En dag på spa i Bath

En dag på spa i Bath

Det är som att åka tillbaka i tiden. Till dagar då internet och Starbucks inte fanns. Till dagar då allting var mycket enklare, men samtidigt kanske svårare också. Till dagar som en gång var.

Jag åkte till Bath för att besöka uppleva något annat än London. Efter att ha kollat runt på vad staden hade att erbjuda så visste jag två saker; jag skulle gå på spa och jag skulle fotografera Warleigh Weir som ligger strax utanför. Jag kände att några timmar på spa skulle vara den perfekta avslutningen på en kort, men intensiv resa i Tjeckien. Det beslutet visade sig vara det bästa jag tagit på länge!

Innan jag kom dit så fick jag veta att jag inte skulle få ha med min kamera, eller telefon. Det kände jag mig lite skeptisk till, för hur ska jag då kunna skriva om det utan att visa er en massa fina bilder? Enkelt, jag har fått låna lite bilder. Nu behövde jag bara komma över känslan av att inte ha mobilen med mig. Lättare sagt än gjort, kände jag. Jag känner mig naken utan mobilen. Sorgligt, men sant.

Trafalgar Square

Jag vaknar upp på ett vandrarhem i London

Jag började min dag i London, på ett vandrarhem nära Victoria Station. Jag delade rum med tre andra tjejer och vi var tvungna att sova med fönstret öppet för det var så varmt. Mitt i natten vaknade jag av att någon tände lampan. Ja, tände lampan men släckte den inte. Det gjorde jag efter en stund när jag insåg att ingen annan kommer att göra det. Några timmar senare så tjöt alarmet i mobilen och det var dags att skynda sig till bussen som skulle ta mig till Bath.  Jag kom dit en minut innan avgångstid och hann alltså precis med den!

På väg mot Bath

Väl framme i Bath så var jag tvungen att ta bussen till Bath YHA där jag skulle bo kommande natt. Det tog lite längre tid än jag trodde och efter att ha hoppat av på fel busshållplats så kom jag äntligen till Thermae Bath Spa, men jag var tjugo minuter försenad då. Det betydde att jag inte kunde göra behandlingen som jag bokat, jättetråkigt! Det kändes inte alls bra.

Men istället så fick jag en kortare rygg- och axelmassage. Och det var precis vad jag behövde, fast jag inte hade tänkt på det innan. Efter att ha släpat runt på min tunga kamerautrustning så kunde inte ryggmassagen kommit mer lämpligt. Angelika, som masserade, tyckte att jag hade många knotor.. Nähä, det menar du inte.. Det kanske låter som en klyscha, men efter massagen så kände jag mig som en helt ny människa.

Jag saknade både kameran och mobilen i början, men det släppte desto mer ju längre tid jag spenderade där. Jag förstår anledningen till varför det inte är tillåtet och tycker att det är en bra regel.

Några härliga timmar på spa

Jag hade planerat att vara där i två-tre timmar och sen gå runt och utforska Bath. Jag blev kvar i nästan sex timmar! Det var så skönt och avslappnande att inte göra någonting, att inte ha mobilen som vibrerar hela tiden, att inte tänka på någonting alls. Att bara flyta runt i det varma badet och svettas lite extra i bastun. Det fanns fyra olika och jag gillade alla utom en. Just nu minns jag dock inte vilken jag inte gillade, men det gör väl ingenting egentligen.

I bastu-avdelningen så fanns det även en vattenfalls-dusch som skulle “regna” kallvatten. Jag blev ganska besviken när jag märkte att vattnet bara var ljummet, för det hade varit väldigt skönt att få en kalldusch efter en stund i en varm bastu!

Thermae Spa Bath

Spa pool på taket

Min favorit var den varma poolen uppe på taket. Vilken utsikt! Solen sken den dagen och värmde bra, en perfekt höstdag helt enkelt. Enligt hemsidan så är vattnet i alla poolerna 33,5 grader och även om jag stundtals tyckte att det var lite för varmt, så var det väldigt skönt. Jag glömde mina solglasögon i skåpet i omklädningsrummet och orkade inte gå och hämta dom. Så istället hängde jag mot poolkanten och blundade och bara njöt. Jag vet inte riktigt hur länge jag badade där, men när mina fingrar började bli skrynkliga så bestämde jag mig för att gå och äta lunch.

Efter lunchen så utforskade jag resten av spa:t i några timmar. Det blev även ett besök till takpoolen en gång till. Svårt att låta bli då det inte är ofta man får bada i en sån pool. Runt halv sex så kände jag mig färdigbadad och hungrig så jag bestämde mig för att det fick vara slutet på min spa-dag. Jag ångrar inte alls att jag stannade kvar så länge, för det är faktiskt inte varje dag som man är på spa.

Jag kan verkligen rekommendera alla att åka på spa. Kanske inte varje vecka, men nån gång då och då. För det är vi värda!

Thermae Spa Bath

Thermae Spa Bath

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

  1. Asså, va mysigt med spa. Jag har aldrig varit på ett men skulle vilja prova på. Det verkar så härligt att gå omkring i morgonrock och bara njuta av egentid. Jag måste kolla om det finns något spa i närheten nu.