Checka in: YOTEL i New York

Checka in: YOTEL i New York

Att hitta boende i New York är relativt lätt, men att hitta boende i New York inom en rimlig prisklass är desto svårare. Utöver ett rimligt pris så vill vi gärna bo hyfsat nära de sevärdheter vi vill besöka och hotellet får gärna ha gratis wifi. Efter många om och men så slutade det med att vi delade upp vår vistelse och bodde på flera olika hotell. Faktiskt hela tre hotell under våra fyra nätter i New York. Kanske inte optimalt i verkligheten men vid bokning så kändes det rimligt. Men ni vet, man lär sig av sina misstag…

Det första hotellet vi checkade in på var YOTEL new York som ligger inom gångavstånd från Times Square. Jag visste att hotellet var ganska nytt och på bilderna så ser det otroligt fräscht ut. Bilder talar dock inte alltid om sanningen, det vet jag av erfarenhet. I detta fall så stämde verkligheten bra överens med de bilder som jag hade sett.

Incheckning via dator

Här checkar du in via en dator vilket känns väldigt modernt. Vi hade dock lite problem med vår bokning – det stod en helt annan summa än den vi hade på vår bokningsbekräftelse. Vi kunde inte lösa det problemet själva i datorn så vi fick istället ta hissen upp några våningar där de har en riktig reception. De löste problemet direkt och vi fick våra nyckelkort och åkte ännu högre upp i byggnaden.

Fräscht och kompakt rum med fin utsikt

YOTEL är ett av de fräschaste hotellen som jag har bott på och då har jag bott på väldigt många hotell. Storleken på rummet var ganska kompakt, men vi rymdes utan problem. Sängen såg ut att vara väldigt kort, tills vi kom fram till att vi kunde justera den via en fjärrkontroll. Några tryck och vips, så hade vi en normalstor säng att sova i. Väldigt smart lösning! Sängen var också väldigt skönt att sova i och jag gillade kuddarna.

YOBOT – en robot som hade hand om allt bagage

En annan rolig sak som vi inte riktigt hade förväntat oss var att de hade en YOBOT på plats – en robot som tog hand om vårt bagage vid utcheckning. Vi skulle checka in på annat hotell men behövde lämna väskorna i några timmar medan vi gjorde en utflykt. Så himla häftigt!

Men hallå, glömde ni inte något?

Något som jag inte gillade med hotellet var att det inte fanns en riktig dörr till toaletten. Okej att allt ska vara modernt, men hallå?! Hur tänkte ni där?! Jag har aldrig riktigt förstått mig på den detaljen – varför väljer vissa hotell att inte ha en riktig dörr?! Nej, gör om och gör rätt.

PS: De hade jättebra wifi! Och ja, det var gratis.

Såhär såg det ut när vi började vår incheckning på YOTEL.
Vår rum var ljust, fint och fräscht!
Något jag ofta kan sakna på hotell är balsam! Så var inte fallet här, utan det fanns duschkräm, schampoo och balsam – perfekt.
Hej fin utsikt!
Vårt badrum hade ingen riktig dörr, vilket är ett stort minus! Men utsikten alltså!
I New York så kan vädret tydligen växla om väldigt snabbt.
Vi kände inte för att utforska New York i ösregn så det blev sushi på rummet istället.
Det är lätt att hitta hotellet. Spana bara efter en lila, lysande skylt!
Bakom glasdörrarna ser du datorerna som vi fick checka in vid.
Och den coola roboten YOBOT som tog hand om väskorna.
Hej då väskor, vi syns snart igen!
Så high-tech och så häftigt.
Det fanns en lobby att slappa i.
Väldigt modernt och hippt.
Delar av lobbyn och bakom glasdörrarna så finns det en restaurang. Vi provade aldrig den så kan inte säga om maten var bra eller inte där.
Lite detaljer.
En lite tydligare bild på restaurangen.
Om du inte har egen dator så kan du låna en.
Det finns massor av utrymme för att bara hänga.
YOTEL har även en riktigt fin uteterass där man kan sitta och jobba eller bara slappna av efter en dag i staden. Det är faktiskt den största hotellterassen i New York.
Man kan sitta ute, men ändå under tak – ifall det nu regnar.
De har en bar – toppen tycker Kenny!
Cheers!
Vi passade på att hänga utomhus – New York gör sig bäst från ovan!
Under sommaren så har de en Rooftop Cinema på takterassen. Här tänkte vi kolla film en kväll, men vädret var inte riktigt på vår sida och då var jag glad att jag ändå inte förbokade våra biljetter.
Glöm inte att spana upp om du är i New York.
Det gjorde jag ofta!
Vet inte riktigt vem detta är, men han fanns i lobbyn.
Älskar Roy Lichtensteins popkonst.
Detaljer uppe i taket.

Övrig bra-att-veta-information

Prisklass: Priserna är väldigt varierande – du kan få ett Premium Queen från 98 dollar och uppåt. Jag kan rekommendera att boka i god tid för att få de bästa priserna.

Läge: Två kvarter från Times Square – med andra ord väldigt bra läge för den som vill bo i det området. Även nära till Hudson River för den som vill njuta av friska vindar.

Adress:
YOTEL New York City
570 10th Ave
New York
NY 10036
USA

Läs mer om hotellet och om du ska boka rum på YOTEL så boka gärna direkt på hotellets egna hemsida – de garanterar nämligen att de själva har det absolut lägsta priset.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

  1. Var i New York i somras och bodde på Yotel i nästan 2 veckor. Stortrivdes med allt! Hade gärna bott där igen. Vi testade frukosten i restaurangen, och den var bra iaf, fanns lite olika alternativ att testa till okej priser.

    1. Men åh, va roligt att du också va så nöjd! Visst är det härligt när man känner så! Kul att höra att ni även var nöjda med frukosten 🙂