Min bucketlist för 2016

Min bucketlist för 2016

Jag blev inspirerad av Anna (som i sin tur blivit inspirerad av Eva) att skriva en bucketlist på de platser som jag vill besöka under det kommande året. Det finns oändligt med platser och upplevelser som jag drömmer om och jag fyller hela tiden på min lista.  Såhär ser listan ut just nu.

bucketlist

Bila genom USA

Vandra i Plitvice National Park

Jaga vattenfall på Island

Åka skoter upp till fjällen under påsken

Spana efter Highlander cattle i Lettland

Åka på spa-helg

Upptäcka våren i Skåne

Promenera en bit längs Kungsleden

Spana efter norrsken i Abisko

Stå på udden vid Nordkap i Norge

barken-dalarna-13

Vilka resor drömmer du om att göra under 2016?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 Comments

 1. Vad kul att se din lista, Helena! Roligt att du nämner aktiviteter du vill göra på respektive resmål också. Nu gjorde du mig faktiskt sugen på Island (där jag ännu inte varit) och på att få se norrsken. Man får ju inte glömma bort närbelägna resmål, så tack för att du påminner om dem! Abisko är kanske inte “nära” i och för sig men i alla fall i relation till många andra resmål. Och våren i Skåne: Den är underbar! Jag var i Lund på “Siste april” en gång och det var ljuvligt. 🙂

  1. Tack Anna! Det var jättekul att skriva den, kommer nog bli fler listor framöver. Ja, det finns ju massa platser jag vill besöka men även specifika saker jag vill göra där så kände att det kunde vara kul att få med även det. Nej, det är ju så lätt att vi glömmer det som finns i vår närhet faktiskt. Till och med Sverige har ju otroligt mycket att erbjuda, under alla årstider! Nej, Abisko är kanske inte “nära” men ändå bara drygt tre-fyra timmar från Stockholm.

 2. Typ samma å lite till. 😉 1. Spana in Lofoten 2. Strosa de franska kvarteren i New Orleans’ 3. Gå vilse på Alaskas vidder osv. Får nog återkomma med en lista!

  1. Härligt! Ja, skriv en lista du med! Ser fram emot att läsa! 🙂 Jag tycker vi ska försöka få in en Lofoten tur nångång. Och hela norra Norge verkligen.

 3. Kul att läsa Bucket lists! 🙂 Högst upp på min lista står Georgien och “stan-länderna” tror jag. Vill oxå åka till St Petersburg, Namibia, Japan, Berlin och massor av andra ställen 😉

  1. Ja, visst är det! Så kul att läsa om vad andra drömmer om, speciellt om det är helt skilda saker. Det låter som att du också har massa drömmar , härligt!

 4. Kul att läsa era listor, än om jag själv undviker att skriva drömlistor, å min filosofi är att uppnå dem i närtid! Din bild är urläcker! Du är verkligen duktig på att fotografera och skapa stämning i bilderna!

  1. Tack Katta! Jag förstår precis hur du menar och därför försökte jag också fokusera på saker som är faktiskt också går att uppfylla inom kort. Mycket roligare då! 🙂 Och tack så mycket, blev så glad av din fina kommentar! 🙂

  1. Det låter som att du har de perfekta förutsättningarna för ett helt fantastiskt år! Österrike verkar hur härligt som helst, med massa snö!

 5. Vilken bra idé! Nu fick du mig att tänka till… Jag brukar inte vara bäst på planering men jag skulle vilja vandra lite Sörmlandsled och tälta 1-2 nätter. Åka till svärföräldrarnas nya lgh i Torrevieja med familj och hundar. Åka till Nord Norge och springa något häftigt lopp i midnattssol.

  1. Det låter som spännande drömmar. Jag hoppas att alla dom förverkligas under året. Att springa något lopp i midnattssol låter så sjukt härligt!

 6. Vilken härlig lista! Närmast tillhands för min egen del står att bocka av skidåkning i Kanada nu i februari. En bucket list är för mig en väldigt levande lista som kan ändras när som helst har jag upptäckt…
  Det var jättekul att träffa dig igår, hade gärna hunnit prata mer med dig, men det får bli nästa gång 🙂

  1. Skidåkning i Kanada låter så härligt! Ser fram emot att följa dina uppdateringar därifrån. Ja, så är det för mig också. Jag har försökt att ha en lång bucketlist men det är svårt då när det finns så många punkter på listan. Föredrar en kortare lista som är tidsbegränsad, då har man också mer press på sig att verkligen försöka förverkliga punkterna!

   Jättekul att träffa dig också! 🙂

  1. Ja, gör det. Innan jag faktiskt besökte ett spa för första gången så fattade jag inte grejen. Men efter? Så bra!

   Som det ser ut nu så kommer jag bocka av den första punkten i april då jag åker till Skåne och andra punkten blir bila i USA i maj. Hade hoppats på att åka skoter till påsk men får nog prioritera lite och skippa den punkten i år, tyvärr. Men, det är bara februari än så mycket kan ändras!

   Surfa låter inte alls tokigt! Lite avis här nu 😉