En långweekend i Lübeck & Travemünde

En långweekend i Lübeck & Travemünde

Det händer mycket nu. Jag byter ett land mot ett annat och jag kämpar med att hålla koll på tidszonerna. För det mesta har det gått bra, men två gånger så har jag kollat fel på klockan. Min mobil visar nämligen både den lokala tiden och tiden hemma i Sverige. Och när man är morgontrött och helst bara vill somna om, då är det lätt att kolla fel. Och då kan man dyka upp till frukosten 50 minuter för sent istället för att vara 10 minuter tidigt som man trodde…

Igår avslutade vi #LatviaRoadtrip och vi har haft fem härliga dagar i västra Lettland. Det har varit roligt att få upptäcka den delen av landet istället för Riga, som oftast är dit man åker när man åker till Lettland. Jag har tidigare varit i Riga och även om jag gillade staden så var det kul att få upptäcka västra Lettland istället.

Hej Lübeck & Travemünde

Nu är jag hemma i Sverige igen, men inte länge. För imorgon så påbörjar jag nästa äventyr tillsammans med Nikoline. Vi har aldrig träffats tidigare men imorgon så påbörjar vi en gemensam resa till Tyskland. Slutdestinationen är Lübeck och på schemat står bland annat cafébesök och en dagsutflykt till Travemünde. Vi kommer att ha ganska mycket egen tid för att utforska det som intresserar oss och i skrivande stund så pratar jag med Nikolina på Instagram om vad vi vill se. Utsikten från en kyrka är lockande och även en gammal omgjord polisstation…

Vår resa är en liten del av en stor kampanj mellan Nordic Travel Bloggers and den Tyska Turistbyrån. Kampanjen går under namnet #CityBreakGermany och tanken är att visa upp Tysklands många olika regioner och städer för att inspirera till weekendresor i landet.

För mig så är både Lübeck och Travemünde ganska okända platser. Även Tyskland rent generellt. Min enda kontakt med landet, förutom språklektionerna i 6:an, var när jag besökte Hamburg under förra året. Jag hade en härlig weekend där så jag ser verkligen fram denna resa. Och jag tar tacksamt emot alla tips om både Lübeck och Travemünde – så har du några på lager, tveka inte att dela med dig i kommentarsfältet nedan!

© Lübeck und Travemünde Marketing GmbH (LTM) (Kruschel)
© Lübeck und Travemünde Marketing GmbH (LTM) (Kruschel)

Du kan självklart följa med oss på sociala medier

Vi finns självklart på sociala medier under resan. Du hittar oss på Instagram: @intehelena och @nikoline_tengler. Twitter: @intehelena och @departdeux. Och även på Facebook: Oh darling, let’s be adventurers och Depart Deux.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments

  1. I Lubeck är ju nästan besök på någon marsipanfabrik ett måste tycker jag. Vi har gjort besök på bl a Marsipanland och Niederegger. På båda finns marsipanutställningar, café och förstås möjlighet att köpa lite läcker marsipan. Annars är hela stan väldigt mysig att promenera omkring i med stadsporten och en del vackra kyrkor. Som skåning har det blivit en del resor till Travemunde genom åren men faktiskt så kan jag inte komma på att jag sett något annat än just färjeläget så det ska bli kul att läsa om dina upplevelser där.

    1. Ett besök på café Niederegger finns på schemat och jag ska försöka att provsmaka lite marsipan där. Är inte alls förtjust i det faktiskt, men ska ge det en till chans där. Kul att du varit i Travemunde många gånger, även om det bara har varit på färjeläget. Jag hoppas att jag kan inspirera till att utforska lite utöver färjeläget nästa gång du är där..