Skotertur med Åreguiderna

Skotertur med Åreguiderna

När jag befann mig i Åre förra veckan på Winter Workation tillsammans med Influencers of Sweden så bestod en av aktiviteterna av en skotertur tillsammans med Jenny från Åreguiderna. Jag som älskar att åka/köra skoter var inte sen på att boka in mig. Det fanns begränsat med platser och jag hoppades verkligen att jag skulle få en plats. Även om jag har åkt/kört mycket skoter i mitt liv så är det ändå en helt annan sak att göra det på en helt ny plats. Det är nya träd, nya skogar, nya vägar och nya upplevelser.

Jag delade skoter med Linnea och det slutade med att jag lät henne köra hela tiden. Jag tycker att det är minst lika roligt att åka skoter som att köra, kanske till och med roligare ibland. Även om det låter högt så är det ändå fridfullt på något sätt – att brumma fram där genom skogarna och ta sig till platser som man kanske aldrig annars skulle kunna ta sig till. Att få uppleva naturen långt från liv och rörelse.

Åreguiderna
Här går Jenny igenom hur man kör skoter. För många så var det första gången på en skoter.
Åre
Visste du att du måste ha körkort för att få köra skoter även om det är på en guidad tur? Ska du köra ensam så måste du ha skoterkörkort.
Snöflingorna som föll var otroligt vackra och sköra.
Glädjen över att få komma ut i Åreskogarna.
Det var mulet och lite tråkig himmel, men vackert på sitt egna sätt.
Alla bilder i detta inlägg är tagna med min lilla Panasonic Lumix. Jag tycker den är toppen att använda vid tillfällen då systemkameran känns alldeles för stor och klumpig.
Snötäckta granar.
Vi åkte mest genom skog men ibland öppnade sig landskapet!
Jag håller koll på Linnea 😉
Jag älskar den här bilden! Var först så missnöjd över att jag missade skärpan på första skotern, tills jag kollade på bilden ordentligt i datorn och såg att den var så himla bra ändå!
Linda (La Linda) tyckte att jag skulle åka först (efter guiden såklart) och skrika till ifall jag såg några fina platser att stanna och fota på. Så det blev ett stopp här vid sjön. På bild: Linnea.
Jag är inte ensam om att vilja stanna och fota.
Clara (Bossbloggen) poserar fint med vacker bakgrund.
Linnea (Lanclin) ställde upp som modell på hoppbilder.

Några “smiter” iväg från ledet…
Men snart samlas vi alla igen.

Christian ( Mat och resebloggen) verkar gilla att köra skoter.

Åreguiderna
Det ingick ett stopp för fika.

Linda, grundare till Influencers of Sweden
Amanda (Explore a little more) och Johanna (Slow Fashion)
Jag tror det är Jeanette som kommer tillbaka från ett en kort liten fotopromenad.

Vi gör oss redo för att åka ut igen. Eller tillbaka rättare sagt.

Det går undan på den snötäcka sjön.
Dubbelkoll att alla är med.
Jackie (Jacqueline Wester) vill gärna vara med på bild.

Tack för idag!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

    1. Ja, det var riktigt skoj! Men du hade det nog säkert lika bra i backen! Jag hann ju inte ens ut där i år, vilket känns lite trist men det kommer fler tillfällen.