Menu
Tankar & Reflektioner

Det vackra i vår närhet

Det vackra i vår närhet

Jag kan resa jorden runt och uppleva magiska platser samtidigt som det finns minst lika magiska platser här hemma, som andra reser till för att få uppleva. Platser som jag knappt vet om att de existerar.

Det där med att uppskatta det som finns i en närhet är svårt. För det finns så mycket annat att drömma om. Jag försöker och jag försöker. Men ändå så hamnar drömmarna långt bort från Sverige.

Idag tog jag med mig Herbie, Kenny och satte mig i bilen. Målet var att hitta en fin plats att fotografera på. Vi hittade den ca 2 mil från vår lägenhet, mitt ute i skogen. Längs en grusväg som ledde till en återvändsgränd, långt bort från alla människor och allt ljud. Vi hade en  vacker sjö på vänster sida om oss och höga träd på höger sida. På sjön så skymtade vi två båtar och 7 fiskare. Vi promenerade en bit längs en skogsstig tills jag hittade den perfekta platsen för att placera ut min Herbie. Och min lilla jordglob.

herbie-i-skogen-1

herbie-i-skogen-2

herbie-i-skogen-4

herbie-i-skogen-6

Frusna fingrar och kyliga vindar

Efter fotografering i det kyliga oktobervädret så värmde vi oss i bilen och tänkte åka hem. Men vi hann inte långt innan jag bad Kenny stanna bilen igen. Det är så det är att åka bil med mig och min kamera ibland. Speciellt när jag är på fotohumör. Och jag har längtat efter att få fotografera höstfärgerna som aldrig riktigt verkar komma. Det är som att de var på väg, men så hände något och allt stannade upp.

Men på några ställen så finns det fina gula träd och burriga höstfärger. Det gäller bara att hitta de platserna. Nästa vecka så ska jag ut på en mini-roadtrip och hoppas att hitta lite fler sådana ställen.

herbie-i-skogen-7

herbie-i-skogen-11

herbie-i-skogen-12

herbie-i-skogen-16

herbie-i-skogen-18

herbie-i-skogen-19

herbie-i-skogen-20

Och vet ni vad, jag älskar mina nya mössa. Årets bästa köp! Okej, ett av årets bästa köp.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

12 Comments

 • Phantom
  oktober 16, 2016 at 3:04 f m

  I cannot read the words, but the pictures look absolutely stunning! You are a very talented photographer. 🙂

  Reply
  • Helena
   oktober 17, 2016 at 3:07 e m

   Thank you Phantom 🙂

   Reply
 • Christine's Stories
  oktober 16, 2016 at 1:39 e m

  Bilderna på jordgloben och den andra på bilen var nästan lite magiska. Coolt! Jag håller för övrigt med om att det finns otroligt vackra platser i Sverige. Det gäller att inte bli för hemmablind 🙂

  Reply
  • Helena
   oktober 17, 2016 at 3:08 e m

   Tack Christine! Jag är riktigt nöjd med dom.

   Och ja, jag säger det så ofta och tänker att jag ska bli bättre på att upptäcka Sverige. Men det slutar med att jag glömmer bort det där löftet och lämnar landet istället 😉

   Reply
 • Ämma Karlsson
  oktober 17, 2016 at 11:16 f m

  Så många magiska platser runt oss. Tyvärr har inte riktigt hösten gett oss färgerna här, men den är fin ändå. Här är fint ändå. Magiskt nästan!

  Reply
  • Helena
   oktober 17, 2016 at 3:08 e m

   Nej, det är lite tråkigt att det inte blev en sån där otroligt färggrann höst. Men det kanske kommer. Annars får vi vänta och hoppas på mer tur nästa höst.

   Reply
 • Sanna Rosell
  oktober 18, 2016 at 9:22 f m

  Sverige är verkligen höstfint och det bästa är ju att vi (okej, de flesta av oss) har det precis runt hörnet! Du är så duktig på att fånga det vardagsvackra.

  Reply
  • Helena
   oktober 25, 2016 at 9:51 e m

   Tack för dina fina ord! <3 Sverige är verkligen vackert, under alla årstider. Och jag tror nog att alla har något fint runt hörnet. Det gäller bara att hitta "det". Det kan ju vara vad som helt egentligen.

   Reply
 • Anna, Travel on a Cloud
  oktober 22, 2016 at 8:12 e m

  Alltså. Bilderna. Du är HELT fantastisk på att fotografera. Tack för att jag fick följa med!

  Reply
  • Helena
   oktober 25, 2016 at 9:43 e m

   Tack Anna, dina ord värmer här i det kyliga höstmörkret!! <3

   Reply
 • Sara Winqvist
  oktober 25, 2016 at 7:32 f m

  Ja, Sverige är otroligt vackert. Jag har bott utomlands i 8 år, och allra högt upp på min bucket-list vad gäller resor står Sverige. Helst Norrland 🙂

  Reply
  • Helena
   oktober 25, 2016 at 9:47 e m

   Visst är det! Norrland är fantastiskt på alla sätt, tycker jag nu. Det gjorde jag inte då jag bodde där. Men man förändras väl och det känns ju ofta som att gräset alltid är grönare på andra sidan. Tills man kommer till andra sidan och inser att det var det minsann inte alls.

   Reply

Leave a Reply