Menu
Jämtland

20 höstiga bilder från Hosjöbotten, Jämtland

20 höstiga bilder från Hosjöbotten, Jämtland

Trots min inspirations-dipp med fotograferingen så blev det en promenad med kameran i söndags. Det var kravlöst och väldigt roligt och jag kände hur jag faktiskt ville fotografera! Ibland var jag tvungen att bara stanna bilen för att jag såg ett motiv stå där ute och bara vänta på mig. Det här känns verkligen som en perfekt början på oktober och en ny månad.

Hur ser din oktober ut? Vad har du för roliga planer på gång?

Den här vyn vaknar jag upp till varje morgon här.

På väg upp till stenen!

Rönnbärsträd.

Utsikt från stenen! Så himla vackert!

Min kompis Anna-Marja

Anna-Marjas förfäders stuga

Vi går runt på ”sighseeingrunda” här i skogarna

Och möts av utsikt efter utsikt!

Så himla fint med alla höstfärger

Det är vackert åt alla håll

Och det är så skönt ute, trots att det blåser!

Vi vandrar på

Anna-Marjas morfar byggde den här kåtan för ungefär sju år sedan.

Titta vad jag hittade!

Höstmagi <3

Önskar att jag hade en båt så att jag kunde åka ut till andra sidan Hosjön.

Vi tog bilen och åkte runt på fjällen.

Jag var tvungen att stanna för att fotografera det ensamma trädet där långt borta!

Och så lite fjällmagi på det!

Självklart var jag tvungen att stanna för att fotografera det andra ensamma trädet i höstvindarna!

Vår nya bil är perfekt för roadtrips.

Hösten måste nog vara den absolut vackraste årstid, eller vad tycker du?

Den här utsikten alltså!

Långt där i bakgrunden skymtas Åreskutan.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

9 Comments

 • Rania {Northbound Journeys}
  oktober 3, 2017 at 2:07 e m

  Men herregud vilka magiskt fina bilder Helena. Så härligt det är när inspirationen kommer tillbaka och man ger sig ut med kameran – och då kommer hem med så fina foton. Den med det ensamma träden är otroligt vacker, och fjärde bilden ovanifrån ser ut som att det skulle vara taget i Alaska / Kanada ?!

  Hoppas vår tripp till Dalarna imorgon också blir höstigt magisk och fin <3

  Reply
  • Helena
   oktober 5, 2017 at 10:15 e m

   Taaaack Rania! Så kul att du gillar dom 🙂 Och visst är det! Känner mig så inspirerad efter helgen + resan över Flatruet. Roadtrippen hit till Särna blev ju FANTASTISK! Älskar också bilden på de ensamma träden. Har inte tänkt på att fjärde bilden ser ut som att den skulle kunna ha varit tagen i Alaska/Kanada, men du har faktiskt rätt! Lite samma känsla där.

   Reply
  • Ann Rumbleinthearctic
   oktober 6, 2017 at 10:48 e m

   Nästan alla bilder ser ut att kunna vara från Alaska!! 🙂

   Reply
 • Camilla
  oktober 4, 2017 at 9:10 f m

  Åh! Vilka bilder! Jag drabbas av akut längtan ut! Som tur är har vi i alla fall några fjällturer inbokade under hösten. Och ett litet fjäll utanför dörren, men det är ju inte som de stora fjällen… 🙂

  Reply
  • Helena
   oktober 5, 2017 at 10:16 e m

   Tack Camilla! 🙂 Kul att du gillar bilderna. Det låter härligt med några inbokade fjällturer, vart bär de av? Och ett litet fjäll utanför dörren är ju fantastiskt!!

   Reply
 • Ann Rumbleinthearctic
  oktober 6, 2017 at 10:47 e m

  Meen åååh, gör ont i mitt hjärta vad vackert det är. Hösten är min absoluta favorit tid, och även sensommaren när rallarrosen blommar förstås 🙂 Och vilka fina bilder du tagit. Här har hösten äntligen börjat sin framfart. De skiftande färgerna har vi sett ett tag, inte så storslaget som norröver men ändå, temperaturerna däremot har varit mellan 20-30, tills nu då det är nere mot 15 iallafall på dagen. Winter is coming som de säger. Men jag kommer ihåg att jag förra året gick omkring i shorts en dag i November så vi får väl se 🙂

  Reply
  • Helena
   oktober 11, 2017 at 9:17 e m

   Alla årstider är ju verkligen vackra och helt unika på sitt alldeles egna sätt. Men hösten är ju lite extra vacker med alla sina färgglada nyanser. Jag blir jätteglad över att du tycker bilderna är fina! 🙂 Det låter otroligt att gå runt omkring i shorts en dag i November, fast ändå vet jag ju att det är fullt möjligt 🙂

   Reply
 • Wilda
  oktober 7, 2017 at 10:50 f m

  Så vackert fångat! Hösten är ju helt fantastisk!

  Reply
  • Helena
   oktober 11, 2017 at 9:14 e m

   Tack Wilda. Ja, hösten är den vackraste årstiden. Säger jag varje höst. Sen säger jag säkert samma sak om vintern när det blir vintern 😉 Men alla årstider är ju verkligen så vackra på sitt sätt.

   Reply

Leave a Reply