Menu
Utah

Checka in: The View Hotel i Monument Valley

Checka in: The View Hotel i Monument Valley

Vi anlände till Monument Valley lagom till solnedgången. Den blåa himlen förvandlades sakta till rosa samtidigt som vi åkte in till Navajo Nation, en del av USA som egentligen inte alls tillhör USA. Navajo Nation är ett stort Indianreservat på närmare 70 000 km² som ligger i delstaterna Utah, Arizona och New Mexico.

På väg mot Monument Valley Navajo Tribal Park.

På väg mot Monument Valley Navajo Tribal Park.

Monument Valley - The View Hotel - USA

Välkommen till Monument Valley Navajo Tribal Park

Navajo Nation är hem för mängder av nationella monument, historiska platser och sjöar. Monument Valley Navajo Tribal Park är bara en av dessa skatter som finns, men det är en av de stora huvudattraktionerna som finns där och den plats dit flest åker för att uppleva. Med otroligt vackra röda sandstenar som stiger upp ur den torra öken så skapar Monument Valley ett av världens mest erkända landskap. Det är dessutom en av de mest fotograferade platserna i hela USA och jag förstår verkligen varför.

När du besöker Monument Valley så är det som att resa tillbaka i tiden. Du får uppleva Anasazi människorna levde för tusentals år sedan. Området är ett landskap med otroliga kontraster och skönhet. Jag visste redan innan jag kom dit att en natt inte skulle räcka där utan det fick bli två nätter istället. En av dessa spenderades på The View Hotel som är det enda hotellet som ligger inne i Monument Valley.

Hotellet är relativt nytt och är byggd så att det passar in i landskapet. Både i stil och i färger – den rödbruna utsidan passar perfekt in i den naturligt röda jorden som omringar hotellet. På långt håll så är det svårt att se vart hotellet ligger. Och från hotellet så har du makalös utsikt över de kända monumenten.  Balkongen i rummet var den perfekta platsen för att fotografera soluppgången. Jag hade knappt tio steg från sängen till platsen där jag stod och njöt av att se himlen återigen ändra färger.

Läs mer: Checka in: Sov i en Hogan i Monument Valley & Forrest Gump Point vid Monument Valley

The View Monument Valley

Ett dubbelrum med två härliga sängar och vacker inredning.

The View Monument Valley

Vackra detaljer som gör att rummet känns hemtrevligt

The View Monument Valley

Ett stort badrum med både badkar & dusch.

The View Monument Valley

Självklart finns lokal konst på väggarna!

The View Monument Valley

Den unika lobbyn.

The View Monument Valley

Soluppgången från vår balkong.

The View Monument Valley

Det var en fröjd att stå här och blicka ut över landskapet som ändrade färg.

Monument Valley

Morgonkaffe med Mulder & Scully…

Monument Valley

Jag lyckades få till en bild på mig också tack vare Kenny.

Monument Valley

Detaljer i korridoren.

Monument Valley

En lobby med utsikt!

Monument Valley

En souvenirbutik finns på plats för de som önskar köpa med sig något unikt från Indianreservatet.

Monument Valley

Kan ni se hotellet??

En rundtur i parken

Vill man köra runt i parken på egen hand så kan man göra det under parkens öppettider. Det går även bra att åka med på guidade turer ifall man inte har en bil som klarar av terrängen. Vägarna är inte asfalterade och det är bra med fyrhjulsdrift. Vi såg mindre bilar som körde runt utan problem, men jag har även läst att det kan vara svårt att ta sig runt om det har regnat och väglaget försämras.

Vi valde i alla fall att åka runt med vår campervan då det var det billigaste och bästa alternativet för oss. Då hade vi ingen tidspress på oss utan kunde spendera så mycket tid vi ville inne i parken.

Monument Valley

Utsikt över Monument Valley

Monument Valley

Guidade turer på väg ut i det mäktiga röda landskapet.

West Mitten

West Mitten.

West Mitten

West Mitten i ett annat perspektiv.

Escape Campervans

Vår älskade campervan på väg ut i parken.

John Ford Point.

John Ford Point – en av de mest kända platserna i Monument Valley. Mycket tack vare John Fords filmer där just denna plats visats mycket. Här kunde man ta bild med häst om man ville.

John Ford Point

Men självklart var det inte gratis.

Häst Monument Valley

Hästens ägare på väg.

Monument Valley

Utsikt över Monument Valley

monument-valley-56

Här finns inga asfalterade vägar.

monument-valley-61

Visst är alla dessa formationer helt makalösa?!

monument-valley-62

Magiskt!

monument-valley-63

monument-valley-64

monument-valley-67

Självklart kunde jag inte låta bli att ”hyra” hästen för en stund.

monument-valley-72

Vilken känsla det måste vara att stå där uppe och blicka ut över landskapet.

monument-valley-75

monument-valley-78

monument-valley-81

Restaurangen på The View

Självklart finns en restaurang i samband med hotellet. Vi passade på att äta lunch där, för jag hade hört talas om något som kallas för Frybread. Det är en platt deg bröd som steks eller friteras i olja eller matfett. Enligt Navajo tradition så började man tillverka frybread redan 1864 och de enda ingredienserna som användes var mjöl, socker, salt och ister.

Frybread påminner väldigt mycket om den ungerska Langosen, men frågar du mig så är det ändå väldigt stora skillnader. Frybread är mycket godare! Och det säger jag som älskar Langos. Frybread går alldeles att äta  ensamt eller med olika pålägg – t ex honung eller sylt. Jag provade med honung (som jag egentligen inte gillar) och det kompletterade brödet väldigt bra.

Det finns även något som kallas för Navajo Tacos – där använder man frybread istället för traditionella tacosbröd. Det var inte ens tal om att äta någonting annat när vi var där och vi beställde varsin Navajo Hamburgare samt en Navajo Taco sampler plate – med fyra mini tacosar samt endast vanligt frybread. När vi fick in maten så hade de missat att vi skulle ha Navajo Tacos samplern men det gjorde oss absolut ingenting. Vi orkade inte ens äta upp den övriga maten. För övrigt så är det inte tillåtet att sälja varken öl eller vin inom gränserna för Navajo Nation, men på restaurangen så finns alkoholfri öl och vin.

The View Restaurang

The View Restaurang

En otrolig utsikt ut mot Monument Valley!

The View Restaurang

Hamburgare i frybread. Ser du vilken portion?!

The View Restaurang

Kenny beställde in alkoholfri öl som smakade väldigt bra.

monument-valley-37

Tribal Park Visitors Center

Öppettiderna för parken är 7.00 till 19.00 mellan april och september. Övrig tid på året så är det mellan 8.00 och 17.00 som gäller. Det kostar $20 att åka in i parken med en bil. Man får vara upp till fyra personer i bilen utan att behöva betala något extra. Är man fler så kostar det $6 extra per person.

Öppettider

1 maj till 30 september: 06.00 – 20.00

1 oktober – 30 april: 08.00 – 17.00

Det är stängt på Juldagen och Nyårsdagen.

 Om du vill ha mer information kan du kolla in denna sida om Monument Valley.
About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

6 Comments

 • Dawan
  november 13, 2016 at 9:50 e m

  Jag har redan sagt det engång men jag sãger det igen, I love USA! Tyvärr var vi aldrig i Monument Valley! Nästa gång no doubt!

  Reply
  • Helena
   november 13, 2016 at 11:51 e m

   Jag kan bara hålla med dig. Det är ett helt fantastiskt land! Nästa gång får du absolut se till att besöka Monument Valley, det är en sån himla magisk plats med så mycket historia och vacker natur.

   Reply
 • Christine's Stories
  november 15, 2016 at 8:26 f m

  Fantastiska bilder som vanligt! Solnedgången från hotellet verkade vara helt magisk.

  Reply
  • Helena
   november 28, 2016 at 5:17 f m

   Tack Christine! Ja, det var guld värt att bara kunna kliva ut på balkongen och ha en sån fantastisk utsikt.

   Reply
 • Frank
  september 4, 2021 at 8:39 e m

  Fina bilder. Håller på att planera en roadtrip till Utah mm, och har även kollat in hotellet du beskriver. Verkar bli fullbokat tidigt där ser jag när jag slår på lite olika datum under hösten. Men det verkar som om restriktionerna håller i sig så det får väl bli nästa år.

  Reply
  • Helena Gunnare
   september 6, 2021 at 12:06 f m

   Tack Frank! Va roligt med en roadtrip till Utah. Ja, hotellet verkar fortfarande vara väldigt populärt att bo på. Det finns ju heller inte så många andra alternativa hotell i just det området heller. Men om det blir först nästa år så har du förhoppningsvis gott om tid att både planera och även boka 🙂

   Reply

Leave a Reply