Det vackra i vår närhet

Jag kan resa jorden runt och uppleva magiska platser samtidigt som det finns minst lika magiska platser här hemma, som andra reser till för att få uppleva. Platser som jag knappt vet om att de existerar.

Det där med att uppskatta det som finns i en närhet är svårt. För det finns så mycket annat att drömma om. Jag försöker och jag försöker. Men ändå så hamnar drömmarna långt bort från Sverige.

Idag tog jag med mig Herbie, Kenny och satte mig i bilen. Målet var att hitta en fin plats att fotografera på. Vi hittade den ca 2 mil från vår lägenhet, mitt ute i skogen. Längs en grusväg som ledde till en återvändsgränd, långt bort från alla människor och allt ljud. Vi hade en  vacker sjö på vänster sida om oss och höga träd på höger sida. På sjön så skymtade vi två båtar och 7 fiskare. Vi promenerade en bit längs en skogsstig tills jag hittade den perfekta platsen för att placera ut min Herbie. Och min lilla jordglob.

herbie-i-skogen-1

herbie-i-skogen-2

herbie-i-skogen-4

herbie-i-skogen-6

Frusna fingrar och kyliga vindar

Efter fotografering i det kyliga oktobervädret så värmde vi oss i bilen och tänkte åka hem. Men vi hann inte långt innan jag bad Kenny stanna bilen igen. Det är så det är att åka bil med mig och min kamera ibland. Speciellt när jag är på fotohumör. Och jag har längtat efter att få fotografera höstfärgerna som aldrig riktigt verkar komma. Det är som att de var på väg, men så hände något och allt stannade upp.

Men på några ställen så finns det fina gula träd och burriga höstfärger. Det gäller bara att hitta de platserna. Nästa vecka så ska jag ut på en mini-roadtrip och hoppas att hitta lite fler sådana ställen.

herbie-i-skogen-7

herbie-i-skogen-11

herbie-i-skogen-12

herbie-i-skogen-16

herbie-i-skogen-18

herbie-i-skogen-19

herbie-i-skogen-20

Och vet ni vad, jag älskar mina nya mössa. Årets bästa köp! Okej, ett av årets bästa köp.

Tags from the story

12 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *