även om jag själv inte dricker öl så gör min sambo det. Så jag har ändå lite koll, i alla fall på de flygplatser vi har besökt runt om i världen.

Den billigaste ölen hittar du i…

..Tyskland. I München rättare sagt. Den ölen är dessutom bryggd på världens enda flygplatsbryggeri, lite häftigt att det finns såna också. Det visste jag inte. Den dyraste ölen? Danmark. På flygplatsen i Köpenhamn så får du betala mer än tre gånger så mycket.

Five Star Airline

Något jag heller inte visste är att Lufthansa satsar hårt på att bli det sjätte ”Five Star Airlines” i hela världen. De vill pyssla om sina resenärer och erbjuder alltid öl, läsk, kaffe, mat, snacks och champagne på sina flygningar. Det låter inte helt fel nu när vi lever i en värld av lågprisflygbolag. Inget fel med det, jag flyger själv ofta med såna. Men jag säger heller inte nej till att bli lite extra ompysslad på mina flygningar för det gör resan så mycket bättre!

Nyfiken på att veta mer om Lufthansa, Beer Index eller kanske till och med Oktoberfest? Kika på videon och klicka dig vidare! Förresten, har du varit med om en riktig Oktoberfest nångång?

Detta är ett sponsrat inlägg.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

4 Comments

 • Linnea Edmark
  september 23, 2015 at 1:32 e m

  Vilket roligt filmklipp! 🙂 Behöver jag säga att jag inte är förvånad 😉 Det tog ett tag att vänja sig vid att ölen nästan känns gratis här i Tyskland och att ölkulturen här i Bayern nästan är som en religon. Vår motsvarighet till ICA har sedan länge laddat upp med årets specialerbjudanden för Oktoberfestölen och företagen har bokat sina platser i ”sitt” bryggeris tält inne i München sedan läääänge 🙂
  Hälsningar Linnea i Bayern

  Reply
  • Helena
   september 25, 2015 at 8:17 e m

   Det är så intressant att det är så olika, även fast Tyskland inte alls ligger långt bort från Sverige. Men ja, ölkulturen där verkar vara så enormt stor! Va roligt att alla laddar redan 🙂

   Reply
 • linah
  september 30, 2015 at 1:36 e m

  åh vilken fin blogg!

  Reply
  • Helena
   oktober 2, 2015 at 1:08 f m

   Tack Linah! 🙂

   Reply

Leave a Reply