Hotellfavoriter och hotelldrömmar

Hotellfavoriter och hotelldrömmar

Jag älskar att bo på fina hotell, men oftast så slutar det med att jag prioriterar bort de allra dyraste på grund av just den anledningen – de är för dyra. Och det finns ju så mycket annat roligt att lägga pengarna på. Jag tänker även att jag ändå oftast inte ska spendera så mycket tid på hotellrummet, förutom när jag ska sova. Eller rättare sagt, jag tänkte så förut.

Nu har jag insett att jag gärna faktiskt spenderar lite mer tid på rummet än endast de timmarna jag sover. Jag vill känna att jag faktiskt vill komma tillbaka till rummet, även om det bara är för att ta en snabb dusch efter en svettig aktivitet eller för att vila en timme innan restaurangbesöket på kvällen. Och ibland kanske jag behöver redigera lite bilder under dagen. Då vill jag inte känna att jag inte kan göra det på hotellrummet.

Skönt med lite sovmorgon…

Ett bra exempel är vår kommande roadtrip i USA. Vi kommer ju att börja resan i New York och där vill vi ha vårt boende förbokat. Vi räknar med att det kommer att bli en hel del steg under New York-vistelsen och då känns det skönt att veta att vi har ett bra boende att vila ut på. Men sen när vi är ute på vägarna och inte riktigt vet exakt vart vi kommer att vilja övernatta – då letar vi boende under dagen eller kvällen och väljer ett boende som ser vettigt ut och har bra pris.

För vi vet av erfarenhet att om vi kommer fram till boendet vid 23-tiden på kvällen – då vet vi också oftast att vi bara kommer att använda rummet till att sova. Och då är det inte värt att betala massor av pengar i onödan för ett superfint rum! Medan det kanske är kul att ha ett lite finare rum om mer tid ska spenderas där.

Ett riktigt fint hotellrum på The Cromwell i Las Vegas

Så hur hittar jag hotell som passar min budget?

Först och främst så bokar jag aldrig första bästa boende. Okej, förutom den gången i Port Douglas då jag och mina kompisar gick förbi ett hotell, kollade snabbt på rummet och kollade priset. Vi såg ju ändå havet då vi stod utanför hotellet. Men gick det att bada där? Nej, vi fick åka flera kilometer för att komma till en strand där det gick att bada… Inte så lyckat! Och när det gäller att boka via hotellbokningssajter så är det idag så otroligt enkelt att jämföra priserna. Det kan ofta löna sig att jämföra bokningssajter också innan man klickar på boka-knappen. Detta gäller även flygresor.

Jag kollar även runt på internet efter rabattkoder eller kampanjer. Jag brukar oftast välja att boka hotell som går att avboka. Ofta så blir det lite dyrare, men jag gillar att ha valmöjligheten att avboka ifall jag hittar något bättre. Nu senast så gjorde jag det med ett hotell i New York. Jag bokade ett rum och ungefär två veckor senare så var jag inne och kollade ifall några andra hotell som jag hellre ville bo på hade sänkta priser. De hade de inte, men det hotellet som jag redan hade bokat hade en kampanj som gjorde att jag tjänade ca 600 kr. Jag gjorde en ny bokning, fick exakt samma rumstyp till ett bättre pris. Sen avbokade jag bara den första bokningen.

På tal om rabattkoder och kampanjer. Just nu så har Rabble.se en kampanj tillsammans med hotellbokningssajten Hotels.com där du får 10% på din hotellbokning. Rabattkoden gäller mellan 12-18 juni så för att ta del av rabatten så behöver du boka senaste den 18 juni. Resan måste ske mellan 12 juni och 15 december. Så använd gärna Rabbles exklusiva Hotels rabattkod och få 10% rabatt på din hotellbokning. 

För dig som inte har hört talas om Rabble förut så är det en sida som samlar rabattkoder och kampanjer hos hundratals butiker och sajter på deras hemsida. De har även en app som är smidig att använda. Genom att använda sig av rabattkoderna och kampanjerna som Rabble har så kan du spara pengar på mycket – själv så gillar jag att jag kan spara pengar på mina resor och alla mina hotellbokningar.

Tre av mina favorithotell (som jag bott på)

Jag tänkte även passa på att dela med mig av tre av mina favorithotell som jag bott på. För att ett hotell ska vara riktigt bra enligt mig så är det inte alltid jag går efter samma kriterier. Ibland så kanske rummet inte är något speciellt men utsikten är fantastiskt! Eller så kanske platsen egentligen inte är så magisk, men kuddarna är underbara..

The View Hotel, Monument Valley, USA

The View är ett hotell som jag visste att jag skulle älska redan långt innan jag checkade in. Själva hotellet är väl egentligen inget speciellt, men det har allt du behöver och det räcker för mig. Det som gör det speciellt är platsen. Och med ett rum som har denna utsikt så kan man väl inte göra annat än älska det?

Soluppgång från balkongen – The View Hotel, Monument Valley

Liepupe Manor, Liepupe, Lettland

Jag måste erkänna att jag inte riktigt hade kollat upp alla platser som vi skulle bo på under vår roadtrip genom norra Lettland. Av den enkla anledningen att jag inte ville veta för mycket, utan bli överraskad. Och jag är så nöjd över mitt beslut. Liepupe Manor platsar lätt in på min lista över favorithotell. Nämnde jag att jag hade ett stort rum med badkar? Behöver jag säga mer?

Solnedgång vid Liepupe Manor i Lettland

Clarion Hotel Arlanda Airport, Arlanda, Stockholm

Det har blivit så att jag längtar till varje gång jag får checka in på Clarion Hotel Arlanda. Den första anledningen är att det betyder att jag snart ska iväg på nya äventyr! Den andra anledningen för att jag älskar sängarna. De är lagom mjuka/hårda och har underbara, fluffiga kuddar – need I say more?

Det bästa med att sova på Clarion Hotel Arlanda är deras fluffiga kuddar!

Tre drömhotell som jag vill bo på i New York

Eftersom jag har spanat in så många hotell i just New York under den senaste tiden så tänkte jag lista de tre hotell jag mest av allt skulle vilja bo på där. Nu ligger alla de hotellen utanför vår budget så de får förbi drömhotell för mig än ett tag till.

The William Vale, Brooklyn, New York

I hippa Williamsburg, Brooklyn så finns det lyxiga boutiquehotellet William Vale – hotellet med snygga rum och balkong med utsikt över New York. Kan det bli bättre? Jag får spara ihop pengar till en vistelse här i framtiden!

1 Hotel Brooklyn Bridge, Brooklyn, New York

Brooklyn är en stadsdel jag gärna spenderar tid i. Tror jag åtminstone för jag har ju faktiskt inte varit där än. Men det känns som att jag kommer att gilla den stadsdelen. Här finns 1 Hotel med utsikt över Brooklyn Bridge. Och jag har hellre utsikt över bron istället för att stå på bron med tusentals andra. Jag får fortsätta drömma mig bort till mysiga kvällar här.

ONE UN New York, New York

Det är väl ingen hemlighet att jag älskar härliga utsikter? Om det är från bergstoppar, utsiktsplatser eller hotell spelar mindre roll. Därför så försöker jag välja hotell som åtminstone har en liten utsikt. ONE UN är ett hotell som jag vet att jag skulle älska att bo i – speciellt i ett Deluxe Corner King Room som har utsikt åt alla håll!

Har du något favorithotell? Eller ett riktigt drömhotell? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments

 1. Jeg er enig med deg. Hotellet kan ikke være så dyrt at det går ut over hele reisebudsjettet samtidig som at man skal ha lyst til å komme tilbake til hotellrommet etter en lang dag. Når det er sagt har jeg nok en forkjærlighet for luksus 🙂 Noen av de hotellene jeg har bodd på som har gjort mest inntrykk er nok Burj Al Arabi i Dubai, Lux hotels på Maldivene, Kempinski i Akaba og Soho hotel i London. Men var også godt fornøyd med Jumeirah hotel i Frankfurt. Mange fine tips du kommer med her 🙂

  1. Alltså, va roligt att både du och en annan nämnde Soho Hotel i London i kommentarerna. Måste ju vara ett bra hotell då.

   Men nej precis, det får inte vara så dyrt att man får avstå från en massa annat roligt men samtidigt ska det vara tillräckligt bra för att man ska vilja hänga på rummet. Jag älskar lyxhotell också och skulle bara bo på sådana om jag hade råd. Jag sparar ned de hotellen du nämnde ifall de kommer till nytta nån gång 🙂

 2. Jag älskar också lite bättre hotell. Gärna med färre rum. The Soho hotel i London & The Toren i Amsterdam. Har bloggat om dem till o med 🙂

  1. Ja, det får gärna vara lite färre rum. The Soho Hotel i London har jag hört talas om tror jag. Har för mig att jag kanske till och med kollat på det inför en av mina London-besök, men har inte hamnat där än.

 3. The View Hotel – oj oj oj vilken utsikt! Där skulle jag verkligen kunna tänka mig att bo. Jag älskar också hotell, och försöker alltid prova nya även om jag återvänder till samma plats. Just utsikten är viktig för mig, om det finns en utsikt vill säga.

  1. Ja, är det något hotell jag verkligen kan rekommendera så är det The View. Så åker du dit, bo där 🙂 Jag gillar också att prova nya hotell, och precis som du så försöker jag att byta hotell även om jag återvänder till samma plats.