Travel & Taste - resemässa i Örebro

Travel & Taste – resemässa i Örebro

I lördags så besökte jag och Kenny resemässan Travel & Taste i Örebro. Det var mitt första besök där så jag hade inte så stora förväntningar. Mässan är inne på sitt fjärde år och under förra året så steg besöksantalet till över 3000 personer. I år hoppades de på ännu fler.

Travel & Taste är resemässan där du som besökare träffar utställare som serverar dig smaker och upplevelser från hela världen. 

Vi kom fram till Örebro vid 11 och följde vägskylten som visade var parkeringsgaraget skulle finnas. Vi svängde av men såg ingen infart till parkeringen. Men däremot en lång kö. Över en timme efter att mässan hade öppnat dörrarna. Vi vände om för att leta efter en annan parkering samtidigt som vi tyckte att det var konstigt för vi båda var helt säkra på att skylten hade pekat vänster. Och mycket riktigt, då vi precis skulle svänga ut från den lilla väg vi befann oss på så såg vi infarten. Lite halvt dold av den långa kön!

När vi kom in genom dörrarna så möttes vi av en säkerhetskontroll, likt den du ser på flygplatser. Personalen bar flygvärdinnekläder och vi fick känslan av att befinna oss på en flygplats. Vid entrén så fick vi vårat Travel & Taste-pass som skulle ta oss på en “resa genom smaker och reseinspiration”.  Tanken var att man skulle samla på sig olika stämplar under dagen för att ha chans att vinna priser. Stämplarna fick man leta efter bland alla utställare. Vi glömde bort att samla stämplar och gick mest runt och fick reseinspiration.

travel&taste-03 travel&taste-04 travel&taste-08 travel&taste-12 travel&taste-13 travel&taste-14 travel&taste-15

Lite mer än bara resor

En rolig detalj som gör att denna mässa sticker ut lite är att det även är fokus på smak och mat. Många av utställarna bjöd på mat, vilket i sig kan locka till spännande resor. Man behöver inte alltid resa långt för att hitta nya upplevelser.

travel&taste-09 travel&taste-05 travel&taste-02

Inspirationen flödade

Det blev flera inspirerande samtal med olika utställare under dagen. Vi blev sugna på en resa till Sri Lanka när vi pratade med Orient Tours och vi pratade dykning med Oxygene. Vi provade även ett cyklop där som vi båda blev sugna på att köpa. Men nu har vi ingen dykning inplanerat på ett tag så cyklopköpet får vänta ett litet tag. Vi blev dock inspirerade till en framtida Live Aboard dykresa. Det skulle vara så härligt att spendera en vecka på en båt, där allt fokus ligger på att dyka och upptäcka undervattensvärlden.

travel&taste-06

Möte med två resebloggkollegor

Resebloggkollegan Rosita hade två korta föredrag på stora scenen. Det var jätteskoj att få träffa henne i verkligheten! Jag fick även träffa Sanna en snabbis. Såklart hann vi med att ta en bild.

travel&taste-07 travel&taste-10 travel&taste-11

En påse full med inspiration

Och som vanligt efter en resemässa så har jag (minst) en påse full med härliga broschyrer och annat smått och gott.

travel&taste-16 travel&taste-17

Nu ser jag fram emot att läsa igenom alla broschyrer om alla dessa platser. Och jag ser också fram ett återbesök på Travel & Taste nästa år.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments