Menu
Jämtland

Några snapshots från Åre

Några snapshots från Åre

Jag har bytt ut en vintervärld mot en annan under detta veckoslut. Kiruna mot Åre. Och det är alldeles fantastiskt här. Jag vill bara stanna kvar en stund till för att samla mer inspiration. Och såklart njuta av alla nyttiga samtal, få umgås med alla lite till, kunna hänga i den lilla spa-världen och framför allt, skidåkningen. Jag åkte en stund under fredagen tillsammans med Katarina och det var kul (trots för små pjäxor!) men det var inte förrän under gårdagens skidåkning som jag kom ihåg hur mycket jag faktiskt älskar att susa nedför en backe! Känslan av frihet som bara greppar tag i själen.

Ett härligt gäng i backen! Från vänster: Elin, Emilia, Jonna & Linda.

Elin som upptäckte att skidor faktiskt var riktigt skoj!

Duktiga Jonna som aldrig hade stått på ett par skidor innan.

Förutom skidåkning så har jag även hunnit åka på skotersafari. Under turen så hade vi riktigt tur med vädret och det var helt magiskt vackert! Att få känna solens strålar smeka kinderna igen. Ja, magiskt! Jag har ju varit uppe i Kiruna under den mörkaste perioden av året – då solen inte orkar kämpa sig upp. Men jag tycker inte att jag påverkas så mycket av det, utan tycker snarare att det blir ett så vackert ljus istället med fina rosa och blåa toner på himlen. Men ändå, det kändes fantastiskt när vi åkte rakt in mot solens ljus!

På väg mot solen!

Här har Katarina fångat mig på bild med min kamera <3

Idag är sista dagen här i Åre och jag ser fram emot fler härliga samtal och förhoppningsvis en sväng i backen igen! Men först ska jag försöka packa ihop alla mina saker så att jag kan checka ut efter frukosten och morgonens sessioner.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

17 Comments

 • OTYSTNAD (Lili)
  januari 15, 2017 at 3:47 e m

  Åh vad härligt det ser ut! Jag har faktiskt aldrig åkt utför tidigare. Det verkar jättehäftigt, måste testa någon gång!

  Reply
  • Helena
   januari 16, 2017 at 9:07 e m

   Det var en helt underbar helg. Och kan verkligen rekommendera utförsåkning! Det ger en sån härlig känsla.

   Reply
 • Vad härligt att du fick en sväng till i backen – för det vet jag ju att du fick. Och att du är så nöjd!
  Jag kan bara hålla med om precis allt. Vilken helg, alltså!

  Reply
  • Helena
   januari 16, 2017 at 9:06 e m

   Ja, det var superkul. Men trist när det verkligen var dags för det sista åket. Vill tillbaka! Det var jättekul att träffa dig igen även om vi inte hann prata så mycket.

   Reply
 • La Linda / Influencers of Sweden
  januari 15, 2017 at 11:22 e m

  Alltså, SÅ fina bilder och så kul att hänga med dig! Kändes tryggt att ha dig med i backen. 🙂 Kram!

  Reply
  • Helena
   januari 16, 2017 at 9:05 e m

   Tack Linda!! <3 Det var jättekul att hänga med dig också, hoppas på fler gånger 🙂 Skönt att jag kunde bidra med något där i backen när vi susade fram 😉 Kram!

   Reply
 • Katta Bucketlife
  januari 16, 2017 at 1:15 f m

  Denna helg, ett liv! Haha, nästan så i alla fall. Haft så intensivt kul, känt sån skön gemenskap och lärt mig mer än jag hoppades på.
  Vilka fina bilder och vad roligt det var att träffas!

  Reply
  • Helena
   januari 16, 2017 at 8:56 e m

   Ja, men lite så faktiskt! Det var jätteskoj att träffa dig med, hoppas på fler gånger så vi hinner prata lite mer 🙂 Och tack!

   Reply
 • Katarina Wohlfart
  januari 16, 2017 at 8:50 e m

  hehe. Vart är bilden på dig från backen dårå? här kan en ju inte fota alla andra och snuva oss på konfettin. Vill ju se minst en vurpa! 😉

  Reply
  • Helena
   januari 16, 2017 at 8:55 e m

   Ja alltså, det är svårt att bli med på bild när man håller i kameran och inte riktigt vågar släppa ifrån sig den 😉 Jag finns dock med i Elin’s film: https://www.youtube.com/watch?v=YAXzzu5ieyk och ska lägga upp ett litet kort klipp på Facebook med snart. Men vurpa, det kan du ju glömma! 😛

   Reply
 • Petra
  januari 17, 2017 at 1:14 e m

  Det ser helt underbart ut. Nästa gång måste jag hitta tid att följa med 🙂

  Reply
  • Helena
   januari 21, 2017 at 2:41 e m

   Det var fantastiskt. Du får försöka hinna med att följa med nästa gång 🙂 Se det som en investering i dig själv.

   Reply
 • Dryden - Traveler's Edition
  januari 17, 2017 at 2:36 e m

  Härliga bilder! Visst är det hur skönt som helst när solens strålar träffar ansiktet. Tänk vad skönt sen framåt mars och april när den börjar värma lite också! 🙂

  Reply
  • Helena
   januari 21, 2017 at 2:42 e m

   Tack! 🙂 Ja, helt underbart. Nu har solen börjar skina lite mer här i Kiruna också och jag inser att jag faktiskt har saknat den, även om jag inte trodde det. Åh, du får mig att längta till en påsk i norr nu!

   Reply
 • Emmi - explorista.se
  januari 19, 2017 at 9:16 f m

  Vi hade verkligen en superhärlig helg, och det var jätteskoj att ses! 🙂 Har hunnit skriva ett inlägg, men fler bilder det om skidåkning, skoter & träning!

  Reply
  • Helena
   januari 21, 2017 at 2:43 e m

   Ja, jätteskoj att ses även om vi inte hann prata så mycket. Vi får ta det nästa gång 😉 Ser fram emot att läsa alla dina inlägg. Jag har haft så mycket att göra så har knappt hunnit läsa andras inlägg, men har en lång lista att gå igenom imorgon!

   Reply
 • […] Helena på Oh Darling bloggar om Workation i Åre […]

  Reply

Leave a Reply