Vattenaktiviteter vid Lake Powell

Vattenaktiviteter vid Lake Powell

Med solen i ryggen så släpper vi ut våra hyrda vattenskotrar i det svala vattnet. Det är dags för en dag ute på Lake Powell, den näst största konstgjorda sjön/reservoaren i USA.

Vi bokade våra vattenskotrar via H20 Zone som ligger inne i Page. De hade det bästa priset, trots att vi var tvungna att hyra ett släp och låna bil för att kunna köra släpet. Och det var faktiskt inte alls svårt att lasta av och på vattenskotrarna i vattnet, men då ingen av oss hade gjort något sånt innan så kändes det ändå lite nervöst i början. Det fanns två olika båtramper där vi kunde sjösätta skotrarna och vi valde den som låg närmast vår camping, Wahweap Marina.

Tidigare hade vi köpt ett Annual Pass som gav oss tillträde till alla nationalparker i USA under ett år. Men såklart lyckades vi glömma det i vår egna bil, trots påminnelser om att vi inte skulle glömma. När vi skulle passera entrén till Glen Canyon National Recreational Area så var det bara att antingen vända om och hämta vårt pass eller betala 25 dollar som det kostade för en veckas tillträde till området. Vi valde att betala för att spara tid. Tid är ju också pengar ibland.

Läs mer: Roadtrip: Las Vegas till Grand Canyon

lake-powell-utah-28lake-powell-utah-27Lake Powell, USA Lake Powell, USA Lake Powell, USA

Det fanns tusen saker att se vid Lake Powell

Den plats jag helst hade velat besöka vid Lake Powell heter Rainbow Bridge. Men dit är det alldeles för långt för en dagstur, enligt firman som vi hyr skotrarna av. Det är inte omöjligt dock, men samtidigt så vill vi ju ha tid för att stanna till lite då och då. Så istället för Rainbow Bridge så kör vi till Glen Canyon Dam innan vi beger oss in till Antelope Canyon för att spana in den berömda canyonen via vattnet. Det är möjligt att ta sig in hela vägen men inte när man har vattenskoter då det flyter skräp i vattnet efter en bit in. Skräp som inte är bra för motorerna och kan bli en dyr historia om något går sönder. Så vi nöjer oss med det vi redan har hunnit se och vänder om och börjar spana efter en fin strandremsa där vi kan äta vår medhavda lunch.

lake-powell-utah-10lake-powell-utah-5 lake-powell-utah-6 lake-powell-utah-7 lake-powell-utah-8 lake-powell-utah-9 lake-powell-utah-11 lake-powell-utah-12 lake-powell-utah-13 lake-powell-utah-14 lake-powell-utah-15 lake-powell-utah-16 lake-powell-utah-17 lake-powell-utah-18 lake-powell-utah-19 lake-powell-utah-20 lake-powell-utah-21

Nu är det dags att äta lunch

Det är lättare sagt att hitta en bra plats att köra upp till. Vi ser bara klippor och även om det är otroligt vackert så är det inte så lätt att ta upp en vattenskoter där. Alla är väldigt hungriga då vi inte åt någon frukost den morgonen. Solen steker dessutom på ordentligt och trots att vattnet känns svalt så vill jag bara hoppa i. Men ändå inte, det känns viktigare att äta något.

Vi kör förbi Antelope Point Marina som är hem till stora och lyxiga husbåtar! Och om det inte räcker med att ha en husbåt så kan man alltid ha en motorbåt och två vattenskotrar som extra tillbehör. Nu var det inte alla som hade det men väldigt många hade åtminstone en vattenskoter eller en mindre båt. Till sist så hittar vi en strand! Eller massor av stränder. Vi tar den första och drar upp skotrarna och packar upp vår lunch. Efter att ha mumsat i oss mackor, jordgubbar och svalkat oss med kallt vatten så beger vi oss ut två och två på skotrarna. Det är dags för lite nöjesåkning!

lake-powell-utah-22 lake-powell-utah-23

En av USA’s mest populära semesterdestinationer

Lake Powell är en av USA’s mest populära semesterdestinationer, ungefär 2 miljoner människor åker dit varje år. Och jag förstår varför. Det är svårt att inte älska Lake Powell, med det blåa vattnet som sträcker sig långt fram i horisonten och vackra bergsformationer som omringar dig. Och skiner solen som den gör när vi är där, då finns det ingen bättre plats att befinna sig vid. Det enda jag ångrar med den dagen är att alla vi fyra glömde att smörja in våra ben som vid dagens slut såg ut som stekta tomater.

Tanken med den stora reservoaren är att sjön ska agera som en stor vattenreserv, till den gång då vattnet tar slut. Den enda sjö som är större än Lake Powell är Lake Mead som ligger utanför Las Vegas. Men då man har behövt använda sig av det lagrade vattnet pga mänsklig och jordbrukskonsumption och även pga torka, så är Lake Powell idag den reservoar som det finns mest vatten i. Sjön är ca 30 mil lång och kan skryta med runt 320 mil av strandlinje. Det är alltså längre än hela västkusten i USA! Runtom sjön så finns det 96 kanjoner, några är längre än andra och de längsta är mellan 2,4 och 3,2 mil i längd.

lake-powell-utah-24 lake-powell-utah-25 lake-powell-utah-26

Dags att åka tillbaka

När bensintanken börjar visa att den är tom så är det dags att bege oss tillbaka mot land. Det hade det varit oavsett då återlämningstiden är klockan 17 och det kostar pengar om man är försenad. Vi tycker att en och en halvtimme är lagom och det visar sig att efter att tagit en sväng förbi bensinstationen för att fylla upp tankarna så är vi tillbaka med ca 3 minuter till godo. Bra beräknat där!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments