En American Combo roadtrip med mig själv

En American Combo roadtrip med mig själv

Lagom till att vintern kom till Sverige så packar jag återigen mina väskor och beger mig ut på ett äventyr. Det kanske kommer som en överraskning för de flesta av er då jag inte nämnt något om detta förrän nu.

Destinationslandet är ett av mina nya favoritländer USA och jag ska även denna gång ut på en roadtrip. Den enda skillnaden är att jag kommer att roadtrippa helt själv! Jag måste erkänna att jag är lite nervös, men samtidigt så vet jag att allt kommer att gå bra.

Denna roadtrip kommer att göras i samarbete med flygbolaget KLM. Jag flyger från Linköping och det jag älskar med den flygplatsen är att det bara tar ca 45 minuter från att jag lämnar hemmet till att jag står där vid incheckningsdisken, redo för avfärd.

Jag har sagt det förut och jag kommer säkert att säga det igen, men det är helt underbart att slippa ta mig till Stockholm inför varje resa. Jag har blivit lite bortskämd med att flyga från Linköping känner jag och det tar redan emot de gånger jag måste flyga från Stockholm.

The Great American Combos by KLM

KLM har en kampanj där de vill uppmuntra att flyga till en ort och flyga hem från en annan. De vill uppmuntra till att väcka liv i vår upptäckarlust helt enkelt. Så hur gör man det på bästa sätt?

Jo, man kombinerar ett av de klassiska resmålen som New York, Los Angeles eller San Francisco med ett nytt resmål som gör resan lite extra spännande. Antingen gör man som jag ska göra – dvs bila mellan två städer. Eller så kan man välja att flyga istället.

KLM samarbetar dessutom med Delta Air Lines vilket betyder att möjligheterna är oändliga – både när det gäller in/utresa och inrikes om man vill flyga mellan två orter inom landet. Det finns alltså massor av olika städer i USA som det går att köra en American Combo mellan. Välj och vraka!

Genom att kombinera två städer så ser man förhoppningsvis ett annat USA än endast det “typiska”. Det passar mig alldeles perfekt då jag älskar att roadtrippa och se mycket på en och samma resa.

Men kom igen nu då. Vart ska du då?

En roadtrip mellan två städer

Jag ska snart avslöja det…

Jag har ju mina två städer utvalda och däremellan så kommer jag att färdas i min favoritbil (Toyota RAV4) från Hyrbil24.se, en svensk sök- och bokningssajt. Här kan du söka efter din hyrbil och boka direkt på svenska. Notera att du ändå hyr bilen av ett av de stora bilföretagen (Hertz, Avis, Alamo osv.) i slutändan. Hyrbil24.se förmedlar kontakten och det är lätt att se vad du bokar när du är inne och söker på sidan.

Med GPS:en laddad och Spotify-listorna så kommer jag att rulla längs de amerikanska vägarna som en kung… Nej, jag menar drottning!

Några av platserna som jag ska till är platser som jag redan besökt, men inte känt mig klar med och några av platserna är helt nya. Jag har även många dagar utan något egentligt mål då jag inte vill planera in allt för mycket, ifall att jag känner att jag vill stanna kvar längre på en plats. Eller om jag känner att nej, det här stället gillar jag ju inte alls. Men jag har en ungefärlig plan och ni kommer att få följa mig på resan via mina sociala medier.

Instagram: @InteHelena
Twitter: @InteHelena
Facebook: Oh darling, let’s be adventurers

roadtrip-herbie

Fokus på sociala medier medan bloggen får vila

Som vanligt ligger största fokuset på att uppdatera Instagram för en bild säger ofta mer än ord någonsin kan göra. Och även om jag kommer att ha med mig dator så kommer jag att begränsa användandet av den. Vilket kanske känns konstigt i dagens värld där vi ständigt är uppkopplade – men det är just därför jag har bestämt mig för att försöka att koppla ned så mycket som möjligt.

Jag kommer att uppdatera sociala medier, men på bloggen så kommer det istället att komma upp förinställda blogginlägg. Och jag kommer förmodligen inte att vara så snabb att svara på kommentarer – men kommentera gärna ändå för jag uppskattar varenda kommentar jag får!

Men kom igen nu, vart ska du?

Eftersom det är en roadtrip jag ska ut på så kommer jag självklart att besöka många olika platser. Men resans första destination är en stad som jag har besökt tidigare – det är även en stad där det mesta går upp och ned. Kan du gissa vilken stad det gäller? Den första som gissar rätt får ett vykort från staden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 Comments

  1. Spännande teaser Helena! Jag är nyfiken på dina kommande resmål… En stad där det mesta går upp och ner, hmm. New York hissar i skyskraporna? San Fran’s höga kullar och djupa backar?

    1. Ja, det känns jätteskoj! 🙂 Jag har det jättebra här borta, det gick alldeles utmärkt att köra själv. Och du hade helt rätt med San Francisco.

  2. Jag hängde då verkligen inte med. Trodde att några av dina efterföljande inlägg som du lagt ut var från er senaste resa men nu är ordningen i huvudet återställd. Kul att du återvänder till de ställen du gillar!

    1. Hehe, sorry! Jag förstår din förvirring. Det var kanske inte så genomtänkt med förinställda inlägg från samma land kom jag på lite senare.