Tågluff i Norrland, solosatsning hos Apollo och Introducing Nashville i Stockholm

Tågluff i Norrland, solosatsning hos Apollo och Introducing Nashville i Stockholm

Är du sugen på att tågluffa i sommar? Då tycker jag du ska blicka norrut för Norrtåg har precis lanserat en ny tågluffbiljett. För under en tusenlapp så får du tillgång till Norrlands vackra vyer under två veckor.

Det är väl inte många som har missat att tågsemester verkar vara det nya heta nu och Norrtåg passar därför på att lansera sitt alldeles egna tågluffarkort à la Norrtåg. Med det så kan du resa hur mycket du vill och orkar under två veckor i sommar. Du kan använda kortet mellan 1 juni till 31 augusti. Det kostar 995 kr att köpa kortet och varje vuxen får ta med sig två barn under 16 år utan kostnad.

Fjällvandring i Lappland.
Mellan dessa orter kan du tågluffa i sommar.

Tips om upplevelser i New York

Jag gör ett kort litet gästinhopp och tipsar om att uppleva New York från vattnet hos Resebloggarnas bästa New York-tips hos New York – my bite of the Big Apple & Other Bites of the World. I det inlägget så kan du även läsa om andra New York-tips från olika svenska resebloggare. Om du inte redan planerar en resa till New York så kanske du blir sugen på en efter att ha läst alla bra tips.

Jag upptäcker New York från vattnet.

Soloresandet blir mer och mer populärt

Medan Norrtåg satsar på tågluffarkort så väljer Apollo att satsa på soloresenärer. De erbjuder fullspäckade program som även går att skräddarsy för alla resenärer som vill ut och resa på egen hand.

Apolly tycker det är synd om denna “bortglömda grupp av resenärer” vilket anges vara en anledning till denna satsning. Intressant tycker jag som rest solo många gånger.

– Vi ser att svenskarnas resemönster och livsstil förändras till att bli allt mer självständig. Allt fler söker sig på egen hand till nya äventyr – inte nödvändigtvis för att man vill vara ensam utan istället för att på egen hand upptäcka nya miljöer, kulturer och bekantskaper, säger Clara Larsson som är pressansvarig på Apollo.

Är du sugen på att resa solo?

Introducing Nashville European Tour

Den 11 oktober är det dags för Introducing Nashville European Tour på Nalen i Stockholm. Artister som Danielle Bradbery, Devin Dawson, Travis Denning och Rachel Wammack spelar musik och berättar om historien bakom låtarna, sina liv och sina karriärer. Formatet är taget från det klassiska “Nashville writers round” och Robin Stjernberg från Sverige gör också ett gästinhopp denna kväll.

Danielle gör för övrigt en grym version på Shallow – lyssna här.

Jag har inte bokat biljett än men är lite sugen. Vi får se.

På konsert under CMA fest i Nashville.

Planering inför den kommande resan till USA

Just nu så suger jag åt mig allt som har med vår kommande roadtrip att göra och såg precis att Denver ligger på andraplats på Matadors “trending cities”. Är det bra eller dåligt? Jag läser också att det är vanligt med korta regnskurer på en eller två timmar under eftermiddagarna. Men det kanske bara är skönt med lite regn om det är varma dagar? Det tror jag minsann att det är.

Det verkar hur som helst finnas väldigt mycket att se och upptäcka i staden och jag planerar åtminstone att hälsa på den stora blå björnen som finns utanför Colorado Convention Center. Det är Denver’s populäraste street art sedan 2005 och jag kan mycket väl förstå varför.

Snart på vift ute i världen igen.

Tre favoriter den här veckan

Låt: Wildfire and Whiskey med Tenille Arts.

TV-serie: Longmire som handlar om sheriffen Walt Longmire i Absaroka County, Wyoming. Perfekt uppladdning inför sommarens roadtrip.

Film: Walk. Ride. Rodeo. Finns på Netflix.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *