Menu
Lappland

Himlen brinner av norrsken

Himlen brinner av norrsken

Just nu så händer något helt otroligt ovanför oss! En solstorm som är enormt kraftig slår till mot jorden. Det betyder norrsken! I hela Sverige så har man kunnat skåda norrskenet ikväll. Från norr till söder.

Även i södra Finland så har det synts till och enligt prognoserna så ska man kunna se det ända till södra Tyskland, om man har tur. För även om det finns stor chans att se det så gäller det att vädret också står på din sida. Helst ska det vara riktigt klart för att öka chanserna att se det.

Här i Kiruna så har det varit lite molnigt, men jag kunde trots det ändå se ett helt magiskt norrsken under den tid jag var ute med kameran!

Om du vill läsa mer om att fotografera norrsken så har jag skrivit ihop en enkel guide som handlar om norrskensfotografering. Jag fotograferar alla mina bilder med min Canon EOS 5D kamera och använder stativ för att kunna använda längre slutartider. Det gör att jag kan fånga norrskenets dans över himlen på ett vackert sätt.

Jag rekommenderar alltid att försöka spara ihop pengar vid köp av nya produkter och prylar, men ibland är det inte man hinner det. Min kamera gick t ex sönder mitt under en fotografering och jag behövde ha den bara några dagar senare. Alternativet var att skicka in den på lagning, eller köpa en ny direkt. Det slutade med att det mest prisvärda alternativet var att köpa en ny men jag hade inte riktigt pengarna till det just då. Jag visste dock att jag skulle få ihop pengarna ganska snart.

Om du också behöver låna pengar så läs mer på lanapengardirekt.nu. De jämför marknadens bästa privatlån så att du enkelt kan välja rätt bland de bästa lånen med de bästa räntorna.

Norrsken // Northern Lights in Kiruna, Swedish Lapland

Norrsken // Northern Lights in Kiruna, Swedish Lapland Norrsken // Northern Lights in Kiruna, Swedish Lapland Norrsken // Northern Lights in Kiruna, Swedish Lapland Norrsken // Northern Lights in Kiruna, Swedish Lapland

Har du sett norrskenet ikväll?

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

8 Comments

 • Katarina Wohlfart
  mars 18, 2015 at 9:40 e m

  Jag missade det. *surt*

  Reply
  • Helena
   mars 23, 2015 at 8:38 e m

   Du får komma hit och hälsa på istället 😉

   Reply
   • Katarina Wohlfart
    mars 24, 2015 at 4:45 e m

    Ja jag har övervägt det men det är svårt att få in det i min kalender.. 🙂

    Reply
    • Helena
     mars 28, 2015 at 8:26 e m

     Du får planera in det till nästa år! 🙂

     Reply
 • Helena FREEDOMtravel
  mars 19, 2015 at 11:05 f m

  Waow vackert! Jag har aldrig sett norrsken. Och nu är vi ju i Spanien…

  Reply
  • Helena
   mars 23, 2015 at 8:38 e m

   Ja, visst är det! Ni får planera in en resa till Norrland nästa vinter 😉

   Reply
 • Clara Edvinsson
  mars 22, 2015 at 12:02 e m

  Jag vill SÅ gärna se ett norrsken någon gång! Det verkar otroligt häftigt.

  Reply
  • Helena
   mars 23, 2015 at 8:28 e m

   Kom till norra Sverige under vintern så kommer du med största sannolikhet att få se norrsken 🙂 Det är en helt otrolig upplevelse, något som man aldrig lessnar på att se 🙂

   Reply

Leave a Reply