Winter Workation i Åre

Winter Workation i Åre

Det känns som en evighet sen jag befann mig i Åre på årets Winter Workation med Influencers of Sweden. Men det är det inte alls egentligen. Det är knappa två veckor sen jag kom hem, helt utmattad. Jag hade oturen att bli sjuk med både halsont och feber. Hemresan tog sin lilla tid också – vi lämnade Åre vid 16-tiden och jag kom hem strax innan 03. Jag och Linnea åkte tillsammans mellan Stockholm och Linköping och hade turen att vi fick en helt tom kupé på nattåget. Visserligen bara sittplatser men det gick bra att lägga sig ned där och sova lite ändå.

Jag var även på Winter Workation i Åre förra året och då åkte jag mest skidor, hängde i spa- och badavdelningen och lyssnade på spännande föreläsningar som vi medlemmar själva höll i. Jag blev själv också upptvingad för att prata om foto, vilket mest kändes ångestfyllt där och då. Jag gillar verkligen inte att prata inför folk, speciellt inte om jag inte har haft massor av tid för att förbereda mig.

Läs mer: Winter Workation i Åre 2017 & Snapshots från Åre

I år så bestod den ångestfyllda delen av en del av en annan föreläsning/workshop: Värdebaserat självledarskap med Sanna Sundell. Under workshopen så skulle vi välja ut några värdeord som vi tyckte passade oss själva och det vi gör, för att sedan prata om dessa värdeord i en grupp bestående av tre personer. I hela tio minuter. Medan de andra två endast fick lyssna utan att säga någonting. Att lyssna var inte alls lika svårt som att prata i tio minuter. Väldigt lärorikt dock. Det är lätt att tro att man lyssnar aktivt ibland, fast det inte alls är så i verkligheten. Tycker du själv att du är bra på att lyssna aktivt?

Åre
Det här är Åre i vinterskrud.
Åre
Ser du de små människorna på skoter som (knappt) syns på isen.
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Holiday Club Åre
Här på Holiday Club så bodde vi i tre nätter.

Green is the new black

Varje kväll så åt vi middag på Holiday Club’s egna restaurang, Grow. Det kändes så skönt att slippa klä på sig ytterkläderna varje kväll och istället bara gå ner till restaurangen. Vår meny bestod endast av vegetarisk mat och oj, så himla gott det var. Jag som inte riktigt gillar varken halloumi eller blomkål tyckte att de två rätterna var bland det godaste av allt som vi fick prova på. Och deras bröd = mums! Efter att ha ätit där flera gånger, både i år och förra året, så kan jag verkligen rekommendera den restaurangen för den som befinner sig i Åre, även om du inte bor på hotellet.

Nu är det dags för grönsakerna att ta plats i nya spännande former och smakkombinationer. Grön matglädje präglar köket på Grow. Fokus ligger på bra råvaror – och näringsrika rätter – som ger en skön mättnad i kroppen. Vi tänker att det du äter idag är bränslet för morgondagens upplevelser. – Grow,  Holiday Club Åre
Våra middagar bestod av konceptet Pots & Pans.
Huvudrätten serverades på en stor talllrik och sen fick vi alla tillbehören i små grytor.
GROW Holiday Club Åre
Halloumibiffar som smakade gudomligt gott.
GROW Holiday Club Åre
Den smarriga blomkålen serverades under andra kvällen.

Unconference, där deltagarna bestämmer innehållet

Under dagarna i Åre så lyssnade jag även på andra föreläsningar/workshops, jag åkte ut på en skotertur och tog det lugnt på hotellet samtidigt som jag jobbade med bloggen. I år blev det faktiskt ingen skidåkning alls. Jag hade planer på det men det kändes som att tiden bara försvann utan att jag hann komma upp i backen. Att jag började känna mig krasslig motiverade mig inte så mycket till att åka något under sista dagen heller så då blev det istället en utflykt till Ristafallet. Det blev heller inte så mycket badande. Hur hann jag med allt jag gjorde förra året? Iofs så fokuserade jag nog lite mer på alla aktiviteter då och satt inte alls så mycket vid datorn.

Något som jag dedikerade tid till var att jobba med min kommande webbshop. Det är så mycket mer jobb bakom kulisserna än jag trodde! Tidskrävande, fast samtidigt väldigt roligt. Just nu håller jag på att välja ut bilder. Är det någon speciell bild som du vill ska finnas med i shoppen så säg till! Det går även bra att signa upp sig för att få ett mail om när shoppen lanseras.

Linda hade även en liten smyglansering för boken Yrke: Influencer under andra kvällen. Vi fick alla varsitt signerat exemplar av boken och jag ser fram emot att läsa klart den boken.

Läs mer: Skotertur med Åreguiderna & Ristafallet – ett stenkast från Åre

Boka rum: Kolla efter dagsaktuella priser hos Holiday Club här.

Det mysiga badet på Holiday Club Åre.
Ville bara ta med mig renhornen hem…
Workshop i blomstermandala med Hanna Wendelbo Hansson
Såhär såg min kreation ut. Det blev inte en traditionell mandala men jag är nöjd ändå.
Yrke: Influencer av Linda Hörnfeldt
Ett litet releaseparty för Yrke: Influencer.
Yrke: Influencer av Linda Hörnfeldt
Elin Kero har fotograferat omslagsbilden och Emilia Westerström har skrivit ordet “influencer” i kalligrafi.
Yrke: Influencer av Linda Hörnfeldt
Här signerar Linda mitt exemplar.

Vill du läsa mer om Winter Workation i Åre?

Jag har samlat ihop länkar till vad andra har skrivit om resan till Åre.

Om du har skrivit ett inlägg som inte är länkat här så får du gärna säga till så uppdaterar jag listan.

Alexandra Bylund – Åre dag två
Amanda Matti – Postcard from Åre covered in snow
Ann-Mari Darj – Winter Workation i Åre
Caroline Frankesjö – Åre dag 2Yrke InfluencerSista dagarna i Åre
Christian Muda  – Winter Workation med Influencers of Sweden
Clara Lövenhamn – Åre, you had me at hello! & Livet är ett äventyr
Daniel Rydén – Från cyklonsviter till WinterWorkation
Emilia Westerström – En snabb uppdatering från Åre & Snöskovandring i Åre
Hanna Wendelbo-Hansson – Ett vintrigt vykort från Åre
Jaqueline Wester – Winter workation i Åre
Katarina Wolhfart – Dagboksnotering från en workation i Åre
Katta Jansson – #inosww – unconferencing with a view  & Ristafallet
Katrien Philips – Holiday Club Åre
Linda Hörnfeldt – On top of the world & Snöskor på Åresjön
Linnea Edmark – Några dagar i Åre är snart slutVandring över vita vidder med snöskor
Maja Hurtig – Winter Workation – Influencers of Sweden
Malin Lundskog – Tummen upp för winterworkation & Du ångrar bara det du inte gör
Sara Rönne – Winter Workation i Åre – en unconference
Sofia Zetterqvist – Vinter och vänner i Åre – På Winter Workation med bloggare
Therese Wiksten – Winter Workation med Influencers of Sweden

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

    1. Va kul att du gillade inlägget, Pilla! 🙂 Ja, det var jättebra i år också. Fast måste nog säga att förra året ändå var lite bättre. Det året satte ju verkligen ribban högt!