#LatviaRoadtrip II - på väg genom norra Lettland

#LatviaRoadtrip II – på väg genom norra Lettland

I skrivande stund så sitter jag på tåget till Arlanda. För idag så bär det av till Lettland för en ny roadtrip – du kommer väl ihåg den förra? Då jag, Katarina, Ann-Mari och Andy reste runt i västra Lettland och utforskade ett gammalt fängelse, bodde på ett slott och hängde på en fin strand.

Vi gjorde resan genom ett samarbete mellan Latvia Tourism och Nordic TB. Och nu äntligen är det dags för del två i roadtrip-äventyret – de var alltså så nöjda med vårt samarbete att de verkligen ville ha tillbaka oss – hela gänget! Men tråkigt nog så kan Andy inte följa med i år, så istället så har vi Anette. Ett gäng med brudar i en bil, det kan väl inte annat än bli bra? Vi får hoppas på det.

Att få veta av Nordic TB att Lettland var så nöjda att de vill ha oss tillbaka även i år känns som en varm kram runt hjärtat. – Katarina Wohlfart, Äntligen Vilse

Något annat som är nytt för i år är att vi även kommer att ha med oss ett team från Storytravelers!

Vi ska äta oss mätta under vår resa genom norra Lettland

Årets kampanj går under namnet The Foodie Route och som du säkert redan har gissat så är det stort fokus på matupplevelser. Anledningen till detta är för att Riga-Gauja regionen har blivit utvald till 2017 Europeisk region för gastronomi. Till skillnad från förra resan så kommer vi även att få lite tid till att utforska Riga vilket ska bli kul. Jag var ju där förra året under en annan resa och gillade verkligen den staden!

Jag vill att du följer med på #LatviaRoadtrip via sociala medier

Det vore jätteroligt ifall du vill följa med oss på vår roadtrip via hashtaggarna #LatviaRoadTrip och #EnjoyLatvia. Vi kommer att uppdatera på Instagram, Facebook och Twitter.

Jag kommer även att uppdatera live på Instagram stories, så missa inte det! Där kan du endast se uppdateringarna jag gör under 24 timmar.

Är du sugen på att veta mer om Lettland så får du gärna följa dem på deras officiella Facebooksida: If you like Latvia Latvia likes you. De finns även på Instagram: Enjoy Latvia.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

 1. Så fantastiskt kul att de vill ha er tillbaka, och roadtrip med fokus på mat låter ju smått magiskt… Ser verkligen fram emot att följa er och lära mig mer om Lettland för det är ett land jag inte kan något alls om!

  1. Ja, det känns fantastiskt roligt! Det betyder ju att de verkligen gillade det vi gjorde 🙂 Matturism är nog väldigt stort så det ska bli roligt att få fokusera på något som egentligen inte är inom min niche. Blir en utmaning att försöka fånga all mat på bild 😉

   Hoppas att du lär dig något nytt om Lettland av våra uppdateringar och inlägg sen!

 2. 4 jenter i en bil, det blir superfint! Og så kan vi stoppe hver gang vi ser dimma eller en fin allé eller andre fotovennlige steder. For de er det jo mange av i Latvia.
  Gleder meg til å treffe deg igjen, god reise!

 3. Har följt din resa på instagram och ser framemot nya blogginlägg från er roadtrip till Vidzeme. Såg att ni övernattade på Liepupe – det är ett jättemysigt ställe .
  Du fick aldrig svar från mig på dina frågor – ber om ursäkt.
  Ja, jag är från Lettland och kan säga att det är så himla roligt att se hur Lettland sakta men säkert börjar vakna ur sin törnrosasömn och att turismen kommer igång. Det behöver landet för att komma upp på fötterna efter så många år av förfall.
  Vart åker lettiska män för att jobba? De flesta till England, en liten del i Sverige, Norge – framförallt inom byggbranschen. Det positiva är att en del av andra generationens letter, exil-letternas barn och barnbarn födda i Sverige, Tyskland, USA har återvänt till Lettland. Förre detta kvinnliga presidenten till exempel var född i Kanada.
  Kul i alla fall att du bidrar till att fler i Sverige upptäcker Lettland.
  Vill gärna höra mer om dina resa. Kanske ses vi i Stockholm på Summer Party… (om jag finner mod att komma.)

  Hälsningar,
  City-Lover-Reser / Dita