Workation i Örebro med ett gäng grymma resebloggare

Jag bor ungefär en timme söder om Örebro men jag kan inte påstå att jag egentligen är så välbekant med staden. Så började min text innan jag började räkna upp alla de få gånger jag varit i Örebro och i slutändan så blev de “få gångerna” ändå till ganska många.

Jag har hälsat på en kompis som pluggade i Örebro under en helg. Jag har spenderat en kväll på Örebros travbana och jag har stannat till på Pizza Hut när jag haft vägarna förbi. Jag har varit på Mariebergs köpcentrum fler gånger än jag kommer ihåg och jag har haft en gravidfotografering vid ett fint naturreservat som jag inte minns namnet på. Jag har också varit i Örebro på resemässa.

Så jag kanske inte kan säga att jag inte har varit så mycket i Örebro, men däremot kan jag inte säga att jag känner till staden så bra. Därför var det extra kul att åka till just Örebro på Workation med ett grymt gäng brudar. På ungefär 24 timmar så hann vi med att upptäcka staden genom OpenART (läs mer nedan), vi hade workshops med varandra och vi övernattade på Clarion Collection Hotel Borgen – ett hotell som verkligen levde upp till sitt namn.

Boka rum: Kolla efter dagsaktuella priser hos Clarion Borgen här.

Som resebloggare så är det viktigt att fotografera

Workation, sa du?

Enkelt förklarat  – en kombination av jobb och semester. I detta fall så kombinerade vi ett besök i Örebro med att hålla workshops för varandra. Bland annat så pratade Linda om att nischa sig, Sofia och Katarina pratade om bildspråk och Daniela och Cathinka gick igenom bokföring för bloggare. Med andra ord så hann vi gå igenom väldigt mycket under en kort tid. Medan vi hade våra workshops så höll vi till på Örebro slott.

Allt ordnades av Sanna och det var en så otroligt lyckad helg! Mer workations i mitt liv, tack.

Dags för workshop
Jag och Sofia fotograferar varandra
Vi fick besök av Gustav Vasa under vår workshop!
Så det blev en guidad tur i slottet
Örebro slott från under
Cathinka fotograferar
Stopp för porträtt när vi promenerade bort mot Wadköping och lunchen
I väntan på lunch
Min älgpasta <3
Vi tajmade in den årliga matmarknaden i Wadköping
Trots regnet så var det fullt med folk som mumsade i sig allt från glass till langos. Här såldes även grönsaker och potatis.
Vackra Örebro slott
Vackra Örebro

OpenART – en konstsamling mitt i Örebro

Varannan sommar så hittar du OpenART i Örebro och i år så är det sjätte året som Örebro stad får njuta av konst i alla möjliga former, runt om i staden. Det finns dom som älskar konsten och de finns dom som hatar den. I år så består OpenART av 86 konstverk i olika material och former. Bland annat ett träd som pratar när du lägger ditt öra mot stammen och en stor samling av stolar, ihopsatta mitt på ett torg.

Vi promenerade runt och besökte några av dessa konstverk tillsammans med Ninni Glimwall som berättade historier bakom konstverken. Utan Ninnis guidning så hade konstverken nog inte alls blivit så levande som de nu blev för mig.

Katarina och Linda lyssnar på viskningarna från det talande trädet
Ett oändligt antal sönderklippta läskburkar från Colombia för att uppmärksamma miljöproblemen som de faktiskt orsakar
Tänk vilket jobb som ligger bakom detta!
Ninni Glimwall berättar med inlevelse om konsten
Först ser det ut som massa stål som är huller om buller
Konstverket är skapat av stål från Garphyttan
Daniela
Här kan du läsa mer om konstverket som är skapat av Diao Wei
Detta konstverk blev min favorit – så enkelt men så snyggt
Daniela i full färd med att dokumentera
Konstnären SAM3 ritar i ett andetag och med ett streck
Stolarna på torget som upprör samtidigt som de berör
Ett väldigt annorlunda konstverk
Katarina dokumenterar

Sanna har donerat köksstolar till projeketet

Clarion Collection Hotel Borgen

Hotel Borgen är ganska nyöppnat och ligger mitt i centrala Örebro. Hotellet har en röd tegelfasad, flera torn och gotiska fönster och påminner på riktigt om en gammal riddarborg. Så namnet Borgen är väldigt passande. Själva byggnaden har en gammal historia med anor från 1800-talet och har varit hem åt både Örebro Sparkbank, författaren Hjalmar Bergman och åt Nerikes Allehanda som en gång i tiden hade sin centralredaktion bakom de tunga dörrarna. Här serveras Afternoon Sweets på eftermiddagarna och Evening Meal på kvällarna – och allt ingår i priset.

När vi anlände till hotellet på lördags eftermiddagen så fick vi en rundtur bland korridorerna och något som ingen av oss visste då var att Sofias farfar en gång i tiden höll till i samma korridorer.

Läs mer: Borgens historia

Det kändes som att flytta in i en riddarborg för en natt
Mysiga kuddar och en skön säng
Detaljer
En gammal bild över Borgen
På väg upp i byggnaden
Vi får lära oss mer om byggnadens historia
Katarina
Jag älskar detaljerna i de olika rummen
Och detta fönster! Så vackert!
En återkommande detalj i många rum
Utsikt från en av sviterna med balkong
Utsiktsfotografering
Kudden <3
Vackra Borgen från utsidan

Vill du läsa mer om vår helg i Örebro? Jag har samlat alla blogginlägg nedan!

Cathinka – På Vift
En helg i Örebro

Daniela – Discovering The Planet
Lite tankar så här på en söndag, men mest om att blogga och sånt
Örebro, workation, gatukonst och historia
Den ombyggda gamla banken, Clarion Hotel Borgen i Örebro
Ett samlingsinlägg om våra dagar i Örebro

Katarina – Äntligen Vilse
6 rese-powertjejer du måste följa
Svängiga tjejer på workation

Linda – Resa Medvetet
Resereflektion nr 20: OpenART Örebro – samtidskonst skapar dialog

Sanna – Sanna Rosell
När resebloggarna kom till stan

Sofia – Fantasiresor
På slottsworkation i Örebro
På Fantasiresa med min farfar

Tack för denna workation, Örebro! Vi ses snart igen hoppas jag.

#ÖrebroWorkation var en resa i samarbete med Örebrokompaniet

Tags from the story

5 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.