Forrest Gump Point vid Monument Valley

Forrest Gump Point vid Monument Valley

Som ni kanske har förstått så tycker jag att Monument Valley är en helt fantastiskt plats. Alla mäktiga formationer som moder natur har skapat, all historia som finns i dammet som ligger på marken och alla vänliga själar som får ta del av detta varje dag. Först när jag gjorde planeringen för roadtrippen så tänkte jag att en natt skulle räcka. För hur mycket skulle det egentligen finnas att se? Men jag älskar att göra research och det dröjde inte alls länge innan jag insåg att en natt kanske inte alls räcker. Så det blev två.

Men det här inlägget handlar om en plats som inte finns inne i parken, utan den ligger en bit utanför. Det är en av de mest kända platserna i Monument Valley och den ligger längs en väg, mitt ute i ingenstans. Fast stannar du till här under dagen så finns det stor risk för att du inte alls kommer att vara så ensam som du hade hoppats på!

Platsen heter Forrest Gump Point och är markerad med en liten skylt som är lätt att missa. Det gjorde vi! Men när vi närmades oss Mexican Hat så insåg vi att vi nog kört lite för långt. Vi kom kanske från fel håll också så vi hade Monument Valley bakom oss, inte framför.

Det som är speciellt med platsen är att det var här vid Forrest Gump Point som Forrest Gump slutade springa i filmen med samma namn. Det var väldigt länge sen jag själv såg filmen så jag minns inte speciellt mycket från den alls. Men platsen är även väldigt känd från Instagram och det finns mängder med bilder från denna plats. Och jag förstår varför, det är en väldigt fin plats med mäktig utsikt över Monument Valley.

Och som sagt, när det gäller fina platser och speciellt kända platser så är man sällan ensam där. Vi tajmade in vårt besök till mitt på dagen och fick inte en lugn stund för att fotografera. Vi fick vänta snällt på vår tur flera gånger då jag ville ta en paus ibland för att gå igenom bilderna och se om de blev så som jag tänkt mig. Speciellt de bilder där jag står modell istället för bakom kameran. Men trots det så tycker jag ändå att platsen är värd att stanna till vid. Speciellt om man ändå åker förbi.

Läs mer: The View Hotel i Monument Valley & Sov i en Hogan vid Monument Valley

Forrest Gump Point
En klassisk bild över Monument Valley, med mig och min flagga!
Vår trogna campervan.
Vår trogna campervan.
Monument Valley Forrest Gump Point
En sån vacker väg
Monument Valley Forrest Gump Point
Här är skylten. Väldigt lätt att missa som sagt.
Monument Valley Forrest Gump Point
Platsen markeras även med 13 – något som vi missade att tänka på.
Monument Valley Forrest Gump Point
En klassisk Navajo Nation flagga.

monument-valley-forrest-gump-point-16

monument-valley-forrest-gump-point-17

Monument Valley Forrest Gump Point
Vi var inte de enda på plats.
Som ni kan se så är vi inte ensamma.
Som ni kan se så är vi inte ensamma.

monument-valley-forrest-gump-point-20

Och med detta så avslutar jag berättelsen om Forrest Gump Point.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments