Det blev ingen kryssning till Tallinn

Det blev istället en lugn hemmakväll. Varför då, kanske du undrar? Jo, det är så att färjan vi skulle åka med blev kvar i Tallinn eftersom en antenn slitits loss och fönster gått sönder så att det började läcka in vatten i båten. Det var väl aldrig någon fara, men det är svårt att åka med en färja som inte finns på plats.

Vi hade tänkt att börja vår helg med att gå på julshow med Linda Gail Lewis, Steve Gibbons och The Rockarounds. Men att ta sig in till Linköping var lättare sagt än gjort på grund av Helga. Ni vet, den här stormen. Tack vare Helga så var pendeltåget från Motala till Linköping inställt. Det blev buss till Mjölby istället med en trevlig busschaufför. Från Mjölby så skulle pendeln gå som vanligt och när vi kom dit så var det ca en kvart kvar till avgångstid. Det kändes lugnt, vi skulle ändå hinna till konserten. Slutet gott, allting gott.

Eller inte. Några minuter innan avgångstid så meddelade de i högtalarna att tåget var försenat. Ca 20 minuter. Vi valde att promenera tillbaka mot stationshuset för att kolla vad det skulle kosta att ta taxi. Vi ville ju inte missa konserten och med den nya avgångstiden så skulle vi åtminstone bli lite försenade. Vi hann inte långt innan ett nytt utrop hördes. Nu var tåget helt inställt. Allt detta händer under mindre än 3 minuter.

Det stod en taxibil utanför stationen. Taxi Stockholm dessutom. Det satt en tjej i framsätet och vi trodde att det var kört då. Men vi frågade chauffören ändå om han var ledig. Det visades sig att tjejen i framsätet också skulle till Linköping. Efter att ha prutat ned priset lite så bar det av mot Linköping. Vi hann till konserten och fick njuta av rock’n’roll och julmusik under resten av kvällen! Och då visste vi fortfarande inte att vi inte skulle komma iväg idag.

Ja, hur var det med kryssningen då?

När vi satt och åt frukost på Scandic så frågade jag Kenny om han visste om vi hade kylskåp i vår hytt. Han visste inte och jag ville verkligen veta det, så jag surfade in på Tallinks hemsida för att ta reda på det. Det första jag mötas av när jag landar på hemsidan är detta.

tallink

Jag visste inte då att vi skulle åka med Victoria I. Men jag öppnade bokningsbekräftelsen för att kolla vad vår båt hette. Och det var såklart Viktoria I. Jaha, vad gör vi nu då? Bara att gå upp till rummet och ringa till Tallink för att se vad som händer. Ja, såklart hann jag leta efter information om vad som hänt medan Kenny stod i kö. Plats nummer ett men vänta det fick vi göra!

När vi väl fick prata med kundservice så bekräftade de att vår avgång var inställt och de erbjöd oss att boka om eller få pengarna tillbaka. Sista alternativet kändes inte som ett alternativ, då vi ju faktiskt ville komma iväg och gärna idag! Vår första tanke var att ändra destination och kryssa till Riga istället. Men då hade vi inte kommit hem samma dag som planerat så det gick inte. Vi kunde åka en alternativ rutt via Helsingfors. Men då skulle vi få vänta alldeles för länge på nästa färja som skulle ta två timmar i restid. Inte okej. Det kändes som att vi skulle förlora så mycket tid på det och hur kul är det att sitta i Helsingfors med väskor och bara vänta? Nej tack, det var inget vi kände för. Det fick bli en ombokning så nu ska vi fira nyårsafton i Tallinn istället.

Med andra ord, det kunde vara värre! Ibland händer sånt här och det är tyvärr ingenting vi kan styra över. Och jag ser ingen anledning att stressa upp mig över det när det ändå inte finns något vi kan göra. Det hjälper inte att vara otrevlig mot kundservice, för de kan inte heller göra så mycket och det är inte deras fel heller. Vi är faktiskt ändå väldigt nöjda över hur bra det gick att lösa allt, vi blev till och med kompenserade med middagar och frukost när vi väl kommer iväg på kryssningen. Bra där Tallink!

BLUE XMAS

Eftersom jag inte befinner mig på båten just nu så bjuder jag på en låt från igår kväll. Enjoy!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

  1. Trist att kryssningen blev inställd, men det låter ju å andra sidan trevligt med Nyår i Tallinn! Och så slapp ni vara ute på havet i storm! Själva har vi ingen anig om vad vi ska göra på Nyår… Får se om min kommentar kommer fram nu! 🙂

  2. Jag tror inte ni hade njutit av att vara ute till sjöss den här helgen för när Helga gav sig av lämnade hon ju kvar en massa blåst. Det har varit kaos i Nyköping idag också med takskador och grejer. Jag hoppas så att min lilla stuga där uppe är OK. Coolt att fira nyår i mysiga Tallinn.

  3. Skönt ändå att vara strandad på hemmaplan och inte ute på havet i storm! Skulle egentligen på kryssning nästa helg men fick boka om av andra skäl, men blev ganska glad när jag såg det börjat läcka in vatten… Aldrig kul.
    Spännande med nyår i Tallin!