Mirror Lake Yosemite Valley

Ett stycke höstlista år 2022

Jag gillar listor. Både att läsa och att svara på själv. Så här kommer min höstlista. Kanske lite sent eftersom vi är inne på sista månaden av hösten, men jag glömde helt enkelt av att fixa klart med inlägget. Men eftersom jag redan har svarat på alla frågor så vill jag ändå publicera.

Let’s go!

Vad ser du mest fram emot med hösten 2022?

Även om vi redan är mitt inne i hösten snart är slut så känns den här hösten som en riktig nystart för mig. Jag kan inte riktig förklara det men det känns som att jag är på gång att göra en reset på hela mitt liv. Med allt från att vi håller på att storstäda här hemma och rensa ut till att jag personligen känner mig… som att… Nej, jag kan verkligen inte förklara det på ett bra sätt hur länge jag än sitter här och försöker hitta orden. Men som att jag börjar om på nytt.

När det gäller vår storstädning så går vi igenom allting vi äger och har samlat på oss genom alla år, rensar ut allting vi inte använder, försöker sälja det som går och resten tänker vi skänka bort. Jag slänger alla gamla papper som inte gör någon nytta förutom att samla damm i en låda i garderoben som precis fått nytt liv med vit färg och nya hyllplan. Det känns riktigt fräscht och har gjort en enorm skillnad i känsla. Vi har också investerat i en ny skön säng eftersom den gamla har gett mig ont i ryggen i flera år. Och allt detta känns så skönt!

Nu blev det långt, men det jag verkligen ser fram emot med hösten och kommande tid är… allting. Jag känner mig lugn, tillfreds, full av energi och förväntansfull på framtiden. Alla känslorna på en och samma gång. Det var ett tag sen jag kände så och det känns riktigt bra.

En varm dag i september när höstfärgerna i Lappland precis började synas ordentligt

Vad bekymrar dig den här hösten?

Att få ekonomin att gå ihop. Att få tiden och orken att räcka till att göra det jag vill göra.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Om jag ska vara helt ärlig så minns jag knappt vad jag gjorde förra året vid den här årstiden. Det var inte den bästa hösten i mitt liv och det känns lite suddigt nu när jag försöker blicka tillbaka. När jag inte kommer ihåg vad jag har gjort så brukar jag ofta gå in och kolla min bildbank och enligt den så är det ganska tomt. Det jag hittar i mobilens bildgalleri är ett besök på KFC i Örebro, några besök på gårdsbutiker runt omkring Motala, en videoinspelning vid Omberg med Linda från Woods & Water. Som jag gissade, inte alls mycket hände då.

I brist på bilder från förra hösten så får ni denna, tagen i början av september vid Killingefallet

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Om jag jämför hösten för fem år sen mot hösten för ett år sedan så är det enorma skillnader på hur mitt liv såg ut. Det är svårt att greppa att det som hände då var för så längesen, men samtidigt ändå bara fem år sedan. Allting kändes annorlunda då.

Under hösten 2017 så

Allt det känns som en evighet sen och som att det hände i ett helt annat liv. Och på ett sätt så var det ett helt annat liv. Det är inte bara på grund av läget i omvärlden som jag inte har rest så mycket den senaste tiden, men nu när jag satt och kollade igenom alla inlägg jag skrev då så saknar jag det oerhört mycket. Jag saknar alla upplevelser och att skapa minnen att blicka tillbaka på. Det känns också bra att bli påmind såhär.

Jag känner så väl igen mig i det Sara skrev om att den hösten kanske var hennes bästa i livet. Där och då så kändes det kanske inte så och jag hade så mycket på gång att jag inte riktigt kände att jag hann med. När jag nu blickar tillbaka så var det fantastiskt att jag hann med så mycket och det kan mycket väl ha varit en av de bästa i mitt liv.

Afternoon tea, promenad i vacker natur och en saknad väska på vift i den stora vida världen
En “kort” vandring i Lake District som tog oss genom leriga åkrar och ett mystiskt brittiskt landskap.
Hosjöbotten
Höstmagi.

Vilken typ av kultur har du tänkt konsumera i höst?

Jag är väl kanske inte den mest kulturella personen jag känner men jag försöker att läsa mer just nu. Jag brukar vara en periodare när det gäller mycket och framförallt böcker är en sån grej. Jag har inte läst så mycket de senaste året men känner ofta att jag vill lägga mig i sängen med en bok. Men jag “hinner” aldrig.

Sen när jag väl tar det första steget och börjar på en ny bok så brukar jag istället ha svårt att inte fortsätta läsa. Under det senaste året så har jag till och med lånat massor av böcker från biblioteket men jag har inte ens öppnat dom..

Två nya grejer du vill lära dig i höst

Jag vill bli bättre på att värdesätta mig själv och min tid bättre. Jag vill också lära mig att fokusera på en sak i taget istället för att göra tusen saker samtidigt så att inget alls blir gjort.

Var kommer du att resa i höst?

Får jag hoppa över den här frågan? 😉 Det känns som att jag nyss kom hem efter att ha spenderat sommaren och en liten bit av början av hösten i Lappland. Vi får se helt enkelt.

Dina tre restips med hösttema

Stig upp tidigt och upplev morgondimman över en sjö nånstans. Det är kanske mer ett upplevelsetips men går ju att kombinera med en resa också. Men jag vill ändå tipsa om att stiga upp tidigt (även om du är som jag och hatar tidiga mornar) för det är underbart att få uppleva världen när de flesta sover.

Packa ryggsäcken med nåt varmt att dricka, nåt gott att äta, din kamera (den i mobilen räknas också) och bege dig ut på utflykt till en nationalpark eller ett naturreservat i ditt närområde. Spana in naturkartan om du vill ha tips på platser nära dig.

Åk tillbaka till en plats som du har besökt under en annan årstid. Det kan vara som att komma till en helt ny plats. Inte för att härmas, men som Flying Dryden säger; Våga lågsäsong!

Den vackra stunden när solen håller på att säga godnatt en novemberkväll vid Tenaya Lake, Yosemite.

Vilken är din standardklädsel i höst?

Som alltid håller jag mig mycket till svart, även om jag försöker få in lite mer färg. Jag trivs väldigt bra i mina svarta Fjällräven Trail Tights; så sköna och funkar till allt. Du ser mig sällan utan min älskade William Brown-hatt från Will & Bear. Jag kommer förmodligen också att bli en flitig användare av min varma Minna-fleece från Astrid Wild under både höst och vinter nu när det börjar bli kyligt både ute och inne. Just nu så gillar jag även min bisonscarf lite extra mycket, den köpte jag i South Dakota för några år sen men den har mest legat och samlat damm fram tills nu. När jag är hemma så bor jag ofta i en svart långklänning.

Vill du läsa fler höstlistor?

Då ska du spana in originalet som jag hittade hos Annika på Resfredag. Passa även på att läsa höstlistorna hos Flying Dryden, Elna, Sara Rönne och Freedomtravel.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *