Fischmarkt i Hamburg

Fischmarkt i Hamburg

Något som jag såg fram emot väldigt mycket inför resan till Hamburg var att besöka Fischmarkt. Innan resan så hade jag läst om den annorlunda marknaden som blivit en av stadens största turistattraktioner och väl på plats i staden så fick jag höra om att det är något som jag inte får missa! Jag hade planerat att stiga upp tidigt, för att kunna insupa så mycket som möjligt av marknaden och atmosfären. Och såklart, ta en massa fina bilder så att även ni skulle få ta del av den. Men är det något jag har lärt mig är att det blir aldrig som man har planerat. På morgonen så var jag alldeles för trött för att stiga upp och efter en snabb frukost så var klockan strax nio.

frukost 25 hours hotel hamburg

På väg till Fischmarkt

Det skulle ta en halvtimme att promenera till marknadsplatsen. Så jag valde att beställa en taxi och hoppades på att jag åtminstone skulle hinna uppleva Fischmarkt under en liten stund. Tio minuter tog taxiresan dit och kostade mig 10 euro. Inte så farligt för nu var jag ju på plats!

Det jag inte hade räknat med var regnet. Regnet som öste ner. När jag klev ut från taxibilen så tänkte jag på mitt paraply som låg fint nedpackat i min väska. Ja, jag fick åtminstone med mig ett paraply men det gjorde ju inte speciellt stor nytta på hotellrummet. Jag drog på mig huvan och trotsade regnet ändå. Nu var jag ju ändå där.

En gammal tradition

Fiskmarknaden är en gammal tradition i Hamburg. Med anor från 1703 så är den en stor del av stadens historia och du kan hitta allt från gamla prydnader till färsk fisk.

Det mesta säljs direkt från bakluckor av lastbilar, men det finns även några traditionella marknadsstånd. Fischmarkt kommer till liv mitt i natten, vid 5 så börjar försäljningen. Några timmar senare, vid 9.30 så är allt över och går du förbi platsen några timmar senare så skulle du aldrig kunna gissa att den livliga marknaden pågått här under morgontimmarna. Såhär i efterhand så ångrar jag mig att jag inte trotsade tröttheten och åkte dit lite tidigare. Men det är så lätt att säga nu.

fischmarkt hamburg tysklandfischmarkt hamburg tysklandfischmarkt hamburg tyskland fischmarkt hamburg tyskland

Det blev snabba steg runt marknaden

Jag strosade runt, kanske inte i lugn och ro, utan med snabba steg för att ändå få se marknaden utan att bli dyblöt. Jag saknade mitt paraply och jag var alldeles för snål för att köpa ett nytt. Jag hade dessutom inte tillräckligt med kontanter för att göra det heller. Några försäljare tog kort men inte alla. Jag fick gilla läget helt enkelt och hoppas på att det skulle sluta regna snart.

Gospel inne i värmen

Plötsligt så hörde jag musik komma från insidan av en stor byggnad. Det var en gospelkör som sjöng för alla besökare. Väldigt mysigt och skönt att slippa regnet för en liten stund. Inne i värmen så var det fullsatt. Många av besökarna började sin dag här medan många avslutade natten. Fischmarket är välkänt för att här är det efterfest. Partysugna vallfärdar hit efter en natt längs Reeperbahn.

fischmarkt hamburg tyskland fischmarkt hamburg tyskland fischmarkt hamburg tysklandfischmarkt hamburg tyskland

Ut i regnet igen

Utanför så skrek försäljarna, kom och köp, bra pris, kom och köp! Det kändes lite jobbigt att inte kunna gå runt i lugn och ro och spana, när jag skulle ta en bild på massor av mandariner så började försäljaren direkt att skrika på mig. Vad han skrek om har jag ingen aning. Jag förstår inte många tyska ord, även om språket delvis påminner om svenskan.

fischmarkt hamburg tysklandfischmarkt-hamburg-tyskland-008 fischmarkt hamburg tyskland fischmarkt hamburg tyskland fischmarkt hamburg tyskland fischmarkt hamburg tyskland

Tillbaka till hotellet innan nya äventyr

Det började regna lite hårdare och jag bestämde mig för att det fick räcka nu, jag hade sett tillräckligt och jag hade fått mina bilder. Jag promenerade en bit, men sen klev jag in i en taxi. Jag var tillräckligt blöt och ville bara ställa mig i en varm dusch innan det var dags att bege mig ut inför nästa äventyr.

Resan till Hamburg var en del av kampanjen #UNESCOHamburg och gjordes i samarbete mellan Hamburg Tourism och Nordic Travel BloggersText, bild samt åsikter är som alltid mina egna.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Comments

    1. Nej, det fanns verkligen lite av allt där. Marknader är roliga att strosa runt på, under alla årstider. Ska komma ihåg det om Riga inför ett framtida besök 🙂

    1. Tack. Har dock bytt tillbaka då det strulade lite. Få se om det återkommer nångång eller om det blir nån annan lösning.. Ja, regn kan tillföra väldigt mycket i en bild!