BestCanvas.se Fotoprodukter

Jag skapar en fotovägg med fotoposters från BESTCANVAS.se

Det känns som att det var alldeles nyss som vi gjorde om i vårt vardagsrum. Men när jag kollar tillbaka i arkivet så inser jag att det numera är ungefär fyra år sedan. Så det kanske inte alls är konstigt att jag börjar känna att det är dags för en förändring igen?!

Fyra år är faktiskt väldigt lång tid för mig att inte vilja göra om totalt. Jag är ingen person som gärna lägger tusenlappar på ny inredning eller möbler utan då finns det roligare saker att spendera pengar på. Men jag gillar ändå att förnya detaljer och byta ut motiv på väggarna ibland.

Sen de förra bilderna är tagna så har vi ändrat om lite grann. Gardinerna är utbytta, det svarta bordet är numera vitt och vi har några nya växter. Jag har samlat på mig några nya böcker, de flesta från second hand butiker så egentligen är det gamla böcker men nya för mig.

Best Canvas
Såhär såg det ut innan. Vi har fortfarande kvar det mesta av det som syns på bilden.

En fotovägg skapas i vardagsrummet

Även om jag numera har flera av mina egna bilder på väggarna här hemma så har jag länge velat ha ännu mer olika motiv och nu är det äntligen dags att ta tag i att skapa den där fotoväggen som jag har pratat om så länge. Att det ska vara så svårt att bara ta tag i saker ibland.

Jag har skapat fotoväggen i samarbete med BESTCANVAS.se vilket känns väldigt roligt eftersom jag har varit otroligt nöjd med kvaliteten på de tidigare fotoprodukter som jag har därifrån. Därför känns det extra kul när de ville fortsätta vårat lyckade samarbete vilket uppenbarligen var just det jag behövde för att äntligen ta tag i utmaningen att få upp fler minnen på väggarna.

Fotovägg med produkter från BestCanvas.se

Att inte vilja säga hejdå till gamla motiv

Från början så hade jag tänkt att byta ut några av de “gamla” motiven helt och hållet, men både jag och Kenny gillar dom så pass mycket att vi inte ville ta ner dom. Vi kände oss helt enkelt inte redo att säga hejdå till de platserna än.

soluppgångsbilden från Mesa Arch i Canyonlands på canvastavlan hänger fortfarande bakom soffan och bilden på vår campervan som vi roadtrippade runt med under vår första resa i USA pryder väggen i hallen. Campervanbilden är tagen vid Forrest Gump Point, en av de mest kända platserna i Monument Valley trots att den ligger mitt ute i ingenstans längs Highway 163.

Filten med det egendesignade Bisonmotivet som hängde på väggen i vardagsrummet har dock fått flytta ner från väggen och till soffan istället. Det är denna vägg som nu ska fyllas med massor av nya motiv från olika resor.

Fotovägg med produkter från BestCanvas.se
Denna vägg ska bytas ut nu. Filten från BestCanvas.se ska bytas ut till nya fotoposters och tavlor.

Att välja nya motiv som ska pryda väggen

Innan jag valde ut motiven så ritade jag upp väggen i Photoshop, för att enkelt kunna skapa rutor i olika storlekar som föreställde ramar. Dessa flyttade jag runt tills jag kände mig nöjd med alla motiv samt placeringen av allt. Jag hade två posterhängare sen tidigare så därför valde jag att utgå från dessa och valde därför två fotoposters i storlekarna 50x75cm och 75x50cm.

Det liggande motivet är en drönarbild över en magisk soluppgång i Mertajärvi medan den stående fotopostern är delvis ett självporträtt som jag fotograferade under min senaste resa genom USA när jag fick uppleva en vacker solnedgång vid Painted Canyon Overlook i Theodore Roosevelt National Park i North Dakota. Jag hade först tänkt lägga till en text på bilden i Photoshop men det slutade med att jag lekte runt med olika lager, texturer och ja, du får spana in resultatet nedan.

Förutom att en fotoposter från BestCanvas.se är ett prisvärt alternativ till en stor tavla på väggen så tycker jag att det kan bli riktigt snyggt, framför allt när man använder sig av posterhängare för att hänga upp den. Det är enkelt, stilrent och det är enkelt att byta ut motivet om man vill. En fotoposter från Best Canvas är utskriven i 275g/m² premium fotopapper med ett matt tryck och går att få i både färg och svartvitt. Det finns 13 olika format att välja mellan.

Fotovägg med produkter från BestCanvas.se

Fotovägg med produkter från BestCanvas.se
Vad tycker du? Jag är supernöjd.

MIXPIX® från BESTCANVAS.se

Med två stora fotoposters som bas på väggen så ville jag komplettera med mindre bilder. Både för att få in fler motiv men också för att jag tyckte att det såg bättre ut i det stora hela. Tanken med fotoväggen var från början att vi skulle ha en stor blandning av olika typer av tavlor, ramar, posters och upphängningar. Men när jag väl började rita upp väggen så kände jag att det blev för rörigt.

Jag har sett flera exempel på att det kan vara jättesnyggt att ha en stor variation av ramar etc men när jag själv skulle skapa en sån vägg så kände jag helt enkelt att jag inte fick till det. Men det gör inget alls för jag är såå nöjd med hur det blev.

De mindre motiven är tryckta på Best Canvas produkt MIXPIX® i storleken 20x20cm. Det är de fyra motiven som du ser högst upp. MIXPIX® är en fotoplatta som är skapad med en kärna av lättviktsskum. Fotoplattorna är väldigt enkla att få upp på väggen tack vare att de använder sig av ett smart självhäftande och magnetiskt hängsystem, vilket är väldigt smidigt då det inte kräver att man behöver borra eller spika. Detta gör det också väldigt enkelt att justera tavlan ifall den inte hamnar helt rätt på första försöket.

