Mitt bästa restips

Mitt bästa restips

“Vad måste jag göra i New York?”

Jag blir så irriterad på alla som säger till mig att det finns en massa “måsten” att göra när jag åker nånstans.. Och är det första besöket, då är det tydligen extra viktigt att besöka dessa “måsten”. Jag tycker det är lika irriterande när folk ställer frågan – Vad finns det för måsten i “valfri ort”?

Det finns INGA måsten!

Glöm bort det ordet. Ingen annan kan säga åt dig vad du tycker är intressant eller vad du vill se. Varför ska du spendera en hel dag med att gå på museum om du inte ens är intresserad av det? Jag brukar själv ställa frågor om vad folk kan rekommendera mig att göra, men jag ser det som tips och inte som ett måste. I slutändan så är det jag själv som väljer vad jag vill se och göra.

Jag tar mer än gärna emot tips om vad jag kan göra, precis som när jag själv letar information om en plats. Jag vill såklart veta vad jag har för alternativ och vad som kan tänkas vara intressant. Men när folk säger att “du måste göra detta/besöka denna plats”, då blir jag mest irriterad.. För nej, jag måste ingenting!

När jag åker nånstans så vill jag inte känna mig tvingad av att besöka dessa “måsten”, som ofta är stora turistattraktioner. Om jag ändå väljer att besöka dessa platser, då är det för att jag själv vill det och för att jag tycker de är intressanta på ett eller annat sätt. Det är trots allt min resa och jag vill inte spendera dyrbar tid på att springa runt och besöka dessa “måsten”.

Mitt bästa restips?

Glöm alla “måste-se-platser” och besök istället de ställen som du verkligen vill se! 

Do what makes you happy

Vad är ditt bästa restips?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Couldn’t agree more. An itinerary full of must-sees and must-dos kills the taste for adventure. The first two times I went to Tokyo, I was only there to eat and drink. I didn’t see anything, and it was some of the most memorable trips, I’ve ever had, doing what made me happy (stuffing my face with ramen) :):)

    1. Yeah, it definitely does. I think people forget that traveling is more than just seeing all those famous sights. I’m glad you had such a great time in Tokyo!