Upplev Prag på en Segway

Första gången som jag ställde mig på en Segway var under TUR-mässan 2011. Alltså över fyra år sedan. Andra gången och tredje, fjärde, femte… var också på TUR-mässan fast två år senare. Den gången då jag själv stod i en monter, som representerade utbildningen som jag gick då. Det fanns ett företag inte alls långt från vår monter där man fick provköra Segways på en liten bana. Jättekul! Jag kunde inte gå förbi den montern utan att ta en tur. Det kostade pengar, men det var gratis för utställare. Annars hade det nog bara blivit ett åk.

Jag minns att jag tyckte att det var så roligt att glida fram på maskinen. Och jag minns att ju fler gånger som jag provade på, desto mindre ville jag sluta. Så därför bestämde jag mig för att åka på en Segway tur i Prag. Och jag måste säga, det var en av de roligaste sakerna jag gjorde i Prag! Jag fick se mycket på kort tid och även om vi inte stannade så länge på varje plats så ville jag inte stiga av min Segway när turen var slut.

Prag Segway Tjeckien

Upptäck en stad på ett nytt sätt

Är du ute efter mycket fakta och långa berättelser så är nog Segway inget för dig. Men om du vill se en stad och samtidigt ha kul så kommer du att älska det! Det krävs inga förkunskaper och alla kan lära sig att åka. Det verkar vara många som tror att det bara är en grej för unga och om du är en av dom som tror det så har du fel. Det kan även mitt sällskap under turen intyga. Fyra äldre kanadensare som aldrig hade stått på en Segway innan och som inte hade några problem alls med att lära sig att hantera maskinen.

Från ett företag till flera

Det finns olika företag som anordnar guidade turer på Segway i Prag och de flesta hittar du vid Old Town Square. Enligt Dominic, som var vår guide under dagen, så är det mest ryssar som hyr ut och anordnar turer. För fem år sen så fanns det bara ett företag, Segway Point som jag åkte med, och de hade bara fem Segways då. Idag har de betydligt fler. Efter att ha insett att Segway är här för att stanna så kom det massor av ryssar med maskiner och började hyra ut till turister. På gott och ont. Dominic berättade att de inte tar säkerheten på så stort allvar och det händer många olyckor. Bland annat så var det ett litet barn som blev påkört. Väldigt tråkigt!

Segways och lokalbefolkning

Det är många i lokalbefolkningen som inte gillar att Segways numera finns överallt och det kan jag förstå. Samtidigt som jag tycker om dom så förstår jag att de kan vara irriterande om man själv inte står på en. Många tar inte hänsyn till gångtrafikanter heller och det är då det känns som att det kan bli farligt. Men när man väl kommer ifrån platserna där det är som mest folk, då är det underbart att susa fram!

Efter en genomgång så är det dags att rulla iväg

Efter att alla har fått en genomgång på sin Segway så är det dags att rulla iväg. Den turen som jag åkte med på gick upp till slottet, men det finns flera olika att välja mellan. Jag hade helst velat åka på den turen som var längst och åkte bort till Petrin Tower också. Men den var redan fullbokad.

Först så hade jag min systemkamera i min lilla ryggsäck som satt säkert på ryggen. Men efter att ha åkt i ungefär tio minuter så valde jag att hänga den runt halsen istället. Jag kände mig tillräckligt trygg på min Segway för att åka och fota samtidigt, men det krävs att du har bra balans för att göra det.

Prag Segway TjeckienPrag Segway Tjeckien

 

Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien segway-prag-tjeckien-024 Prag Segway Tjeckien Prag Segway Tjeckien

Jag har även klippt ihop en film från Segway turen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment