Det är dags för nya drömmar

Det är dags för nya drömmar

2015 var ett händelserikt år, både med resor och spännande jobb. Året avslutades med en glitterfylld himmel hemma i Motala och nu blickar jag framåt och drömmer om allt som kan hända under det nya året. Jag har slutat med nyårslöften, för jag tycker inte om att känna mig tvingad till något och det slutar alltid med att jag bryter dom av just den anledningen. Istället så har jag skrivit ned några önskningar inför 2016.

Jag vill roadtrippa mer

Jag vill susa fram längs de amerikanska vägarna med vinden i håret i en nedcabbad sportbil.

Jag vill upptäcka Islands alla vattenfall och hemligheter.

Jag vill köra vilse på nya, okända vägar här hemma i Sverige och jag vill köra utan att veta vart jag är på väg.

roadtripping-ohdarling-org

Jag vill besöka fler nationalparker

Jag vill vandra i Kroatiens nationalparker och försöka hitta älvorna som sägs bo där.

Jag vill upptäcka bergen i Norge och jag vill utforska de okända skogarna i Sveriges egna nationalparker.

Tivedens Nationalpark

Jag vill spendera mer tid ute i naturen

Jag vill lägga ifrån mig mobilen ibland och istället njuta av tystnaden i skogen.

Jag vill hitta mysiga platser att ha picknickar på och jag vill utforska fler naturreservat.

drommar-2016

Jag vill fotografera mer

Jag vill utvecklas och jag vill ta bättre bilder.

Jag vill experimentera mer och jag vill ta tag i alla fotoidéer som jag har.

Jag vill också lära mig att känna mig nöjd  och att sluta ta några extra bilder “för säkerhetsskull”.

Och jag vill försöka trycka på radera knappen lite oftare, för alla bilder blir faktiskt inte bra.

drommar-2016-
( Katarina är fotograf till denna bild och jag har redigerat den. ).

Vad vill du göra under 2016?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 Comments

  1. Høres ut som en fin plan for 2016! Jeg har ennå ingen klare idéer for hva jeg vil få ut av 2016, men jeg vil i hvert fall reise mer i Norge dette året. Jeg tenker jeg skal bruke januar på å klekke ut en liten plan. Det blir nok flere spontane reiser, men jeg må ha noe å se frem til også. Godt nytt år forresten 🙂

    1. Det låter som en jättebra plan, Elisa. Norge är ju så vackert så där finns det ju massor att se. Jag skulle också vilja åka till Norge i år, vill se Trolltunga (som alla andra hehe). Ska bli spännande att se vad du bestämmer dig för sen 🙂

  2. Ser ut som goda resplaner och att utvecklas på det personliga med att ta sig ut mer och att utvecklas som fotograf. Själv gör jag flera resor varje år och ännu är inte reseplanering klar men det blir lite av varje i år. God fortsättning.

    1. Lite av varje låter väldigt spännande, ska bli kul att se vad det blir för resmål för dig i år. Att utvecklas personligt är ju faktiskt också viktigt, men det är lätt att glömma det ibland.

  3. Jag vill bli bättre på att bekanta mig med lokalbefolkningen och få mer inblick i vardagslivet, jag tror att det berikar resan en hel del och ger mig som besökare och bloggare mer intressanta vinklingar. Både vad gäller besöket i sig och secret escapes under resans gång men också för efterarbetet i texter och bilder när jag kommer hem och ska jobba med det. Som delvis introvert är den tröskeln dock ganska hög och svårjobbad. Men fortfarande något jag vill bli bättre på.

    1. Dina mål låter väldigt bra. Jag håller helt och hållet med om att träffa lokalbefolkning berikar en resa på så många andra sätt än att bara hänga vid en strand och njuta av en drink. Även om det inte heller är så tokigt. Jag förstår att den tröskeln är svår, jag är ungefär i samma läge där. Men man får försöka att utmana sig själv!