Ett reklamsamarbete mellan Latvia Tourism, Air Baltic och Nordic Travel Bloggers

Menu
Lettland

På väg mot nya äventyr i Lettland

På väg mot nya äventyr i Lettland

Den senaste tiden har varit full av nya intryck, vackra vyer och magiska stunder. Det kanske låter överdrivet, men det är sant. Vi har spenderat de flesta av dygnets timmar sittandes i en bil, hela tiden på väg mot nya upplevelser.

Grönland var inte grönt, men däremot rött och gult och fullt av höstiga färger. Island bjöd på allt från regn till strålande sol och spektakulärt norrsken två dagar i rad. Och just nu så sitter jag i sängen på mitt och Katarinas hotellrum i centrala Torshavn på Färöarna. Vi håller precis på att avsluta vår roadtrip som har tagit oss genom tre länder. Vi sa hejdå till Sofia redan på Island, men hon har varit saknad i bilen under våra äventyr här på Färöarna.

En resa avslutas och en ny påbörjas

Och nu gör vi oss redo för en ny roadtrip. Jag och Katarina (Äntligen Vilse) möter upp Andy (Grown Up Travel guide) och Ann-Mari (Alltid reiseklar) i Riga där vi hämtar ut en hyrbil som ska ta oss genom västra Lettland. Där väntar ett helt annat landskap än det som vi nu har börjat vänja oss vid och förhoppningsvis även lite värme. Sandalerna som jag packade ned väntar fortfarande på att få bli använda och jag hoppas att kunna ta på mig dom redan imorgon.

img_1351

Följ med oss

Bloggen kommer att få vila lite under resan och jag kommer istället att fokusera på uppdateringar via sociala medier. Instagram uppdateras flitigt med både bilder och stories, twitterinlägg dyker upp med jämna mellanrum och på Facebook finns jag här för den som vill följa mig där.

Du kan även följa med oss på resan via hashtaggen #LatviaRoadTrip – Facebook, Twitter och Instagram. Vi kommer även att använda oss av EnjoyLatvia. Och om du vill ha mer information om Lettland så hittar du den officiella facebooksidan här: If you like Latvia Latvia likes you och de finns även på Instagram: Enjoy Latvia.

Resan till Lettland var en del av kampanjen #LatviaRoadTrip och gjordes i samarbete med Latvia Tourism och Nordic Travel BloggersText, bild samt åsikter är som alltid mina egna.
About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

9 Comments

 • […] SWEDEN – Helena Gunnare – Oh darling, let’s be adventurers – På väg mot nya äventyr i Lettland […]

  Reply
 • Fantasiresor
  september 8, 2016 at 8:52 e m

  Saknar er och bilen också! Kul att följa med er ”på håll”, även om jag knappt hinner se alla era videos pga verkligheten som stod och knackade på här hemma 😉 Underbara bilder as usual!

  Reply
  • Helena
   september 9, 2016 at 12:07 f m

   Vi saknade också bilen lite 😉 Den vi hade på Färöarna var inte riktigt lika pigg, hehe. Hoppas att verkligheten lugnar ned sig lite för dig så att du kan andas ut lite och hänga med oss till Lettland 😉 Och tack!

   Reply
 • Dita Schütz
  september 10, 2016 at 3:56 e m

  Lycka till med resan till mitt gamla hemland. Om ni kommer till Kolka där två hav möts bada inte där (strömmar är farliga där). Minnesstenen som min familj reste till minne av min svärfar och alla andra som havet tagit, talar om det.
  Kolla in den nybyggda koncerthuset i Liepaja, den symboliserar ett bärnsten.
  Ni har tur med vädret, så här fint har de inte haft denna sommaren.

  Reply
  • Helena
   september 14, 2016 at 10:03 f m

   Tack! Vi kom aldrig till Kolka, men tack för tipset om att inte bada. Men va tråkigt att havet har tagit så många liv där.

   Vi bodde precis vid konserthuset i Liepaja, det var väldigt fint och modernt!

   Och ja, helt fantastiskt väder hade vi. Det hade jag verkligen inte räknat med. Men ibland ska man ha lite tur med vädret också.

   Reply
 • FREEDOMtravel
  september 12, 2016 at 10:05 e m

  Vilka äventyr! Gillar roadtrip-bilderna! Ha det fint och hälsa! 🙂

  Reply
  • Helena
   september 14, 2016 at 10:04 f m

   Ja, vi har haft det helt fantastiskt! 🙂 Såg inte detta förrän nu när jag kom hem så hann aldrig hälsa 🙂

   Reply
 • Eva – People in the Street
  september 17, 2016 at 10:51 f m

  Så många härliga upplevelser! Underbart 🙂

  Reply
  • Helena
   september 25, 2016 at 12:01 f m

   Det var en fantastisk resa! Kul att uppleva ett annat Lettland än ”bara” Riga.

   Reply

Leave a Reply