Sommarens roadtrip: med husbil genom USA

Sommarens roadtrip: med husbil genom USA

Under samma dag som jag började skriva på det här inlägget så fick jag ett mail med rubriken “New York från 2.081:- // Exotiska resor från 1.155:-“. Det var ett nyhetsbrev från en resebyrå som damp ner i inkorgen. Jag får sådana mail lite då och då. Ibland för att jag faktiskt vill ha nyhetsbrev. Ibland för att jag inte har orkat avregistrera mig. I alla fall… De ville meddela mig om att det finns superbilliga flygbiljetter till USA nu under våren, där du kan åka tur och retur från bara 2081 kronor.

Det låter ju fantastiskt billigt och bra. Det som kändes lite surt var dock att jag själv, bara några dagar innan jag fick detta mail, hade klickat hem en flygbiljett till samma land. Med den lilla skillnaden att prislappen på min flygbiljett låg på lite mer än fyra gånger det priset. Så kan det bli om man väljer att resa under högsäsong.

För det är ju trots allt ett val som jag själv har gjort och därför så kommer vi att resa mitt under högsäsong. Varför? Jo, för att annars finns det risk för att vi inte kommer kunna att besöka alla platser som finns med i planeringen på grund av snö. En juli-resa var också det enda som fungerade för alla inblandade. Hade det varit fritt fram för mig att välja datum så hade vi nog kanske åkt i augusti istället, men nu kunde jag inte det.

Som du kanske redan listat ut nu så är det dags för en ny roadtrip i USA. Det blir sommarens stora resa och det ska bli otroligt roligt att åka tillbaka dit och fortsätta upptäckandet. Vi reser med SAS denna gång och gissa om jag är glad över att strejken är avblåst för denna gång!

Vi byter ut campervanen mot en riktig husbil.

Så, hur ser resrutten ut denna gång?

Den här gången byter vi ut både campervan och stor XL-bil mot ett ännu större fordon. Nämligen den största husbilen som finns att hyra hos Cruise America. Vi går alltså all-in och åker på en roadtrip / campingresa genom de vidsträckta vidderna i Amerika.

Denver, Colorado

Resan börjar i Denver där vi har bokat ett stort hus via Airbnb. Vi bor hyfsat nära downtown och de områden som vi vill besöka. Tre nätter senare så har vi förhoppningsvis hunnit se det vi ville, för sen är det dags att hämta upp vår husbil. Jag har aldrig varit inne i en sån stor husbil förut så det ska bli väldigt spännande att se hur det är. Det ska bli roligt överlag att prova på att resa runt i en riktig husbil. Från början var tanken att fricampa mest men på grund av besök i nationalparker under högsäsong så blir det även några campingar.

Vi såg flera Cruise America husbilar under vår första roadtrip. Då visste vi inte att det skulle vara vår tur några år senare. Det ska bli så skoj! Hoppas bara att vi inte tröttnar på varandra under resan.

Canyonlands, Arches och Moab, Utah

Första stoppet med husbilen blir Moab i Utah. Där ska vi köra offroad i det röda landskapet, försöka överleva ökenhettan i början av juli och fota soluppgångar på vackra platser.. Okej, det sistnämnda gäller kanske mest mig även om jag har en svag känsla av att det kanske blir fler solnedgångar än soluppgångar…

Här har jag förbokat plats på Moab KOA – det är ju som sagt juli och förmodligen väldigt varmt där och de lockade med att ha den största poolen i hela Moab. Så, några hundra dollar senare så hade vi en bokad plats där. Innan så hade jag hittat en riktigt fin fricampingplats men jag vill inte riskera att inte få plats där då den verkar vara otroligt populär. Så här tar vi det säkra före det osäkra – det känns också bra då vi skulle behöva lämna vår plats varje gång vi behöver ta oss in till Moab, eller när vi besöker nationalparkerna.

Canyonlands.

Montana, Wyoming och alla vidsträckta vidder

Sen fortsätter vi norrut mot Montana och Wyoming. Det kanske blir ett stopp i Salt Lake City, eller så passerar vi bara. Vi får se. Även om resrutten är ganska färdigplanerad så är det inte omöjligt att vara lite spontan också, för man vet ju aldrig vad som dyker upp längs vägen. Men, nationalparker och högsäsong = det kändes inte som en bra idé att inte förboka boendet för att vara säker på att vi får plats där vi vill. Jag lyckades för övrigt boka den sista husbilsplatsen på en camping vid Glacier, gissa om jag blev glad!

Och det här med att resa helt oplanerat. Ibland känner jag att jag bara skulle vilja åka och stanna där det ser fint ut. Men jag tror inte att det skulle bli lika bra i verkligheten som det känns i mitt huvud. Även om jag vill kunna vara spontan så vill jag samtidigt inte att det ska bli onödigt krångligt väl på plats. Jag vill inte åka runt supertidigt på morgonen för att försöka få tag i en campingplats när jag istället kan förboka en plats och istället spendera den tiden med att fota en soluppgång. Eller sova.

Bison i Yellowstone – en nationalpark som vi återigen ska besöka.

Nationalparker – Yellowstone, Grand Teton och Glacier

Det har snart gått tre år sedan jag befann mig bland majestätiska djur, svala vindar och hundratals ångande varma källor i Yellowstone. Något jag inte visste då är att jag ungefär tre år senare skulle återvända för att utforska mer av världens första nationalpark.

Även om vi har varit där lite snabbt en gång tidigare så är det en helt ny plats för två i sällskapet. Dessutom så var Jimmy sjuk under just Yellowstone-delen av den resan så det blev inte så mycket upptäckande av parken för honom. Förutom under dagen då vi var på spaning efter djur med lokalguiden Ted – då var alla uppe och igång. Så det blir ändå mycket nytt där.

Andra platser som är inplanerade är nationalparkerna Grand Teton och Glacier. Vi kommer också att hinna uppleva desto mer av Montana denna gång. Kanske blir det en ridtur bland cowboys och vidsträckta vyer?

Ja, det är alltså ungefär så vår plan ser ut om allt går som planerat. Men av erfarenhet så vet jag att allting aldrig brukar gå som planerat så jag får helt enkelt återkomma med den egentliga resrutten. Jag ser hur som helst fram emot en somrig roadtrip fylld av äventyr, vilda djur och magiska solnedgångar.

Hur ser din sommar ut, har du börjat planera än eller föredrar du att ta dagen som den kommer? Och om du sitter inne på några tips om platserna som jag har nämnt så får du gärna skriva en kommentar!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

    1. Tack! Det ska bli väldigt roligt 🙂 Och en sommar med egen campervan runt om i Europa låter faktiskt också väldigt härligt! 🙂