#LatviaRoadtrip - ett reklamsamarbete mellan Latvia Tourism, Nordic Travel Bloggers och Storytravelers

Menu
Lettland

En eftermiddag i Riga

En eftermiddag i Riga

Vi började vår #LatviaRoadtrip med en eftermiddag och kväll i mysiga Riga. Jag och Katarina landade vid 15-tiden och hann med ett snabbt besök på Riga Central Market innan det var dags att möta upp de andra i vårt härliga gäng för en middag på Entresol. Vi tog även en promenad längs vattnet i värmen.

Entresol då? Restaurangen som jag önskar att jag hade hört talas om under mitt och Kennys besök i Riga under förra året. Den låg några hundra meter bort från hotellet som vi bodde på, Tallink Hotel Riga. Även jag och Kenny bodde där under vår resa förra året. Men till det viktiga, maten. Den var verkligen toppen! Det var mer fine dining än snabbmat men vi hade inte bråttom och fick en härlig kväll tillsammans.

Vi blev bland annat serverade en fisk som smakade så gott att jag ändrade min åsikt om fisk. Har haft en period där jag inte riktigt gillat fisk, men efter det så bestämde jag mig för att ge fisk en ny chans. Och nu den senaste veckan så har jag och Kenny ätit fisk fyra dagar av sju – inte dåligt!

Kvällen bestod även att lära känna varandra lite innan det var dags att bege oss ut på vägarna. Jag, Katarina och Ann-Mari träffades ju under förra årets roadtrip så vi var bekanta med varandra. Men i år så hade vi även med oss resebloggaren Annette samt filmteamtet från Storytravelers – Caspar och David. Denna kväll kom att bli den första av flera härliga kvällar tillsammans!

Jag är också glad över att vi fick lite tid till att utforska Riga under denna resa. Det är en mysig stad som jag gärna besöker fler gånger.

Utsikt från mitt hotellrum på Tallink Hotel Riga

Färger på Riga Central Market

Bra pris på blommor var det också

Katarina i full färd med att fotografera

Inne på kötthallen i Riga Central Market

Jag hade också velat paddla lite!

Vacker inredning på restaurangen Entresol

Kvällens meny

Första skålen tillsammans!

 

En riktigt smarrig efterrätt

Behind the scenes – det är mycket jobb för filmskaparna

Vi har världen framför oss

Har du besökt Riga? Vad tyckte du?

Vill du läsa mer om min roadtrip i Lettland? Spana in hashtaggarna #LatviaRoadtrip och #EnjoyLatvia här på bloggen och på sociala medier.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

13 Comments

 • Eva
  juni 15, 2017 at 8:55 f m

  Riga är en favorit! Så pass att det börjar oroa mig… jag borde ju besöka Tallinn och Vilnius också.

  Reply
  • Helena
   juni 15, 2017 at 10:44 f m

   Jag känner samma sak ibland. Att varför återvända till en plats (även om man gillar den) när det finns så mycket annat att se. Trots det så återvänder jag gärna till mina favoritplatser. Tallinn och Vilnius verkar ju vara mysiga ställen också. Har varit i Tallinn i ungefär 6 timmar en kall vinterdag, men vill gärna besöka den staden igen!

   Reply
 • Josefin Pageryd
  juni 15, 2017 at 12:45 e m

  Wow vad snygga bilder! Jag har aldrig varit där men man skulle ju vilja åka. Kram 🙂

  Reply
  • Helena
   juni 20, 2017 at 3:51 e m

   Tack. Riga är en härlig stad som jag helt klar kan rekommendera att åka till. Dock mer fördel under sen vår, sommar eller tidig höst.

   Reply
 • Laila MA
  juni 15, 2017 at 7:59 e m

  Flott by og fine bilder 🙂 Har vært der to ganger og synes det var en trivelig by 🙂

  Reply
  • Helena
   juni 20, 2017 at 1:52 e m

   Tack Laila! Ja, visst är Riga en fin stad.

   Reply
 • Sussi
  juni 16, 2017 at 9:48 f m

  Jag har inte varit i Riga men blir helt klart sugen när jag läser här och ser dina bilder 🙂

  Reply
  • Helena
   juni 22, 2017 at 1:53 e m

   Jag kan absolut rekommendera att åka till Riga. En fördel är ju helt klart att det är lätt att ta sig dit.

   Reply
 • NICOLE
  juni 16, 2017 at 7:20 e m

  Låter härligt! Och fina bilder ?

  Reply
  • Helena
   juni 22, 2017 at 3:44 e m

   Tack Nicole! Riga är en fin stad.

   Reply
 • Marianne - Glimt av verden
  juni 19, 2017 at 8:29 e m

  Så flotte bilder! Jeg har vært i Riga to ganger, begge gangene var det mars og grått og kaldt, og jeg falt ikke riktig for byen. Men jeg tror jeg må gi Riga en ny sjanse en gang, for jeg hører stadig så mye bra om byen!

  Reply
  • Helena
   juni 25, 2017 at 3:33 e m

   Tack Marianne. Riga gör sig helt klart bättre under sen vår, sommar eller tidig höst så förstår att du kanske inte riktigt fastnade för staden om det var grått och kallt! Du får ge staden en ny chans.

   Reply
 • […] be adventurers – #LatviaRoadtrip II – på väg genom norra Lettland – En eftermiddag i Riga – En soluppgång vid Vidzemes kustremsa – #LatviaRoadtrip II – på väg genom norra […]

  Reply

Leave a Reply