Packningstips: såhär packar jag inför en roadtrip i USA

Packningstips: såhär packar jag inför en roadtrip i USA

Är du den som älskar att packa och börjar flera dagar innan det är dags för avresa? Eller hatar du att packa och prokrastinerar det så mycket du bara kan? Jag kan vara både och – ibland så tycker jag det är jätteroligt att äntligen få börja packa inför en resa och ibland så tycker jag bara det är jobbigt.

Att packa inför en lång roadtrip i USA var lättare sagt än gjort. Jag visste ju att jag skulle vara borta länge och även om jag försökte följa mitt egna packningstips om att endast packa för en vecka (och sedan tvätta upp allt efterhand) så lyckades jag inte riktigt följa det. Nästan, men inte riktigt. Det är dock helt okej för jag lär mig alltid något efter varje resa.

I detta inlägg så delar jag med mig om det som fick följa med och om det som jag borde ha lämnat kvar hemma. Det är en konst att packa lätt och även om jag lär mig mer och mer om hur jag själv fungerar under resor så händer det ändå ibland att jag blir osäker. När jag blir det så brukar jag ofta tänka att “jag tar med det ifall att…” fast jag egentligen borde tänka tvärtom. Vi får se, kanske har jag lärt mig det tills det är dags för nästa resa.

Väskorna är packade och redo för nya äventyr!

Börja packa i god tid

Oftast så blir min packning som bäst när jag börjar att packa i god tid, men det är ändå mer vanligt för mig att skjuta upp packandet till sista sekund. Ibland börjar jag inte ens att packa förrän det bara är några timmar kvar till avresa och då är det kanske inte så konstigt ifall jag glömmer något.

Denna gång började jag faktiskt i väldigt god tid och tack vare det så slapp jag den där sista minuten packningsstressen. Jag kände heller inte att jag hade glömt något hemma som jag ofta gör annars.

Ju fler resor jag åker iväg på desto lättare blir det dock för mig att packa. Jag vet av erfarenhet vad jag behöver ha med och därför behöver jag inte fundera lika mycket utan det går av automatik. Jag vet vilka plagg som aldrig kommer att användas och jag vet på ett ungefär vilka prylar som är helt onödiga att släpa med. Men det tar ju ändå en liten stund att samla ihop alla grejer och få de på plats i väskan.

Såhär kan min packning se ut innan jag organiserat allt.

Att välja resväska – vad ska jag tänka på?

Jag velade länge angående vilka väskor som skulle få följa med mig under denna roadtrip. Eftersom vi skulle resa i husbil så visste jag att storleken på väskan inte spelade någon roll denna gång – vi skulle ha ordentligt med bagageutrymme. Då jag sedan fortsatte min resa själv så var utrymmet heller inget problem. Samtidigt så vet jag att ju större väska jag har med, desto mer onödiga saker kan jag också lyckas få med mig. Jag brukar inte storshoppa under mina resor men något, eller några, plagg brukar ofta få följa med hem från just USA och då kan det alltid vara bra att ha stor väska ifall att liksom.

Angående storleken på resväskan – det är viktigt att tänka på hur stor bil du kommer att ha under resan och hur många personer ni är som ska resa tillsammans. Det kan även vara bra att kolla med övriga resenärer om hurdana väskor de tänker ha med sig så att det inte blir så att ni inte får plats med allt bagage. Det har inte hänt mig än, men det har varit nära ögat flera gånger vid just roadtrips.

Med ovanstående i åtanke så valde jag till slut att resa med en resväska på 75 cm och en kabinväska på 55 cm. Båda är av märket American Tourister.

Jag brukar oftast checka in en väska även om det ibland händer att jag reser med endast handbagage. Det beror lite på hur länge jag ska vara borta samt vilken destination jag ska till. Nu inför resan till USA så blev det som sagt en incheckad väska och ett handbagage. Normalt så brukar mitt handbagage bestå av en ryggsäck men denna gång har Kenny lånat min ryggsäck och jag har en kabinväska.

Samsonite S’CURE Spinner 75 cm // Samsonite Lite-Shock Spinner 75 cm
Epic Phantom BIO 76 cm // American Tourister Summer Splash 77cm

Min standardpackningslista – 1 veckas resa incheckat bagage

Detta packade jag i min stora resväska. Angående skorna i högra kolumnen – skor är något som är väldigt varierande i min packning. Det beror helt enkelt alltid på vilken typ av resa det är, hur lång resan är och klimatet. I detta fall (resan  till USA) så hade jag med mig fem par skor och alla användes – även om vissa användes mer men så är det ju alltid.

