En eftermiddag i Riga

Vi började vår #LatviaRoadtrip med en eftermiddag och kväll i mysiga Riga. Jag och Katarina landade vid 15-tiden och hann med ett snabbt besök på Riga Central Market innan det var dags att möta upp de andra i vårt härliga gäng för en middag på Entresol. Vi tog även en promenad längs vattnet i värmen.

Entresol då? Restaurangen som jag önskar att jag hade hört talas om under mitt och Kennys besök i Riga under förra året. Den låg några hundra meter bort från hotellet som vi bodde på, Tallink Hotel Riga. Även jag och Kenny bodde där under vår resa förra året. Men till det viktiga, maten. Den var verkligen toppen! Det var mer fine dining än snabbmat men vi hade inte bråttom och fick en härlig kväll tillsammans.

Vi blev bland annat serverade en fisk som smakade så gott att jag ändrade min åsikt om fisk. Har haft en period där jag inte riktigt gillat fisk, men efter det så bestämde jag mig för att ge fisk en ny chans. Och nu den senaste veckan så har jag och Kenny ätit fisk fyra dagar av sju – inte dåligt!

Kvällen bestod även att lära känna varandra lite innan det var dags att bege oss ut på vägarna. Jag, Katarina och Ann-Mari träffades ju under förra årets roadtrip så vi var bekanta med varandra. Men i år så hade vi även med oss resebloggaren Annette samt filmteamtet från Storytravelers – Caspar och David. Denna kväll kom att bli den första av flera härliga kvällar tillsammans!

Jag är också glad över att vi fick lite tid till att utforska Riga under denna resa. Det är en mysig stad som jag gärna besöker fler gånger.

Utsikt från mitt hotellrum på Tallink Hotel Riga
Färger på Riga Central Market
Bra pris på blommor var det också

Katarina i full färd med att fotografera
Inne på kötthallen i Riga Central Market

Jag hade också velat paddla lite!

Vacker inredning på restaurangen Entresol
Kvällens meny
Första skålen tillsammans!

 

En riktigt smarrig efterrätt
Behind the scenes – det är mycket jobb för filmskaparna

Vi har världen framför oss

Har du besökt Riga? Vad tyckte du?

Vill du läsa mer om min roadtrip i Lettland? Spana in hashtaggarna #LatviaRoadtrip och #EnjoyLatvia här på bloggen och på sociala medier.

13 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *