Menu
Lappland

Påskminnen från norr

Påskminnen från norr

Känslan att komma ut i naturen på våren är oslagbar. Det är frihet.

Eftersom jag befinner mig på en båt just nu så tänkte jag istället bjuda er på härliga bilder från förra årets påsk som spenderades uppe i norr. Det finns så mycket vackert där och påsken är en av de bästa tidpunkterna att åka dit. Du får lite av allt det som är bäst med vintern just under påsken. Du får snö. Du får solsken. Och du får underbara dagar!

För det finns inget bättre än att sitta på en skoter och susa fram genom snön. Att sjunka ned djupt i pudersnö för att sekunden senare flyga fram igen? Det är underbart. Det är frihet.

Alla har inte möjlighet att åka skoter varje år. Att varje påsk kunna packa väskan och åka till skogen. Att ha en stuga långt bort från civilationen, där det knappt finns någon mobiltäckning.

Nej, alla har inte den möjligheten. Därför är jag så tacksam för att jag har det. Jag äger kanske inte en egen skoter, men åker jag norrut under vinterhalvåret så har jag tillgång till en.

Skoter Norrland

Jag längtar till nästa påsk som jag får spendera hemma i norr. Det blir inte detta år, men kanske nästa år eller året efter. Oavsett så är det något att längta till.

Att åka till fjällen under påsken och göra upp en eld där vi grillar korv. Att vara omringad av snö och naturen. Det är härligt. Livet behöver inte vara mer komplicerat än så ibland.

Skoter Norrland

swedish-lapland-mertajarvi-8

Glad påsk!

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

6 Comments

 • JUNITJEJ
  mars 25, 2016 at 10:24 e m

  Så härligt det ser ut!

  Reply
  • Helena
   mars 31, 2016 at 9:50 f m

   Det är helt underbart härligt! Har du inte varit uppe i norra Sverige så kan jag rekommendera ett besök dit.

   Reply
 • Så underbart det ser ut! Jag har ännu inte åkt skoter. Får hoppas det blir av någon gång.

  Reply
  • Helena
   mars 31, 2016 at 9:51 f m

   Ja, det är riktigt underbart. Det är helt klart något som du får prova på när tillfälle ges. Hehe, kanske ska ordna en bloggresa upp till norr 😉

   Reply
 • Katarina Wohlfart
  mars 29, 2016 at 9:35 e m

  Glad påsk i efterskott! 🙂

  Reply
  • Helena
   mars 31, 2016 at 9:50 f m

   Glad påsk på dig med!

   Reply

Leave a Reply