Kläder och skor

 • 1 par vanliga leggings
 • 1 par vandringsleggings
 • 1 par shorts/piratbyxor
 • 7 par trosor
 • 4 par strumpor
 • 3 par Smartwool-strumpor
 • 2 sport bh
 • 2 scarfs
 • 3 tunikor/tröjor
 • 3 kimonos
 • 1 långärmad skjorta
 • 1 linne
 • 2 klänningar
 • 1 fleecetröja
 • 1 par sneakers
 • 1 par vandringsskor
 • 1 par tygskor
 • 1 par sandaler
 • 1 par flipflops
 • T-shirt att sova i
 • Badkläder
Mitt organiserade kaos.

Vad borde jag ha lämnat hemma?

Det var några av plaggen som jag hade med mig som aldrig lämnade resväskan. Ja, förutom då när jag packade om inför hemresan men det räknas knappast. Jag köpte även några nya plagg på min favoritbutik Boot Barn. Men sådant är svårt att räkna med för du vet aldrig vad du kommer att hitta.

Det som jag kunde ha lämnat hemma var den långärmade skjortan, en av klänningarna, 1 kimono och linnet. Eller, jag sov i linnet under några varma nätter men hade lika gärna kunnat sova i min t-shirt. Ibland så kände jag att fleecetröjan var en onödig sak att ha med, men var samtidigt otroligt glad för att jag hade den då jag var ute och fotograferade tidigt på morgonen uppe i norra USA.

Jag brukar också ha några favoritplagg under en resa som jag använder mer än andra, men jag kan tyvärr inte alltid förutspå vilka plagg det kommer att vara.

Älskar min lilla plånbok från Sass & Belle – den får alltid följa med mig när jag reser.

Necessär // detta hittar du i mitt reseapotek

Inför just resan till USA så valde jag att köpa mycket på plats på grund av att jag skulle vara borta så länge. T ex så behövde jag mer schampoo och balsam än det som får plats i små reseförpackningar. Annars brukar jag ta med mig både schampoo och balsam i just reseförpackning och fyller sen på vid behov av mitt vanliga schampoo och balsam istället för att köpa de dyra små förpackningarna.

Jag köpte även duschkräm på plats, men ofta så brukar jag antingen nöja mig med hotellens duschkräm eller så använder jag bara vanligt schampoo. Jag passade även på att köpa solskyddsfaktor på plats för att de produkter som jag gillar bäst inte går att få tag på här hemma i Sverige.

 • Schampoo
 • Balsam
 • Torrschampoo
 • Hårborste
 • Smink
 • Plåster (vanligt + skavsår)
 • Hårsnoddar
 • Handkräm
 • Deodorant
 • Tandborste
 • Tandkräm
 • Ansiktsrengörning (wipes)
 • Linser + linsvätska
 • Sax och pincett
 • Alvedon
 • Solskyddsfaktor
 • Hydrokortison
 • Lypsyl

Vad borde jag ha lämnat hemma?

Jag brukar alltid ha saker i min necessär som jag aldrig använder men som jag ändå inte vill lämna hemma. Det är bland annat plåster, huvudvärkstabletter och hydrokortison. För när jag väl behöver något av dessa så vill jag ha det på en gång och inte behöva leta upp en affär eller ett apotek.

Jag brukar alltid ha med mig produkter i reseförpackningar.

Övrigt

Det som finns med på “övrigt” är sådant som jag ibland tar med mig – beroende på typ av resa och klimat. Det som finns i vänstra kolumnen får dock alltid följa med. Allt som finns listat här fick dock följa med på roadtrippen till USA.

 • Hatt och/eller keps
 • Laddare till kameror
 • Fjärrutlösare till kamera
 • Lee-filter (för långa slutartider dagtid)
 • Regnponcho
 • Snabbtorkande handduk
 • Solglasögon
 • AUX-kabel till bilen för musik
 • Adapter och grendosa
 • Mulder & Scully figurer
 • Armband
 • Adapter och grendosa
 • Vandringsstavar

Detta packade jag i mitt handbagage

Under denna resa så bestod mitt handbagage av en 55cm American Tourister Summer Splash kabinväska i gult. Jag brukar oftast resa med ryggsäck som handbagage men då jag reste med så mycket tung kamerautrustning så ville jag slippa bära allt detta på ryggen. Därför fick det bli kabinväska.

När jag stod inför valet att välja ny kabinväska så fastnade jag för just denna, både på grund av strukturen och den härliga gula färgen. Jag som inte ens gillar gult egentligen, men det var något med just denna gula nyans som jag fastnade för. Har tänkt att jag även ska göra väskan mer personlig med några klistermärken men vi får se – den är fin utan också.

 • Kamera + objektiv
  (24mm, 35mm, 85mm och 150-600mm)
 • Minneskort
 • Stativ till kameran
 • Mavic Pro drönare
 • Bärbar dator
 • Extern hårddisk
 • Minneskortläsare
 • Mobiltelefon + laddare
 • Powerbank
 • Passet
 • Ett ombyte kläder
 • Stödstrumpor till flygresan
 • En (riktig) bok
 • Penna (alltid bra att ha)
 • Hörlurar
 • Nackkudde
 • Vattenflaska
 • Huvudvärkstabletter
 • Åksjuketabletter
 • Lösgodis (kexchoklad, daim och Fox)
 • Ansiktsrengörning (wipes)
Min och Kennys packning inför resan till USA. Älskar min Disneyväska från American Tourister.

Tips för dig som ska köpa ny resväska eller kabinväska

Ska jag välja en väska med 2 eller 4 hjul?
Personligen så föredrar jag 4 hjul då de är väldigt enkla att rulla.

Välj en väska som har TSA-lås
Om du ska köpa en ny resväska idag så tycker jag att du ska se till att det har ett TSA-lås. Det gör att tullpersonalen kan låsa upp din väska med sina egna “huvudnycklar” utan att ta sönder låset.

Vilken färg ska jag välja på min nya väska?
Även om jag älskar svart så har jag aldrig valt den färgen på någon resväska/kabinväska. Inte bara för att de flesta andra har en svart väska utan för att jag tycker det är roligt att ha en väska som verkligen syns. Därför har jag valt att ha motiv på resväskan istället för en enfärgad.

För dig som resan har en resväska och inte behöver köpa en ny – det finns resväskefodral i olika färger att köpa som du lätt kan dra över din väska. Jag använder inte själv ett sådant idag men de ska vara bra då de både skyddar väskan och så kan du få en ny färg om du vill.

Vilken storlek ska jag välja på min resväska?
Jag har både en resväska som är 77 cm och en som är 65 cm. Båda är bra men den som är 65 cm är betydligt mycket smidigare än den som är 75 cm. Anledningen till att jag valde att köpa en 77 cm är för att den är väldigt bra att ha då jag åker upp till Lappland över vintern och ska ha med både vinterkläder, vinterskor och på hemvägen brukar väskan fyllas med ren- och älgkött.

En sak som dock kan vara till nackdel med den största väskan: det sägs att ju större väska du använder, desto mer onödiga prylar tar du oftast med dig på resan.

Ska jag välja en hård eller mjuk resväska?
Personligen så fördrar jag en hård väska då den ger bättre skydd ifall jag har något som är ömtåligt inuti. Jag tycker dessutom att hårda väskor ofta ser snyggare ut. Själv så har jag tidigare haft ett motiv med Modesty Blaise på min stora resväska – den gick tyvärr sönder och det gick inte att laga den. Då köpte jag en ny hård väska med annat motiv som tyvärr också gick sönder. Nu har jag en blå resväska med Kalle Anka-motiv från American Tourister.

En fördel med mjuka väskor är att de oftast väger lite mindre än hårda, men idag så finns det massor av lättviktiga alternativ att välja bland.

Vilken storlek ska jag välja på min kabinväska?
Min kabinväska har måtten 55x40x20 cm och den kan jag ta med på de flesta flighter även Ryanair.

Ska jag välja en hård eller mjuk kabinväska?
Det verkar råda delade meningar om vad som är bäst – en mjuk eller hård kabinväska?

En mjuk kabinväska är lättare att trycka in i ett trångt utrymme och på en sådan så finns det oftast även ett fack på utsidan av väskan där man kan förvara saker som man vill ha lättåtkomligt under resan.

En hård kabinväska ger däremot bättre skydd om du har ömtåliga saker inuti. Jag som alltid reser med kamerautrustning i handbagaget föredrar därför en hård kabinväska. Sen så kan det ju hända att man faktiskt vill checka in även en kabinväska och då tycker jag det är en fördel att den är hård. Men det är ju också väldigt personligt om vad du själv föredrar, det finns ju inget rätt eller fel här.

Epic Phantom BIO 55cm || Samsonite Lite-Shock Spinner 55cm || Epic Phantom SL 55cm
Samsonite S’CURE Spinner 55cm || American Tourister Summer Splash 55cm

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

 1. Haha, jag är precis tvärtom, packar alltid sista dagen (det är nog för att jag vet att allt finns hemma för alla typer av resor) och jag kör alltid ryggsäck eller duffelbag istället för väska med hjul!

  1. Alla är vi olika! Jag reste mycket med ryggsäck förut, men tycker det är så krångligt sen när jag ska ha något från ryggsäcken och ofta måste ta ut allt innan jag lyckas hitta det jag söker.