Sommar i New York: Gröna lösningar i världens mest levande stad

Sommar i New York: Gröna lösningar i världens mest levande stad

Klimatsmart New York kanske inte är den första man förknippar med en resa till The City That Never Sleeps. Men, det finns många gröna och klimatsmarta val du kan göra för att minska ditt koldioxidavtryck under din resa till New York. Förutom att klimatkompensera din flygresa så kan du minska på utsläppen under din vistelse. Du kan till exempel resa med tunnelbanan i stället för att hoppa in en taxi, eller upptäcka city från cykelsadeln och avstå från en tur med sightseeingbåt.

Eftersom det här ämnet är väldigt aktuellt hos många ressugna fans, bad jag Eric från NewYork.se att dela med sig av några av hans idéer om hur man gör en New York-resa ännu mer klimatvänlig.

New York, USA
New York, USA

Gröna naturområden där man minst förväntar det: The Bronx

Du kanske tänker på Bronx som en osäker och lite shady stadsdel i New York men mycket har förändrats sedan 1970-talet! Nu för tiden är det ett mycket populärt område att besöka, framför allt om du har lite extra tid över i staden eller vill upptäcka nya stadsdelar.

I Bronx kan du besöka en av de största botaniska trädgårdarna i USA. New Yorks botaniska trädgård har över 50 olika växtsamlingar så planera in ett antal timmar i den här stora trädgården och njut av de gröna omgivningarna. Bronx Zoo ligger också alldeles intill och är en av världens största djurparker.

Om du har New York Pass, har du tillgång till både den botaniska trädgården och Bronx Zoo. En bra idé att kombinera dessa två på en dag! Och, om Bronx ligger lite för långt bort för dig, kan du även besöka Brooklyn Botanical Garden med ditt New York Pass.

Bronx, New York
Bronx, New York

Klimatsmart aktivitet i city: Guidad cykeltur över Brooklynbron

Bara för att du ska resa till New York på en stadsresa betyder inte att du måste stoppa din hälsosamma rutin. Vilket bättre sätt än att utforska olika delar av city än med cykel! Ta en guidad cykeltur i New York så att du kan se de berömda sevärdheterna lite snabbare utan behöver oroa dig över att åka vilse.

Den guidade cykelturen över Brooklynbron är ett bra alternativ eftersom ni cyklar över två (långa) broar och även utforskar några nya vackra cykelväger på den västra delen av Manhattan.

Cykla i New York
Cykla i New York

Drinkar på rooftop barer: Gröna lummiga oaser i city

Du kanske inte associerar att gå till en bar på taket som ett “miljövänligt” tips. Men några takterrasser kan vara gröna lummiga oaser mitt i city! Till exempel, gå till Gallow Green i Chelsea för brunch, middag eller cocktails och bli omgiven av en vacker grön inredning och en fin utsikt.

Föredrar du att stanna närmare marken? Njut av en kall drink i den tropiska trädgården Garden of Love som ligger i hjärtat av SoHo. Du kan också ta New York Rooftop Bar Tour om du vill se olika vyer över city från några av Manhattans mest populära takbarer. Under den här rundturen slipper du stå i kö. Och, det ingår även tre drinkar! Se följande bild framför dig; Du sitter på en solstol med en kall drink (utan plastsugrör förstås!) i handen under en varm sommarkväll och har en enastående utsikt över Manhattan. Låter inte det härligt?

Prova en ny drink på en rooftop bar
Prova en ny drink på en rooftop bar

Handla på en lokal ekomarknad: Union Square Market

Union Square Greenmarket är en stor ekomarknad som är känd för sina blommor och växter och ekologiska lokalnära produkter som honung, lönnsirap och lavendel. Man ser till och med solpaneler bland marknadsstånden! Det finns mycket att upptäcka på marknaden och många välbärgade New York-bor kommer hit och handlar frukt, bröd och annat inför helgen, hög kändisvarning! Union Square Greenmarket är också det perfekta stället för att köpa bröd, äppel-och kanelmuffins eller blåbärspaj. Mums!

Chilla på Metropolitan Museum of Art: High and Low

Metropolitan Museum of Art i New York, även känt som The Met, är det största museet i staden. The Met har ett brett urval av konst, allt ifrån forntida Egypten till rustningar från Europas medeltid, mode, fotografi och modern konst. Det finns något för alla och utbudet är enormt. Förutom magnifika samlingar av olika sorters konst, finns det även en trevlig takbar med en fin utsikt över New York.

Takbaren är en perfekt mötesplats på en varm sommardag för en kall drink tillsammans. Men, om det är för varmt ute, kan du alltid bege dig till källarvåningen där det finns ett bra lunchställe med en fräsch salladsbar och snabb gratis internetuppkoppling!

Klimatneutral stad: Green New Deal

Visste du om att staden satsar helhjärtat på att begränsa CO2 utsläpp från hushåll, allmänna byggnader och lokala industrier? Vad många kanske inte vet är att New York city investerar otroligt mycket i klimatsmarta lösningar för att sänka CO2 utsläppen och att förbättra miljön för alla invånare i och runtom staden.

Fram till 2030 får över 430 000 hushåll återanvänd energi vilket är den största miljöinvesteringen i USA:s historia. De har även infört en extra trängselskatt för alla bilar som passerar vissa områden vilket har lett till trafiken har sjunkit medan antalet cyklister har ökat rejält.

Till exempel så har Jacob K Javits Convetion Center satsat på en stor trädgård på sitt tak och på energieåtervinning, Roosevelt Island anordnar årliga miljödagar och många hotell får allt fler miljömärkta produkter och faciliteter.

Miljövänliga hotell som till exempel Yotel, Benjamin, Kimpton Ink 48 och Cosmopolitan TriBeCa investerar i miljötänkande och de är inte de enda hotellen i staden. Hotellindustrin tar miljöfrågan på stort allvar och anpassar faciliteter för gäster i rapp takt för att visa modern, framåtsträvande och klimatmedveten gästfrihet.

När du planerar din sommarsemester till storstadsdjungeln så går det att göra den mycket mer miljömedveten om du följer Erics tips. Njut av en skön sommar i The Big Apple!

———-

Letar du efter fler insider tips till New York?

För frågor om The Big Apple kan du alltid mejla Eric på eric@newyork.se.
Om du vill bli mer inspirerad och få live foton från New York så kan du följa hans sida på Facebook.com/NewYorkSE.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments