Go Glass i Hjortkvarn

Somrigt utflyktstips i Närke: Gó Glass i Hjortkvarn

När jag och Kenny åkte ut på en mini roadtrip så passade vi på att stanna till i Hjortkvarn för att äta glass hos Gó Glass. Deras hemmagjorda italienska gelatoglass är verkligen supergod och värd att köra en liten omväg för. Även om vi faktiskt inte körde en omväg för glassen just denna gång.

Vi har varit här och ätit glass en gång tidigare, för flera år sedan. Så när vi ändå skulle åka förbi så var det självklart att planera in ett stopp här för att njuta av glass. För visst håller du med om att det nu äntligen börjar bli dags för glass i stora lass nu? Jag älskar glass året om, men visst smakar det lite extra gott under sommaren då det är varmt ute.

Go Glass i Hjortkvarn
Snäckbägare med mintchoklad och polkaglass.

Gó Glass i Hjortkvarn tillverkar egen glass

Gó Glass i Hjortkvarn tillverkar sin egna glass – både italiensk gelato och sorbet. Gelato måste ju ändå vara den godaste glassen. Normalt så finns det 54 olika smaker att välja mellan, men nu under coronatider så har de minskat antalet sorter till 27. Detta för att kunna ha två kassor. Att de minskat antalet smaker gjorde inte mig så mycket utan det blev ju så mycket enklare att välja smak.

Jag beställde in en snäckvägare med polkaglass och mintchoklad. Så gott! Polkaglassen smakade verkligen polkagris. Kenny valde whiskeysmak på glassen och en lakritskula. Han bad mig sedan att påminna honom att han inte ska beställa in whiskeyglass igen. Han har gjort det förut men trots att han gillar whiskey så verkar det som att just whiskeyglass inte är något för honom.

Parkeringen som finns vid Gó Glass i Hjortkvarn är stor och rymmer många bilar. Det går bra att sitta både inomhus och utomhus. Inne så har de minskat antalet bord och stolar så att det är bra med utrymme mellan borden. Vi satt inne och åt då det var lite tråkigt väder ute under vårt besök.

Gó Glass i Hjortkvarn
Gó Glass i Hjortkvarn har 27 olika smaker av italiensk gelato att välja mellan.

Öppettider hos Gó Glass i Hjortkvarn

Gó Glass i Hjortkvarn har öppet dagligen mellan 11-18.

De har även en Facebooksida där du kan kolla koll på nyheter och de säljer även kött från Boo Vilt. Vi passade faktiskt på att köpa med oss en rostbiff av hjort. Vi har inte ätit hjortkött tidigare, utan det blir mest ren och älg här hemma hos oss. Så vi tänkte att vi skulle testa det.

Adress: Norrköpingsvägen 34 i Hjortkvarn som ligger mellan Örebro och Norrköping längs väg 51.

Läs mer: Vill du ha mer glasstips i Sverige? Lite mera rosa har skrivit en bra glassguide att ha med som vägvisare under sommarens jakt på den bästa glassen i Sverige.

Gó Glass finns även i Vingåker under sommaren 2020

Nu under sommaren så kommer Gó Glass även att finnas vid Glasskiosken i Tennisparken, Vingåker. Där kommer de att ha 12 olika smaker som byts ut löpande under sommaren. De kommer också ha två smaker av italiensk mjukglass och en italiensk slush. Öppettiderna hos Glasskiosken är 11-18.

Gó Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn
Go Glass i Hjortkvarn

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

    1. Ja, det var skoj! Kul att upptäcka nya matställen ibland. Ofta blir det ju att man lätt går till “samma gamla vanliga” pizzaställe… Så är det i alla fall hos oss.