20 höstiga bilder från Hosjöbotten, Jämtland

20 höstiga bilder från Hosjöbotten, Jämtland

Trots min inspirations-dipp med fotograferingen så blev det en promenad med kameran i söndags. Det var kravlöst och väldigt roligt och jag kände hur jag faktiskt ville fotografera! Ibland var jag tvungen att bara stanna bilen för att jag såg ett motiv stå där ute och bara vänta på mig. Det här känns verkligen som en perfekt början på oktober och en ny månad.

Hur ser din oktober ut? Vad har du för roliga planer på gång?

Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Den här vyn vaknar jag upp till varje morgon här.
Hosjöbotten
På väg upp till stenen!
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Hosjöbotten
Utsikt från stenen! Så himla vackert!
Anna-Marja Hosjöbotten
Min kompis Anna-Marja
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Anna-Marjas förfäders stuga
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Vi går runt på “sighseeingrunda” här i skogarna
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Och möts av utsikt efter utsikt!
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Så himla fint med alla höstfärger
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Det är vackert åt alla håll
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Och det är så skönt ute, trots att det blåser!
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Vi vandrar på
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Anna-Marjas morfar byggde den här kåtan för ungefär sju år sedan.
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Titta vad jag hittade!
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Höstmagi <3
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Önskar att jag hade en båt så att jag kunde åka ut till andra sidan Hosjön.
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Vi tog bilen och åkte runt på fjällen.
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Jag var tvungen att stanna för att fotografera det ensamma trädet där långt borta!
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Och så lite fjällmagi på det!
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Självklart var jag tvungen att stanna för att fotografera det andra ensamma trädet i höstvindarna!
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Vår nya bil är perfekt för roadtrips.
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Hösten måste nog vara den absolut vackraste årstid, eller vad tycker du?
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Den här utsikten alltså!
Höst i Hosjöbotten, Jämtland
Långt där i bakgrunden skymtas Åreskutan.
Hej hösten! Hej trädet!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments

 1. Men herregud vilka magiskt fina bilder Helena. Så härligt det är när inspirationen kommer tillbaka och man ger sig ut med kameran – och då kommer hem med så fina foton. Den med det ensamma träden är otroligt vacker, och fjärde bilden ovanifrån ser ut som att det skulle vara taget i Alaska / Kanada ?!

  Hoppas vår tripp till Dalarna imorgon också blir höstigt magisk och fin <3

  1. Taaaack Rania! Så kul att du gillar dom 🙂 Och visst är det! Känner mig så inspirerad efter helgen + resan över Flatruet. Roadtrippen hit till Särna blev ju FANTASTISK! Älskar också bilden på de ensamma träden. Har inte tänkt på att fjärde bilden ser ut som att den skulle kunna ha varit tagen i Alaska/Kanada, men du har faktiskt rätt! Lite samma känsla där.

 2. Åh! Vilka bilder! Jag drabbas av akut längtan ut! Som tur är har vi i alla fall några fjällturer inbokade under hösten. Och ett litet fjäll utanför dörren, men det är ju inte som de stora fjällen… 🙂

  1. Tack Camilla! 🙂 Kul att du gillar bilderna. Det låter härligt med några inbokade fjällturer, vart bär de av? Och ett litet fjäll utanför dörren är ju fantastiskt!!

 3. Meen åååh, gör ont i mitt hjärta vad vackert det är. Hösten är min absoluta favorit tid, och även sensommaren när rallarrosen blommar förstås 🙂 Och vilka fina bilder du tagit. Här har hösten äntligen börjat sin framfart. De skiftande färgerna har vi sett ett tag, inte så storslaget som norröver men ändå, temperaturerna däremot har varit mellan 20-30, tills nu då det är nere mot 15 iallafall på dagen. Winter is coming som de säger. Men jag kommer ihåg att jag förra året gick omkring i shorts en dag i November så vi får väl se 🙂

  1. Alla årstider är ju verkligen vackra och helt unika på sitt alldeles egna sätt. Men hösten är ju lite extra vacker med alla sina färgglada nyanser. Jag blir jätteglad över att du tycker bilderna är fina! 🙂 Det låter otroligt att gå runt omkring i shorts en dag i November, fast ändå vet jag ju att det är fullt möjligt 🙂

  1. Tack Wilda. Ja, hösten är den vackraste årstiden. Säger jag varje höst. Sen säger jag säkert samma sak om vintern när det blir vintern 😉 Men alla årstider är ju verkligen så vackra på sitt sätt.