Menu
Tankar & Reflektioner

It feels so good to write, it’s been too damn long

Det är alltid svårt för mig att komma tillbaka till något som jag varit borta från länge.

Denna gång är det skrivandet. Jag har inte skrivit på väldigt länge nu. Jag önskar att jag kunde säga att jag har saknat det jättemycket men det är som att tiden bara runnit iväg utan att jag ens har hunnit inse att det redan har gått fyra månader och att jag bara har publicerat ett enda inlägg under den här tiden. Ett inlägg som visserligen fick mig att känna den där skrivar- och skaparglädjen igen som jag har saknat så. Men ändå så skulle det dröja 47 dagar tills nästa inlägg. Så kan det bli.

Att jag varit ifrån skrivandet så länge betyder däremot inte att jag kommer att sluta skriva. Jag behövde bara den där pausen. Och för en gångs skull har pausen varit en paus på riktigt. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag ska ta en paus, men så har jag spenderat den där pausen med att ha dåligt samvete för att jag har en paus. Men den här gången har det varit annorlunda.  Jag har lyckats släppa de där kraven på mig själv och framför allt de där tankarna om allt jag måste och borde göra. Och kanske är det därför jag inte riktigt har saknat det. Jag behövde pausen.

Jag vet egentligen inte riktigt vad jag vill ha sagt med den här texten. Kanske är det bara mitt sätt att säga att jag är på väg tillbaka, även om meddelandet mest är till för mig själv så att jag får den där lilla påminnelsen om att bloggen finns kvar, att den väntar på mig.

En påminnelse om att nu är det dags att kasta sig ut i det okända igen. Även om nu bloggen egentligen inte alls är något okänt… Men känslan är lite densamma.

Start again while I’m feeling up to it
The innocent mask don’t fit like it did back then
I hear that song, the silence was deafening
And it feels so good to sing
It’s been too damn long

Mandy Moore, Stories Reminding Myself Of Me
About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

8 Comments

 • Daniela | Discovering The Planet
  mars 17, 2021 at 10:57 e m

  Ack så viktigt ändå. Att våga ta den där pausen. Hoppas allt är fint med dig. Kram D

  Reply
  • Helena
   mars 19, 2021 at 2:05 f m

   Ja, det är lättare sagt än gjort. Men jag börjar ju sakta förstå hur viktigt det faktiskt är. Fast jag vet inte hur många gånger jag sagt det egentligen men ändå inte lär mig.. Hoppas allt är bra med dig också! Kram!

   Reply
 • Ditte
  mars 20, 2021 at 6:09 e m

  Viktigt att man tar en paus när det känns så för det är lätta att trampa på i och av gammal vana.
  Visst är det ju knepigt nu när tillvaron är så pass begränsad men nu är det som det är. Roligt att du är tillbaka.

  Reply
  • Helena
   mars 20, 2021 at 6:14 e m

   Ja, det är alldeles för lätt att bara fortsätta trampa på, det har du så rätt i. Och ja, men man får göra det bästa av situationen tänker jag. Mer än så går ju inte att göra.

   Reply
 • Annie - Stora Små Äventyr
  mars 20, 2021 at 7:05 e m

  Det kan vara skönt och välbehövligt med pauser ibland. Men kul att du är tillbaka 😀

  Reply
  • Helena
   mars 21, 2021 at 12:23 f m

   Tack, det känns bra att vara tillbaka. Och ja, det har verkligen varit skönt med en längre paus där jag faktiskt kunnat känna att jag haft paus 🙂

   Reply
 • Tova
  mars 21, 2021 at 8:13 e m

  Spännande att se fortsättningen för bloggen. Kul att du startar igång igen lite!

  Reply
  • Helena
   mars 22, 2021 at 1:15 f m

   Tack Tova! Det känns extra roligt att vara tillbaka när jag vet att det är uppskattat 🙂

   Reply

Leave a Reply