Första intrycket av Riga

Riga överraskade rejält! Varken jag eller Kenny hade några förväntningar på staden och planerna var lika med noll. Väldigt oväntat för att vara mig, enligt Kenny. Men ibland så vill även jag strunta i allt som heter planering och bara ta dagen som den kommer. Och det var precis det som vi gjorde.

På väg till hotellet

Restaurangspaning

Kenny hade visserligen letat upp några restauranger som skulle vara bra och vi åt på två av dom. Jag kommer att berätta mer om dom i kommande inlägg. Den som jag tyckte var allra häftigast hade dock tyvärr fått stänga igen.

Häftig bar/restaurang som var inredd som ett garage, med tillhörande baksäten av bilar!

Och många mil för fötterna

Vi promenerade väldigt mycket under våra två dagar i Riga och vi hann med allt det som vi var mest intresserade av. Vi hade planer på att besöka de vackra Jugendhusen, men det får vi spara till nästa besök i staden. Vi blev istället kvar en längre stund uppe på Radisson Blu’s skybar där vi åt en god brunch och samtidigt hade utsikt över hela Riga. Dock var det ju massa fönster i vägen där som gjorde att det var svårt att få till några bra bilder utan reflektioner. Dagen innan så var vi uppe vid en annan utsiktsplats, där bilderna blev betydligt bättre så det gjorde inte så mycket ändå. Vi njöt av brunchen istället!

Tack för alla tips

Tack till alla som kommenterade med tips om sevärdheter och utsikter i Riga. Jag uppskattade verkligen alla era tips, även om vi inte besökte alla ställen.

Tags from the story

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *