Jag ska andas och börja om på nytt

Jag ska andas och börja om på nytt

Det känns som att sommaren nyss började, att gräset precis började bli lite grönare och att solen sakta värmde upp luften igen. Nu är det september, gräset är inte lika grönt och dagarna känns gråa och korta. Det känns som att sommaren kom och att sommaren gick. Vad hände liksom?

Trots att sommarmånaderna försvann lite för snabbt så har jag ändå hunnit med att göra en hel del – mycket mer än jag har berättat om här. Jag skulle kunna skylla på tusen olika saker till varför mina uppdateringar har varit så sällsynta under sommaren, men det skulle bara kännas som dåliga ursäkter. Att säga att det bara blev så känns också dumt, men…  det bara blev så. Även mina sociala medier har fått gå på lågvarv denna sommar – det har blivit en liten minivariant av en digital detox.

Här spenderade jag några sköna dagar under sommaren

Jag ska andas och börja om på nytt

Min lilla digitala detox var den största anledningen till att jag bestämde mig för att stänga ned bloggen under de sista dagarna i augusti – jag ville börja om på nytt till hösten! Även om det aldrig blir en nystart från noll så kändes det bra att veta att från och med september så börjar jag om på ny kula. Och vet du vad, det hjälpte faktiskt. Lite av den stress som jag känt över allt jag har att göra har försvunnit. Inte helt, för jag har ändå hundra inlägg att skriva och jag har tusentals bilder att sortera, redigera och publicera. Jag har så mycket jag vill göra men får lite panik varje gång jag ska börja ta itu med det. Kanske för att det är för många punkter på min alldeles för långa att-göra-lista.

Nu har jag bestämt mig för att andas och för att återupprepa mig, börja om på nytt. Istället för att få panik över den där listan och allt jag inte hinner göra så ska jag försöka att fokusera på att ta det lugnt och ta en sak i taget. Känner du någonsin så? Och har du några tips för hur man organiserar sig på ett bra och effektivt sätt?

En annan sak som är ny är att jag från och med idag även börjar ett helt nytt kapitel i mitt liv – som egenföretagare med resebloggen och fotografi i fokus. Jag arbetar med att få upp en sida med de tjänster som jag kommer att erbjuda och den kommer dyka upp här inom kort. Det känns väldigt roligt samtidigt som det känns oerhört läskigt! Har du eget företag, har du några tips åt mig?

Höstens är ett oskrivet blad i min värld

Som resebloggare känns det som att jag ständigt är på resande fot. Vilket är jättekul, men samtidigt en stor del av anledningen till känslan av att jag alltid ligger efter. Ofta så hinner jag knappt komma hem innan det är dags för nästa resa. Åter igen, det är jättekul att resa men jag har insett att jag behöver tid emellan resorna. Därför känns det skönt att denna höst är lite av ett oskrivet blad än så länge. Och att jag faktiskt kommer att ha tid emellan mina resor till att skriva, redigera och ja, få mitt lilla företag att blomstra helt enkelt.

Jag har dock några resor inplanerade som jag ser fram emot jättemycket! Bland annat så ska jag utforska Lake District i Storbritannien och jag ska hänga lite i Warszawa. Även en workation i Dalarna står på schemat och en vecka i Yosemite håller på att planeras för fullt.

Hur ser din höst ut? Har du några spännande planer?

Mitt älskade Yosemite

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

 1. Denna höst ska jag landa i mitt nya liv som Sälen-bo. Jag ska jobba 70% och i övrigt göra “så lite som möjligt”, eller snarare “saker som är viktigt på riktigt” i mitt liv. Vara ute i naturen, både hemma på fjället och ute på nåt annat fjäll. Vara närvarande med min familj. Landa i mig själv. Bli bättre på att pausa, och vara här och nu. Fortsätta yoga som jag nyss börjat med. Andas. Ta hand om min kropp på ett bättre sätt. Oj det var rätt mycket ändå, men andra saker än när livet rusat på… Mitt tips till typ alla nuförtiden är att planera in pauser och återhämtning. Jag träffar genom mitt arbete så många sönderstressad människor, och har insett att mitt eget sätt att leva tidigare inte varit så bra för mig själv på länge sikt. Som egenföretagare är det ju en extra utmaning det där med att få till pauser. Jag är egenföretagare på deltid, med mina bloggar plus att jag skriver böcker. Det finns ju liksom alltid nåt att göra då…

 2. Riktigt härligt med nystart, behöver man ibland. Men känns som du ändå har fullt upp i höst, redan :). Det där med en sak i taget är bra. Bestämma sig och sedan inte göra något annat fören det är klart. Det kommer gå strålande med det nya företaget och jag finns här om du behöver ett bollplank. Ser också fram emot vår lilla testworkshop 🙂 när tiden räcker till.

 3. Rolig läsning. Mina bästa tips för att hantera många saker att göra är:
  1. Bryt ned i små små delar. Skriv inte “redigera bilder”. Skriv “redigera 15 bilder” “redigera bilder från Örebro” så att saker är uppnåelig på max ett par timmar.
  2. Skapa en lista där du fysiskt med penna kan stryka eller digitalt bocka av/färgmarkera etc när det är klart
  3. Belöna dig
  4. Behåll/skapa listor på allt du gjort också som du kan kolla på när att-göra-listan känns allt för lång.
  5. Variera det du gör så att inte för många liknande uppgifter kommer efter varandra.

  Lycka till!