När jag valde ut vilka bilder som skulle få pryda väggen så försökte jag att variera motiven så att det inte skulle bli flera bilder som såg likadana ut. Även om jag t ex älskar vattenfall så vill jag inte att varje bild ska vara ett vattenfall, även om det visserligen skulle kunna bli snyggt också så länge det finns en medveten tanke bakom motiven.

Jag ville att motiven skulle vara från olika platser och inte se för lika ut. Jag hade också en tanke om att den färdiga väggen skulle ha en enhetlig och lugn look med motiv som matchar varandra även om de inte är jättelika. Om jag lyckades? Njae, jag vet inte riktigt men jag är nöjd ändå!

Fotovägg med produkter från BestCanvas.se
Fotovägg med produkter från BestCanvas.se
Fotovägg med produkter från BestCanvas.se
Så här blev det med alla fyra MIXPIX® och halva fotopostern nedan.

Några historier bakom bilderna

Ett möte med Hank Williams Jr

Den första bilden är en bild på Kenny och Hank Williams Jr. tagen i Nashville under CMA Fest. Eftersom jag valde självporträttet på mig själv så ville jag även att Kenny skulle vara med på ett hörn. Jag har gjort bakgrunden svartvitt så att den skulle kännas lite annorlunda och konstnärlig.

Anekdoten bakom bilden är att Kenny fick syn på en svartklädd man som kom gåendes mot oss, mitt under en otroligt varm sommardag i juni. Kenny sa till mig och Jimmy att “jag tror att det där är Hank Williams Jr…“. Då tyckte jag att han skulle gå fram och säga hej eller nåt sånt eftersom just Hank var enda artist som han verkligen såg fram emot att få se uppträda just den kvällen var denna man.

Han vågade inte riktigt göra det eftersom han inte var helt hundra procent säker på att det verkligen var Hank och jag ville inte heller gå fram själv, så jag tvingade fram Jimmy istället. Han går fram till den svartklädde mannen och frågar om “det är han som är Hank Williams Jr?“.

Svaret han fick? “It sure looks like him, doesn’t it?

En vy som symboliserar äventyr

Den andra bilden fick bli en bild över en tom väg med oändlig skog runt omkring. Eftersom jag både älskar drönarbilder och att roadtrippa så tyckte jag denna bild kändes passande på väggen. En tom väg som leder rakt in mot äventyret.

Yoda the Adventurer

Den tredje bilden är Yoda the Adventurer ute i blåbärsskogen. Behöver ingen mer förklaring.

Bison, ett majestätiskt djur i Yellwstone

Den fjärde och sista bilden är en bison vi mötte under våra dagar i Yellowstone National Park. Jag tycker att bison är ett otroligt fascinerande djur och kan sitta och spana på dom hur länge som helst. Vi såg massor av bison i Yellowstone och jag har även mött dessa ståtliga djur i Custer State Park och vid Wind Cave National Park i South Dakota.

En kartbok och några fler motiv

Vi pratade om att göra om helt på väggen, men valde i slutändan att ändå behålla mycket som det var. Bland annat så fick den stora kartboken stå kvar som dekoration och cowboyhatten som jag köpte på en rodeo i Jackson Hole, Wyoming fick också hänga kvar på väggen.

Precis till höger om boken så är det en bild över våran gård hemma i Mertajärvi. Jag valde att göra den svartvitt och la till brus för att den skulle få en gammaldags känsla över sig. Som om den vore tagen för hundra år sen och inte alls för bara något år sedan.

Det motivet är skapad på en ultralätt fototavla i storleken 30x20cm. Trycket på fototavlan har pressats på en 5 mm tunn hårdplastpanel vilket samtidigt gör att fototavlan funkar att hänga på de flesta väggar, även de som har en lägre bärkraft.

Det jag gillar med dessa fototavlor, och fotoplattorna, är att även fast bilderna inte har en “riktig” ram runt så känns de ändå lyxiga. På samma sätt som jag tycker att det är jättesnyggt att hänga upp posters med posterhängare. På ett sätt blir det ju som en ram ändå.

Fotovägg med produkter från BestCanvas.se
Fotovägg med produkter från BestCanvas.se

Personliga fotoprodukter hos BestCanvas.se

Om du också är sugen på att förnya hemma med egna motiv så hittar du massor av olika sorters fotoprodukter som du kan göra personliga hos BESTCANVAS.se. De har allt från väggdekorationer som fotoposters, canvastavor och akrylglastavlor till fotopresenter som fotofiltar, handdukar eller muggar.

Förutom att förnya hemmet med gamla minnen så är personliga fotoprodukter dessutom väldigt roliga att ge bort i både födelsedagspresent såväl som i julklapp. Jag har alltid varit väldigt nöjd med kvaliteten på alla de produkter som jag har från BestCanvas.se och de har dessutom både bra priser och snabba leveranstider.

Visste du förresten att du numera även kan skapa ett personligt fotopussel med eget motiv som är tillverkat av massiv kartong? Du kan välja mellan 88, 300 eller 1000-bitars pussel som kan hålla dig sysselsatt i flera timmar. Vi har ett fotopussel med norrskensmotiv här hemma som vi kämpar med för fullt. 1000 bitar var ganska svårt som nybörjare på pussel.

Men det är en väldigt bra utmaning att pyssla med på kvällarna!

Fotopussel från BestCanvas.se
Fotopussel från BestCanvas.se

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *