Mertajärvi, Lappland, Norrbotten

Snöiga vyer i Lappland

Ena dagen blåser de kalla vindarna förbi och jag fryser bara jag tittar ut genom fönstret.

Nästa dag skiner solen och värmer upp det frusna landskapet.

Det växlar mellan vinter och vårvinter här uppe i det allra nordligaste Lappland. Vissa dagar har jag inte kunnat se fjällen i horisonten för snöyran skymde sikten totalt. Andra dagar sitter jag ute på trappen och blickar ut mot samma horisont, mot samma fjäll. Skillnaden är att jag då möts av en milsvid utsikt.

Jag drömmer mig bort när jag sitter där på trappen.

Ibland till sommaren och ibland till ett annat land. Ibland till stilla dagar och ibland till hisnande äventyr. Samtidigt försöker jag påminna mig själv att stanna kvar i nuet. Det som jag ibland kan ha så svårt för, att en påminnelse eller flera faktiskt behövs.

Mertajärvi, Lappland, Norrbotten
Utsikt från sovrumsfönstret.
Mertajärvi, Lappland, Norrbotten
Det är tur det finns en traktor som orkar skotta bort all nysnö.
Mertajärvi, Lappland, Norrbotten
Är det april så är det…
Mertajärvi, Lappland, Norrbotten
Ett soligt fjäll.
Mertajärvi, Lappland, Norrbotten
Skotta tak är inget för den höjdrädde.
Mertajärvi, Lappland, Norrbotten
När traktorn behöver vila så skottas det för hand.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Comments

 1. Men åh så vackra bilder! Låter klokt att försöka påminna dig själv om att leva i nuet, tycker det är extra viktigt just nu när allt är så ovisst och man inte riktigt kan leva som man vill att inte bara gå och vänta på “bättre tider” utan faktiskt ta tillvara på dagarna ändå 🙂

  1. Tack! Det är kul att dokumentera väderomväxlingar ibland.

   Ja, jag har insett att jag har ibland har väldigt lätt att fastna i allt som inte händer just nu. Men jag blir bättre och bättre på att påminna mig själv, är det det som kallas att växa? Hehe. Men ja, håller med om att det är extra viktigt just nu att försöka göra det bästa av situationen och inte bara fokusera på hur “dåligt” allt är.

  1. Visst är det! Åh va kul att du också har kopplingar där längst uppe i norr. Brukar du resa upp även nu, eller mest när du var yngre?

 2. Reste varje sommar när jag var yngre, men numera blir det oftast “bara” södra Lappland . Stekenjokk brukar vi besöka regelbundet. Då vackert uppåt – har en dragning dit, måste sitta i generna 😊. Vilken trevlig blogg du har!

  1. “Bara” södra Lappland är inte fy skam det heller. Stekenjokk är vackert, så härligt att åka dit varje år. Men du kanske får försöka planera in en resa hela vägen upp till norra Lappland om det nu var ett tag sen 😉

   Hehe, ja men jag tror nästan att det finns nån inbyggd dragning norrut om man kommer därifrån 🙂

   Och tack, så kul att du gillar bloggen! 🙂