Menu
Helena Gunnare - Oh darling, let's be adventurers

Oh darling, let’s be adventurers är en svensk reseblogg med stort fokus på roadtrips, upplevelser ute i naturen och att hitta små guldkorn i det stora havet av äventyr.

Det var en gång en blogg…

Oh darling, let’s be adventurers föddes till liv en kall vinternatt i slutet av januari år 2006. Jag brukar säga att bloggen blev en reseblogg år 2012, men faktum är att jag har skrivit om resor ända sen bloggens födelse. Och även innan dess för jag har faktiskt bloggat sen nångång i mitten av 90-talet även om det varit på andra plattformar och under andra namn.

Bara en dryg månad innan bloggen skapades så fick jag en digital systemkamera i julklapp och det är tack vare den som mitt fotograferande verkligen tog fart. Det är också tack vare den kameran som idén till att skapa en reseblogg föddes – jag behövde ju ha en plats att visa upp alla mina bilder som jag fotograferade med min nya kamera! I början så var bloggen mer en foto- och livsstilsblogg med inslag av resor. Nu är det en reseblogg, men slag av foto- och livsstilsinlägg. Och lite annat smått och gott.

Många år senare så står vi i alla fall här idag – jag och min kamera upptäcker fortfarande magiska platser tillsammans och genom resebloggen så kan du följa med på ett litet hörn!

Men okej, jag måste erkänna. Just den kameran som jag fick i julklapp har jag inte kvar idag även om den finns kvar inom familjen – halvt pensionerad efter lång och trogen tjänstgöring.

Min kamera på utflykt i Warszawa.

Utmärkelser & Nomineringar

Det är alltid roligt att bli omnämnd i media eller bli nominerad i tävlingar så här har jag samlat allt sånt. Egentligen allra mest för min egen skull så att jag ska minnas det.

Sen är det ju alltid roligt att skryta om saker som man gör bra, håller du inte med?

Vinnare: Bästa Foto – Bästa resebloggar 2020 ( om resebloggarna själva får bestämma )

Topp 10 svenska reseprofiler 2019
Svenska Nomader

Finalist: Årets upptäckare
Apollo 2019

Vinnare 2:a pris – kategori Video (ett inlägg)
Momondo Open World Awards 2018
Nominerad i kategorierna: Open World, Bästa Reseblogg, Bästa Fotografi och Bästa Video

Nominerad: Årets Kreatör
Stora Influencerpriset 2017

Vinnare: Travel Photographer of the Year 2016
Nordic Travel & Lifestyle

Finalist: Sveriges bästa reseblogg 2016
Travelmarket

Topp 5 resebloggare i Sverige
EF Sweden 2016

Nominerad: Årets Reseinspiratör: Storstadsresor
Apollo 2015

Finalist: Bästa Fotoblogg
Super Saver Travel Blog Awards 2013

Oh darling, let’s be adventurers i MEDIA

Veckans blogg på Reseguiden.se