Anteckningar från ett hotellrum

Anteckningar från ett hotellrum

Jag checkar in på Quality Hotel The Box i Linköping på fredagseftermiddagen efter att ha åkt bil genom både regn och solsken och med musiken spelandes på nästan högsta volym. Innan jag lämnade lägenheten så skapade jag en ny spellista, med nya låtar (för mig) på Spotify och jag har redan fyra nya favoritlåtar.

Under de 40 minuter som det tog mig att köra mellan Motala och Linköping så hann jag fundera mycket. På livet, på sommaren och på allt möjligt. Jag hann ångra att jag lämnade lägenheten säkert en gång i minuten samtidigt som jag tänker att jag ju egentligen vill åka. Det är bara svårt att göra saker ibland.

Ryggsäcken är packad med ombyte, badkläder, en bok, anteckningsblock och fyra pennor i olika färger. Systemkameran är med även fast det inte var självklart i början. I bilen så ligger stativet och en extra jacka. Det börjar bli varmare nu och jag har inte använt en jacka på ett tag nu – men det kan ju bli kallare.

Det var längesen jag fotograferade på riktigt nu. Min stora systemkamera har fått ligga hemma och vila då jag ärligt talat inte har haft någon större lust till att fotografera. Vid de tillfällen som jag gjort det ändå så har jag istället använt min Panasonic Lumix. Men nu till helgen så tänkte jag fotografera på riktigt. Jag har släpat med mig rekvisita som ska placeras ute i naturen och förhoppningsvis så kommer det bli riktigt fina bilder. Jag har en vision som jag hoppas göra till verklighet. Vi får se hur det blir. Jag hoppas även på att fånga några vitsippor innan helgen är slut.

Just nu så sitter jag i mitt hotellrum på tredje våningen med utsikt mot massa träd och ett gult hus. Tidigare så såg jag två vackra regnbågar och jag kände mig glad över att jag inte skyndade ned till lobbyn för att möta de andra. Hade jag gjort det så hade jag nog missat regnbågarna. Jag ser inte längre träden eller huset för det är mörkt ute. Klockan är strax halv tolv.

Anledningen till att jag befinner mig här på ett hotellrum är för att det är medlemsträff med Influencers of Sweden. Vi är 13 stycken som har samlats här och jag känner mig glad över att det händer något i närheten av där jag bor. Det har varit en lång kväll, med avsmakningsmeny på fyra rätter. Risottokrokett, grillade morötter, krispig gris och vit chokladkräm med mangoglass. Det var ett tag sen jag träffade människor under en hel kväll och det gör mig lite trött. Så ju senare det blev, desto mer så lockade rummet och den mjuka sängen med fluffiga kuddar. Även om jag sitter här och skriver istället för att sova så är det avkopplande.

Det var ett tag sen jag skrev på det här viset och jag har saknat det. Att bara skriva av mig om vad jag tänker och vad jag har gjort. Det här är ju en reseblogg så det blir ju mest att skriva om resor och upplevelser. Det här är ju en resa i sig även om jag inte är så långt hemifrån men sättet att skriva är lite annorlunda än det sätt jag vanligtvis skriver på. Det här är mer dagbok eller hur jag nu ska beskriva det.

Nu ska jag dock inte skriva så mycket mer utan försöka sova så att jag känner mig utvilad inför morgondagen. Så, godnatt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

  1. Så fint. Och känner igen mig i det där med att “kamerapaus” / fotografera på riktigt. Jag brukar själv kalla mig för periodare inom foto, just för att jag har sådana där stunder/perioder några gånger per år då kameran får vila. 🙂