Menu
Närke

Workation i Örebro med ett gäng grymma resebloggare

Workation i Örebro med ett gäng grymma resebloggare

Jag bor ungefär en timme söder om Örebro men jag kan inte påstå att jag egentligen är så välbekant med staden. Så började min text innan jag började räkna upp alla de få gånger jag varit i Örebro och i slutändan så blev de ”få gångerna” ändå till ganska många.

Jag har hälsat på en kompis som pluggade i Örebro under en helg. Jag har spenderat en kväll på Örebros travbana och jag har stannat till på Pizza Hut när jag haft vägarna förbi. Jag har varit på Mariebergs köpcentrum fler gånger än jag kommer ihåg och jag har haft en gravidfotografering vid ett fint naturreservat som jag inte minns namnet på. Jag har också varit i Örebro på resemässa.

Så jag kanske inte kan säga att jag inte har varit så mycket i Örebro, men däremot kan jag inte säga att jag känner till staden så bra. Därför var det extra kul att åka till just Örebro på Workation med ett grymt gäng brudar. På ungefär 24 timmar så hann vi med att upptäcka staden genom OpenART (läs mer nedan), vi hade workshops med varandra och vi övernattade på Clarion Collection Hotel Borgen – ett hotell som verkligen levde upp till sitt namn.

Boka rum: Kolla efter dagsaktuella priser hos Clarion Borgen här.

Sofia Fantasiresor Workation i Örebro

Som resebloggare så är det viktigt att fotografera

Workation i Örebro sa du?

Enkelt förklarat  – en kombination av jobb och semester. I detta fall så kombinerade vi ett besök i Örebro med att hålla workshops för varandra. Bland annat så pratade Linda om att nischa sig, Sofia och Katarina pratade om bildspråk och Daniela och Cathinka gick igenom bokföring för bloggare. Med andra ord så hann vi gå igenom väldigt mycket under en kort tid. Medan vi hade våra workshops så höll vi till på Örebro slott.

Allt ordnades av Sanna och det var en så otroligt lyckad helg! Mer workations i mitt liv, tack.

Workation i Örebro

Dags för workshop

Sofia Fantasiresor Workation i Örebro

Jag och Sofia fotograferar varandra

Workation i Örebro

Vi fick besök av Gustav Vasa under vår workshop!

Örebro Slott

Så det blev en guidad tur i slottet

Workation i Örebro

Örebro slott från under

Workation i Örebro

Cathinka fotograferar

Workation i Örebro

Stopp för porträtt när vi promenerade bort mot Wadköping och lunchen

Workation i Örebro

I väntan på lunch

Workation i Örebro

Min älgpasta <3

Glass i Wadköping, Örebro

Vi tajmade in den årliga matmarknaden i Wadköping

Wadköping Örebro

Trots regnet så var det fullt med folk som mumsade i sig allt från glass till langos. Här såldes även grönsaker och potatis.

Örebro Slott

Vackra Örebro slott

Workation i Örebro

Vackra Örebro

OpenART – en konstsamling mitt i Örebro

Varannan sommar så hittar du OpenART i Örebro och i år så är det sjätte året som Örebro stad får njuta av konst i alla möjliga former, runt om i staden. Det finns dom som älskar konsten och de finns dom som hatar den. I år så består OpenART av 86 konstverk i olika material och former. Bland annat ett träd som pratar när du lägger ditt öra mot stammen och en stor samling av stolar, ihopsatta mitt på ett torg.

Vi promenerade runt och besökte några av dessa konstverk tillsammans med Ninni Glimwall som berättade historier bakom konstverken. Utan Ninnis guidning så hade konstverken nog inte alls blivit så levande som de nu blev för mig.

Katarina Wohlfart och Linda Vismer lyssnar på ett träd

Katarina och Linda lyssnar på viskningarna från det talande trädet

Konst i Örebro

Ett oändligt antal sönderklippta läskburkar från Colombia för att uppmärksamma miljöproblemen som de faktiskt orsakar

Tänk vilket jobb som ligger bakom detta!

Workation i Örebro

Ninni Glimwall berättar med inlevelse om konsten

Först ser det ut som massa stål som är huller om buller

Workation i Örebro

Konstverket är skapat av stål från Garphyttan

Daniela Nasteska Olsson

Daniela

Detta konstverk blev min favorit – så enkelt men så snyggt

Daniela Nasteska Olsson

Daniela i full färd med att dokumentera

Stolarna på torget som upprör samtidigt som de berör

Workation i Örebro

Katarina dokumenterar

Workation i Örebro

Sanna Rosell Workation i Örebro

Sanna har donerat köksstolar till projeketet

Clarion Collection Hotel Borgen

Hotel Borgen är ganska nyöppnat och ligger mitt i centrala Örebro. Hotellet har en röd tegelfasad, flera torn och gotiska fönster och påminner på riktigt om en gammal riddarborg. Så namnet Borgen är väldigt passande. Själva byggnaden har en gammal historia med anor från 1800-talet och har varit hem åt både Örebro Sparkbank, författaren Hjalmar Bergman och åt Nerikes Allehanda som en gång i tiden hade sin centralredaktion bakom de tunga dörrarna. Här serveras Afternoon Sweets på eftermiddagarna och Evening Meal på kvällarna – och allt ingår i priset.

När vi anlände till hotellet på lördags eftermiddagen så fick vi en rundtur bland korridorerna och något som ingen av oss visste då var att Sofias farfar en gång i tiden höll till i samma korridorer.

Läs mer: Borgens historia

Clarion Borgen Örebro

Det kändes som att flytta in i en riddarborg för en natt

Clarion Borgen Örebro

Mysiga kuddar och en skön säng

Workation i Örebro

Detaljer

Workation i Örebro

En gammal bild över Borgen

Clarion Borgen Örebro

På väg upp i byggnaden

Vi får lära oss mer om byggnadens historia

Katarina Wohlfart Äntligen vilse

Katarina

Sofia Zetterqvist Fantasiresor

Jag älskar detaljerna i de olika rummen

Clarion Borgen Örebro

Och detta fönster! Så vackert!

En återkommande detalj i många rum

Utsikt över Örebro

Utsikt från en av sviterna med balkong

Workation i Örebro

Utsiktsfotografering

Kudden <3

Clarion Borgen Örebro // Workation i Örebro

Vackra Borgen från utsidan

Vill du läsa mer om vår helg i Örebro? Jag har samlat alla blogginlägg nedan!

Cathinka – På Vift
En helg i Örebro

Daniela – Discovering The Planet
Lite tankar så här på en söndag, men mest om att blogga och sånt
Örebro, workation, gatukonst och historia
Den ombyggda gamla banken, Clarion Hotel Borgen i Örebro
Ett samlingsinlägg om våra dagar i Örebro

Katarina – Äntligen Vilse
6 rese-powertjejer du måste följa
Svängiga tjejer på workation

Linda – Resa Medvetet
Resereflektion nr 20: OpenART Örebro – samtidskonst skapar dialog

Sanna – Sanna Rosell
När resebloggarna kom till stan

Sofia – Fantasiresor
På slottsworkation i Örebro
På Fantasiresa med min farfar

Daniela Nasteska Olsson // Workation i Örebro

Tack för denna workation, Örebro! Vi ses snart igen hoppas jag.

#ÖrebroWorkation var en resa i samarbete med Örebrokompaniet

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

5 Comments

 • […] HELENA – OH DARLING  Workation i Örebro med ett gäng grymma resebloggare […]

  Reply
 • Sanna Rosell
  september 15, 2017 at 7:57 f m

  Härligt inlägg Helena! Du har så rätt – mer workations i livet!

  Reply
  • Helena
   september 27, 2017 at 7:44 e m

   Ja, det hoppas jag verkligen på att det blir!

   Reply
 • Ingela
  oktober 2, 2017 at 9:57 e m

  Härligt, det verkar ha varit en mysig workshop, synd jag missa. Är det nån mer på gång? fina bilder:)

  Reply
  • Helena
   oktober 5, 2017 at 10:16 e m

   Tack! Ja, det var verkligen mysigt där. Det var inget officiellt utan vi var ett gäng resebloggare som ville hitta på något tillsammans bara.

   Reply

Leave a Reply