Bästa roadtripvägarna i USA, sök ersättning med hjälp av Airhelp och världens första tidsfria zon

Bästa roadtripvägarna i USA, sök ersättning med hjälp av Airhelp och världens första tidsfria zon

 

Varför reser du? Vad får dig att vilja se världen?

Den frågan fick jag i ett mail för ett tag sedan. Sen kom flera följdfrågor och om du är nyfiken på vad jag svarade så kan du gå in och läsa hos Thrillism. Det är flera andra resebloggare som har svarat på frågorna och det är intressant att läsa om hur andra tänker, resonerar och känner inför resande. Klicka här för att komma direkt till mina svar.

Ute på äventyr
Ute på äventyr

Airhelp hjälper dig att söka ersättning vid försenat flyg

Har du nångång råkat ut för ett försenat flyg? Det är du inte ensam om. Jag har själv varit med om det många gånger och oftast har det löst sig väldigt bra. Men jag har även råkat ut för strejkande piloter som försenat min resa med drygt en vecka. Just det räknas tydligen som en extraordinär händelse, men annars kan du söka ersättning både från ditt försäkringsbolag men också direkt från flygbolaget.

Airhelp är ett företag som hjälper dig att göra just detta. Jag har själv använt mig av den tjänsten för några år sedan. Det slutade med att jag tyvärr inte fick någon ersättning ändå, men samtidigt så kostade det mig ingenting. Du får endast betala om det blir en vinnande dom i ditt fall vilket jag tycker är jättebra. Då kan det vara värt att låta någon annan sköta allt. Airhelp har bland annat satt ihop en guide: försenat flyg ersättning sas som beskriver vad som gäller vid en strejk.

Är flyget försenat? Sök ersättning med hjälp av Airhelp.
Är flyget försenat? Sök ersättning med hjälp av Airhelp.

Vinnarna är korade i Apollos resebloggartävling

Apollos resebloggartävling och titeln om Årets Reseinspiratör 2019 är avgjord sedan en tid tillbaka. Jag vann tyvärr inte denna gång utan de som tog sig till vinstpallen blev:

Anna tog dessutom hem hela titeln Årets Reseinspiratör 2019. Stort grattis till er alla!

New York – Anna’s specialitet.

Världens första tidsfria zon?

Har du hört att Norska Sommarøy kan bli världens första tidsfria zon? Det var en nyhet för mig men så är det tydligen. De har ansökt om detta på grund av midnattssolen.

“När du bor i norra Norge är det ingen idé att prata om sommartid, sängtid, middagstid eller någon annan tid. Under sommaren går solen inte ner alls under 69 dagar, och det är inte nödvändigt att veta vilken tid det är. Midnattssolen gör klockorna till något onödigt och vi vill vara en tidsfri zon” – Kjell Ove Hveding, en av lokalborna bakom initiativet.

Vackra Sommaroy i norra Norge

Sommaroy
Vackra Sommaroy i norra Norge

Home Exchange – byt boende och upptäcka lokala hemligheter

Hur bor du när du reser? Jag brukar ofta boka mitt boende via Booking.com eller Airbnb, men det finns ju så många fler möjligheter och mycket är tack vare internet. Home Exchange låter dig byta boende med andra runt om i världen. Jag har inte provat det än, men det verkar vara populärt.

Oavsett typ av boende så är sköna kuddar och en bra säng viktigt.

De 10 bästa roadtrip vägarna i USA

Innan vi reste iväg till USA så läste jag en artikel som handlade om de tio bästa roadtrip vägarna i USA och kunde konstatera att våra planer involverade inte mindre än tre av dessa vägar.

  • Best Wildlife Road Trip: Jackson till Yellowstone National Park, Wyoming
  • Best Classic America Road Trip: Beartooth Highway, Montana
  • Best Mountain Road Trip: Beaver Creek till Keystone, Colorado

Beartooth Highway
Beartooth Highway

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *