Reklamsamarbete mellan Polska Statens Turistbyrå, Warsaw Tourism och NordicTB

Menu
Warszawa

En långhelg i Warszawa

En långhelg i Warszawa

I skrivande stund så sitter jag på tåget som ska ta mig till Arlanda. Där väntar Jeanette på mig för vi ska åka till Warszawa idag. Resan är en del av #LifestylePolen – en kampanj mellan NordicTBPolska Statens Turistbyrå och den lokala turistorganisationen i Warszawa. Du kan följa med på vår resa under hashtaggarna #WarsawAdventures och #LifestylePolen på sociala medier. Jag kommer som vanligt att uppdatera under resans gång på InstagramFacebook och Twitter.

Vi har några spännande dagar framför oss där vi bland annat kommer att äta lunch på en traditionell milk bar, åka runt på sightseeingrunda i en häftig bil och fika massor! 

Jag har varit i Warszawa en gång innan och om jag ska vara helt ärlig så fick jag lite blandade känslor för staden under den resan. Den var mysig, men ändå inte. Jag fick som aldrig ett riktigt bra grepp om staden kände jag. Hursomhelst så ser jag faktiskt fram emot att få ge Warszawa en ny chans! När jag var i Melbourne i Australien för första gången så gillade jag inte alls staden, men sen återvände jag några månader senare och kunde inte förstå vad det var jag inte gillade. 

Det ska också bli väldigt roligt att resa tillsammans med Jeanette. Jag har bara träffat henne några gånger innan på olika event som jag har varit på. Det händer oftast alldeles för mycket på såna event så man hinner inte riktigt prata med alla då. Det ska i alla fall bli spännande att se ifall vi passar bra när det gäller att resa tillsammans.

Har du varit i Warszawa? Har du något tips på nån plats som du tycker att jag inte får missa när jag är där? Tipsa gärna i kommentarsfältet så får vi se om jag hinner med det.

Vy över gamla stan i Warszawa

 

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

8 Comments

 • Jenn - forever abroad
  september 8, 2017 at 9:15 f m

  Härlig resa! Hoppas ni får vackert väder i Warszawa 🙂 Jag var ju där förra våren och hälsade på en kompis.

  Brunch kan jag tipsa om (Charlotte Menora tex) och har nämnt ett par ställen här i min lilla weekend-guide: https://jennifersandstrom.se/2016/08/10/att-gora-warszawa-city-guide-weekend/

  Reply
  • Helena
   september 17, 2017 at 12:14 f m

   Tack för tipsen, Jennifer! Hann dock inte med brunch på Charlotte Menora, men nästa gång!

   Reply
 • tony
  september 10, 2017 at 7:16 f m

  ?

  Reply
 • Felicia
  september 10, 2017 at 8:37 e m

  Men ååh. Skulle också vilja åka dit

  Reply
  • Helena
   september 17, 2017 at 12:13 f m

   Det är en väldigt fin stad. Har fått en helt annan uppfattning under denna resa.

   Reply
 • World by Tina
  oktober 5, 2017 at 2:36 e m

  Vilket superroligt samarbete! Jag håller på och gör en deal med ett bussbolag nu som jag hoppas ska bli av i november, det är ju suveränt när man kan kombinera sin blogg med sitt största intresse – och därmed också tipsa andra=)

  Reply
  • Helena
   oktober 5, 2017 at 7:44 e m

   Ja, det var verkligen väldigt roligt! Hoppas att du får till en bra deal med bussbolaget! Och ja, visst är det! Speciellt när man får till samarbeten som passar så bra!

   Reply
 • […] DARLING En långhelg i Warszawa En grön cykeltur genom Warszawa med Station […]

  Reply

Leave a Reply