Menu
Lettland

Första intrycket av Riga

Första intrycket av Riga

Riga överraskade rejält! Varken jag eller Kenny hade några förväntningar på staden och planerna var lika med noll. Väldigt oväntat för att vara mig, enligt Kenny. Men ibland så vill även jag strunta i allt som heter planering och bara ta dagen som den kommer. Och det var precis det som vi gjorde.

På väg till hotellet

Restaurangspaning

Kenny hade visserligen letat upp några restauranger som skulle vara bra och vi åt på två av dom. Jag kommer att berätta mer om dom i kommande inlägg. Den som jag tyckte var allra häftigast hade dock tyvärr fått stänga igen.

Häftig bar/restaurang som var inredd som ett garage, med tillhörande baksäten av bilar!

Och många mil för fötterna

Vi promenerade väldigt mycket under våra två dagar i Riga och vi hann med allt det som vi var mest intresserade av. Vi hade planer på att besöka de vackra Jugendhusen, men det får vi spara till nästa besök i staden. Vi blev istället kvar en längre stund uppe på Radisson Blu’s skybar där vi åt en god brunch och samtidigt hade utsikt över hela Riga. Dock var det ju massa fönster i vägen där som gjorde att det var svårt att få till några bra bilder utan reflektioner. Dagen innan så var vi uppe vid en annan utsiktsplats, där bilderna blev betydligt bättre så det gjorde inte så mycket ändå. Vi njöt av brunchen istället!

Tack för alla tips

Tack till alla som kommenterade med tips om sevärdheter och utsikter i Riga. Jag uppskattade verkligen alla era tips, även om vi inte besökte alla ställen.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

10 Comments

 • Sanna Rosell
  mars 31, 2016 at 10:24 e m

  Roligt att ni gillade Riga! Jag minns den som en förvånansvärt fin stad, lite oväntad och kanske något ouppskattad sådan. Ser fram emot restauranginlägget!

  Reply
  • Helena
   april 6, 2016 at 12:56 f m

   Ja, jag håller med om allt du skrev! Hade inte alls väntat mig att jag skulle tycka om den såpass mycket som jag gjorde. Restauranginlägg kommer snart!

   Reply
 • Kattas Betraktelser
  mars 31, 2016 at 10:54 e m

  Jag gillar också Riga fast jag har bara varit där i smällkalla vintern! Fina bilder !

  Reply
  • Helena
   april 6, 2016 at 12:56 f m

   Tack! Jag kan tänka mig att vintern också kan vara fin, speciellt december med julmarknad och allt. Var ni på den?

   Reply
 • FREEDOMtravel
  april 1, 2016 at 8:26 f m

  Roligt att ni gillade Riga! Fina bilder!

  Reply
 • Anna, New York – My Bite of the Big Apple
  april 1, 2016 at 10:47 f m

  Så fina bilder och härligt att ni gillade staden. Jag måste ju absolut åka dit igen och uppleva staden mer ordentligt. 🙂

  Reply
  • Helena
   april 6, 2016 at 12:55 f m

   Tack Anna! Ja, det är en härlig stad.

   Reply
 • Petra
  april 3, 2016 at 10:09 f m

  Kul att ni gillade Riga! Ser fram emot att läsa mer om Er resa:-)

  Reply
  • Helena
   april 6, 2016 at 12:55 f m

   Ett nytt inlägg om utsikter i Riga finns nu uppe att läsa 🙂

   Reply

Leave a Reply