En lista om att resa

En lista om att resa

När Annika skrev en lista om att resa så kände jag att jag också ville haka på. Det är lika roligt att läsa andras svar på frågorna som det är att svara på dom själv.

En resa jag längtar till:

Den resa som jag längtar mest till just nu är faktiskt en resa som jag varken har biljetter till eller ett bestämt datum. Därför vill jag inte säga så mycket om just den resan än. Jag längtar också väldigt mycket till Tallinn-kryssningen i december, det ska bli väldigt kul att få besöka julmarknaden där och bo på spa-hotell.

Mitt favoritresemål just nu:

Får man välja en plats som man aldrig har besökt? Nej, inte det alltså. Det är svårt för jag känner inte att jag har bara ett favoritresmål för tillfället. Jag har flera. Australien är aldrig fel. Englands landsbygd är vacker. Och Norges storslagna natur är fantastisk!

Det här prioriterar jag bort till förmån för mer pengar i reskassan:

Jag väljer hellre att spara mina pengar än att gå ut och fika. Jag äter inte lunch ute varje dag. Jag försöker att tänka till en extra gång (eller två) innan jag köper något, för oftast så är det de spontana inköpen som kostar mest. Jag vet av erfarenhet. Jag köper inte extremt mycket nya kläder och jag lägger inte tusenlappar på att fixa mina naglar och jag går inte regelbundet till frisören utan bara då jag känner att det verkligen behövs. Alla väljer själv vad de vill spendera sina pengar på och jag väljer att lägga mina pengar på att resa.

Just nu stör jag mig på det här i resebranschen:

Först var jag på väg att skriva att jag inte störs mig på någonting alls. Men, sen läste jag Anna’s svar och kände att det där stör jag ju mig faktiskt på!

Att allt fler använder låga lockpriser, fast det slutgiltiga priset blir betydligt högre. Ta till exempel “En weekend i Berlin för 1 200 kr”. Sedan tillkommer 100 kr i bokningsavgift, väska på flyget, platsbokning … Skriv hellre totalsumman direkt! – Anna

Det är väl okej om det slutgiltiga priset inte blir så mycket högre än det där lockpriset. Om det bara skiljer några kronor eller något sånt. Men oftast så blir det betydligt mycket dyrare, vilket är tråkigt. Jag har vant mig att Ryanair gör så, även Norwegian. Men att det börjar bli mer och mer som gör så, det har jag inte riktigt vant mig vid och blir lika besviken varje gång när jag ser att den där “billiga” resan inte alls är så billig.

En resetrend jag tror, eller hoppas, kommer att gå över är:

Jag hoppas att fler börjar tänka på djuren när de är ute och reser. Att fler börjar sluta att betala för aktiviteter där djur står för underhållningen.

Detta prioriterar jag bort i resväskan:

Jag försöker att lära mig att resa lätt. Jag försöker verkligen men det är lättare sagt än gjort. Men oftast så slinker det alltid med något onödigt i väskan. Under mina senaste och kortare resor så har jag i alla fall lämnat hemma min bok för jag vet att jag ändå inte kommer att hinna läsa.

Let's travel the world

Jag står inte ut med:

Människor som reser men samtidigt vill att allt ska vara som hemma. Det ska vara svenskt kaffe, Kalles kaviar och ost. Jag vill själv att inget ska vara som hemma för då finns det ju inte mycket att upptäcka. Jag vill se hur det är i andra länder och jag vill ta seden dit jag kommer. Om det så är att sitta på ett litet gatuhak och äta världens godaste mat med mina händer!

Skulle jag bara få resa till en plats i resten av mitt liv skulle det vara:

Enkelt. Australien – där finns det mesta. Stränder. Natur. Storstäder. Och ödemark.

Det allra roligaste respektive tråkigaste med att resa är att:

Det roligaste är att få uppleva en annan värld än den som finns hemma. Det tråkiga är att allt har ett slut även om det faktiskt också kan vara väldigt skönt att komma hem.

Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Boka en ryggmassage inför Tallinn-resan. Sluta vela och göra klart designen till mina nya visitkort. Att gå ut och fotografera mer på hemmaplan. Och att fixa klart nya hemsidan.

Det var allt för denna gång. Nu ska jag ut och njuta av resten av söndagen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 Comments

  1. haha. Ja 🙂 verkligen. 🙂 Kan bara instämma på alla punkter! 🙂 shit, åt på Jebena här om dagen. Vi skulle kunna gå dit när du kommer, på tal om att äta med händerna. Eritreanskt i tunnelbanan. Så himla gott! Man rullar där ifrån.

    1. Jag har aldrig smakat Eritreansk mat så det låter inte helt fel! 🙂 Jag kollade in deras meny också, och det ser gott ut! Boka in oss! 🙂

  2. Verkligen roligt att läsa din lista, liksom andras, och lära känna personerna bakom bloggarna lite bättre. Och jag måste säga det igen, din blogg är verkligen snygg. Jag älskar designen. Ny hemsida?

    1. Ja, visst är det kul att lära känna personen bakom. Och tack så mycket! 🙂 Jag håller på med en ny hemsida för mer fotorelaterade saker, du får se sen när den är klar 🙂

  3. Vad intressant att läsa! Jag är också en sån som älskar att både läsa och svara på frågor i listor. Precis som Annika skriver, så lär man ju känna personen bakom bloggen lite bättre. Bra att du håller med om det där med lockpriser. Det är ju så meningslöst att uppge ett pris som ändå är långt ifrån sanningen. Man blir bara förbannad. Angående packningen så får jag nog erkänna en sak trots allt (tack för påminnelsen!): böcker på vissa resor blir lätt liggande. Jag läser betydligt mer på en resa med pool- och strandhäng än på en storstadsresa.

    1. Ja, det är roligt! Får försöka göra sånt här oftare 🙂 Ja, lockpriser suger. Man blir ju bara irriterad över sånt. Ja, det är nog lätt hänt att böcker blir liggande. Den enda gång jag verkligen plöjt böcker är när jag var i Malaysia. Men då bodde jag ju där också och det var lite annorlunda. Det blev en tripp till bokaffären där minst en gång i veckan, haha. Annars håller jag med att om jag läser så är det oftare på en solresa än en storstadsresa. Jag läser mycket digitalt nu faktiskt, mycket smidigt 🙂