Menu
Helena Gunnare

Hej!

Det är jag som är Helena Gunnare, en resebloggande fotograf som är uppvuxen i Mertajärvi, en liten by i midnattssolens land och även den allra nordligaste delen av Sverige.

En plats där sommarnätterna aldrig tar slut och där norrskenet dansar på himlen under de allra kallaste vinternätterna. Just nu bor jag i Motala, mitt andra hem, tillsammans med min sambo Kenny som du även kommer att möta här på bloggen ibland. Det är svårt att inte nämna honom eftersom vi ofta reser tillsammans.

Mitt hjärta slår lite extra för magiska vyer, nationalparker, vattenfall och jag älskar att roadtrippa mig runt om i världen. Jag stannar mer än gärna lite längre på en plats och åker ofta gärna tillbaka för att verkligen hinna uppleva platsen.

Jag älskar att bege mig ut på äventyr – både små och stora. För mig så betyder ett äventyr inte enbart att jag alltid måste bestiga Kebnekaise utan det kan också vara att ta en långsam promenad längs en fin vandringsled. För mig handlar äventyrandet mer om att upptäcka något nytt. Eller återupptäcka det som jag kanske har glömt bort. Ett äventyr kan också vara att strosa runt i en mysig stad och gå vilse tills jag hittar den finaste utsiktsplatsen.

Jag har en förkärlek för soluppgångar på vackra platser även om jag ofta gärna heller sover mig igenom de magiska morgontimmarna. Men ibland så kämpar jag emot mina trötta ögon och varje gång så säger jag att jag ska bli bättre på fånga morgonen på det viset. Jag använder ordet magiskt väldigt ofta men har svårt att låta bli när något är.. magiskt. Om du inte redan har förstått det så är magiskt ett av mina favoritord.

Idag så driver jag eget företag där största fokus är att skapa innehåll och utveckla resebloggen, men jag arbetar även med olika destinationer och företag. Som fotograf så arbetar jag också på uppdrag av destinationer, företag och privatpersoner. 

Vill du veta ännu mer om vad jag jobbar med så spana in denna sida.

Ja, det var lite (eller mycket) om mig. Men, hur började allting egentligen?

Det var en gång…

Min kamera är min trognaste följeslagare och utan den så hade den här resebloggen förmodligen aldrig existerat. Jag skapade nämligen min lilla plats här på internet mycket på grund av att jag behövde en plats att visa upp alla mina bilder på.

Jag har bloggat till och från sen slutet av 90-talet, men just ohdarling.org föddes först år 2006. Resebloggen som den är idag såg dock först dagens ljus under 2012. Ungefär. Jag minns inte exakt om jag ska vara helt ärlig, men jag brukar säga runt 2012.

Det var även i början av år 2012 som jag reste runt i Australien på ett Working Holiday visum och under resan så bestämde jag mig för att jag ville jobba med resor på ett eller annat sätt.

Så jag sökte en utbildning inom turism och helt plötsligt så hade jag flyttat till Lidköping för att plugga Hållbar Kulturturism och Marknadsföring. I samband med flytten dit så började jag även att utveckla resebloggen till något mer. Men där och då hade verkligen ingen aning om hur mycket den skulle utvecklas på bara några år.

Många år senare så står vi här idag – jag och min kamera upptäcker fortfarande magiska platser tillsammans och genom resebloggen så kan du följa med på ett litet hörn!

Kontakta mig

Du når mig lättast på helena@ohdarling.org.

Jag försöker svara så snabbt jag kan men ibland så behöver även jag ta ledigt från internet.
Då kanske det dröjer lite innan du får svar, men svar får du alltid.