Menu
Lettland

Årets påskresa går till… Riga!

Egentligen så skulle jag ha varit uppe i norr nu. Men tack vare hutlösa priser på både SAS och Norwegian så blev det ingenting. Vi var osäkra på om vi skulle åka eller inte och kunde därför inte planera in resan så tidigt som vi egentligen borde ha gjort. För alla vill ju resa under påsken! Men när en enkelbiljett till Kiruna låg på närmare 2000 kr så var det bara att inse, det blir ingen påskresa till norr i år.

Istället så började jag kolla på andra alternativ, men självklart var det inte bara flygresorna till Kiruna som var hutlöst dyra. Nej, det gällde i princip alla flyg. Så istället så blir det en kryssning till Riga. Priset? Ca 3000 kr för två personer med två nätter på båten och två nätter på hotell i Riga. Helt överkomligt pris!

traveling-1

Har du varit i Riga? Har du några tips? Vet du vart bästa utsikten finns eller var den godaste maten serveras? Skriv en kommentar!

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

14 Comments

 • Resfredag
  mars 23, 2016 at 2:22 e m

  Det låter härligt. Själva bryr vi oss inte om någon påsk i år, det känns lite märkligt att tänka på påskägg och fjädrar i närmare 40 graders värme, haha!

  Reply
  • Helena
   mars 23, 2016 at 10:13 e m

   Jag förstår mycket väl att ni inte bryr er så mycket om att det är påsk. Jag kände precis likadant när jag var på Koh Chang över jul och nyår. De känslorna som man annars förknippar de dagarna med finns helt enkelt bara inte när man befinner sig i ett varmt land 🙂

   Reply
 • FREEDOMtravel
  mars 23, 2016 at 7:04 e m

  Åh vad kul! Vi gillade Riga väldigt mycket! Jepp, vi vet var bästa utsikten finns och var bästa maten serveras 🙂 Vi har samlat infon här:
  http://www.freedomtravel.se/restips/europa/norra-europa/lettland/

  Reply
  • Helena
   mars 23, 2016 at 10:12 e m

   Jag har redan spanat in alla era tips och fått mycket inspiration av inläggen! Tack ändå för länken 🙂

   Reply
 • Dita Schütz
  mars 23, 2016 at 10:47 e m

  Vad roligt att ni skall besöka min barndomsstad Riga.
  Jag har några inlägg om Riga på min blogg. För utsikt åk upp i St Peterskyrkan eller Radisson Blue Skyline bar.
  Restauranger finns gott om i Gamla Stan. Vet att Valtera Restorans ska vara bra.
  Och glöm inte att gunga. Det skall man göra på påsken i Lettland.
  Åk de gula eller de röda taxi.
  http://city-lover-reser.blogspot.se/

  Reply
  • Helena
   mars 31, 2016 at 9:53 f m

   Läste igenom dina inlägg och fick massa bra tips. Tack! Det blev tyvärr inget besök i St Peterskyrkan, vi försökte tre olika gånger men det var väl inte meningen helt enkelt. Vi hann inte gunga heller, men såg massa gungor utställda lite här och var. Vi såg de dock inte förrän då vi var på väg mot båten igen.

   Reply
  • Helena
   mars 31, 2016 at 9:53 f m

   Tack för tipset!

   Reply
 • Lanclin
  mars 24, 2016 at 9:46 e m

  Vi stannar till i Riga på vår lilla Europa-roadtrip i pingst 🙂 Kanske hinner du skriva något inlägg om Riga med lite tips inför vårt besök 🙂 Annars fick du ju en del länkar bland kommentarerna som jag också kan kika på!
  /Linnea i Bayern

  Reply
  • Helena
   mars 31, 2016 at 9:54 f m

   Det kommer flera Riga-inlägg snart, så förhoppningsvis får ni massa tips inför er resa!

   Reply
 • Maria
  mars 28, 2016 at 12:25 e m

  Jag har varit uppe i Radisson Blue Skyline bar, verkligen häftig utsikt! 🙂 27e våning om jag minns rätt, och även toaletterna hade fönster med härlig utsikt 😉 –> http://mariasmemoarer.com/2012/january/riga-dag-3.html

  Reply
  • Helena
   mars 31, 2016 at 9:54 f m

   Ja, det var fin utsikt därifrån! Tyvärr svårt att fota då det blev så mycket reflektioner. Men vi njöt av utsikten istället samtidigt som vi åt brunch!

   Reply
 • Jag har varit i Riga men bara över en dag. Tyvärr smolkades resan av stormen Emil (!) som drabbade oss både på dit- och hemfärden. En riktig skräckresa som tyvärr är den värsta jag varit med om. Jag får ge Riga en ny chans och då ta flyget eller åka båt under sommarmånaderna. 🙂 En vacker stad är det ju helt klart! Hoppas er resa blev riktigt lyckad. 🙂

  Reply
  • Helena
   mars 31, 2016 at 9:56 f m

   Usch, tråkigt med storm när man ska åka båt. Vi bokade ju in oss till Tallinn, men då blev resan inställd pga stormen som var då. Kändes ändå väldigt skönt måste jag erkänna. Tycker helt klart att du får ge Riga en ny chans. Fick tips av två andra resenärer om att det är otroligt vackert där under sommaren!

   Reply

Leave a Reply