Under Canvas i West Glacier, Montana

Bo på drömmiga platser runt om i världen med Airbnb

Har du hört talas om AirBnB? Den ganska så nya bokningssajten som ger dig möjlighet att hyra lägenheter, rum och andra unika boenden över hela världen? Men du kan även hyra helt vanliga hus, lägenheter och rum här hos den alltmer populära sajten.

Jag har både hört talas om den och försökt att hyra boende via dom, men det blev aldrig någon bokning i slutändan. Det visade sig att personen som hyrde ut den där underbara lägenheten i London i själva verket inte alls ägde den. Jag kände på mig att något inte riktigt stämde då jag redan från början aldrig riktigt fick svar på mina enkla frågor.

När jag sedan valde att göra en bokningsförfrågan ändå och fick ett e-mail där jag ombads att föra över pengarna via bankkonto så kontaktade jag AirBnB. De godkända betalningsmetoderna står listade på hemsidan och överföring till bankkonto fanns inte med. När jag fick svar av AirBnB så fick jag bekräftat att något inte stämde där och att jag gjorde rätt som litade på min magkänsla.

Efter den händelsen så valde jag att boka ett vanligt hotell istället. Det kändes helt enkelt säkrare även om jag inte är helt avskräckt och funderar på att boka boende via AirBnB under nästa år istället. Jag är väldigt glad för att jag litade på min intuition för annars hade det kunnat kosta mig väldigt mycket pengar och jag hade stått där utan boende i London. För övrigt så var kundtjänsten hos Airbnb väldigt hjälpsamma och det dröjde inte länge innan personen blev avstängd.

Det jag tar med mig från den upplevelsen är att jag kommer vara väldigt uppmärksam på alla tecken som säger att något är fel, bara boka via någon som är verifierad användare och jag kommer såklart att lita på magkänslan igen om något känns för bra för att vara sant. En annan sak som är bra är att kolla på boenden som hyrs ut av en Superhost eller har flera bra recensioner.

Uppdatering: Nu har det gått några år sen jag skrev detta inlägg och jag har bokat boende via Airbnb vid flera tillfällen. Bland annat i två gånger i Nashville och vid Monument Valley.

Jag har själv haft positiva upplevelser vid varje tillfälle och är nöjd med bokningstjänsten.

Utöver Airbnb så finns det idag många andra uthyrningstjänster att kolla in på när det gäller att hyra boende under semestern eller en längre resa. Bostadshub erbjuder t ex boenden i Sverige om du funderar på att hyra något under en längre tid.

Under Canvas i West Glacier, Montana
Under Canvas i West Glacier, Montana

Nedan kommer inspiration med några unika boenden som du kan hyra via AirBnB.

1. Känn dig som en drottning (eller kung) på Irland

Har du någonsin drömt om att övernatta på ett slott? Idag finns många olika möjligheter, allt från att bo på ett slottshotell eller så kan du hyra ett helt slott. Jag skulle inte ha något emot att känna mig som en drottning här på detta slott som ligger utanför Galway på Irland.

Vart finns detta boende: Galway, Irland

2. Sov under stjärnorna i Yellowstone

Om inte detta känns som en drömmig övernattning så vet jag inte vad som är. Under Canvas finns på flera platser runt om i Amerika och erbjuder lyxiga glampingtält för dig som inte vill campa på riktigt. Jag har bott på Under Canvas i West Glacier och det var så mysigt. Dock så hittar jag inte Under Canvas på Airbnb längre, men jag länkar direkt till deras egna hemsida. Numera så finns de både i West Yellowstone samt i Paradise Valley som ligger lite norr om nationalparken. Och som sagt på en massa andra platser runt om i Amerika.

Vart finns detta boende: Flera orter i USA

3. Rustikt lyxigt drömhus vid en flod i Filippinerna

I Balamban som ligger i Filippinerna så kan du övernatta i ett mysigt trädhus som beskrivs som ett lyxigt rustikt drömhus med naturen nära inpå. Inomhus så finns ett träbadkar och utomhus hittar du hängmattor vid floden som rinner förbi. Låter inte det som skön avkoppling så säg.

Vart finns detta boende: Balamban, Filippinerna

4. Res tillbaka i tiden och upplev vilda västern

Om du är ute efter en rustik och unik vilda västern upplevelse så ska du ta dig till Shirley Basin i Wyoming, USA. Här kan du prova på att bo i en fårvagn som en gång i tiden användes på familjeranchen som då var ett arbetande fårskötarläger. När du övernattar här så får du även uppleva hur det är att bo på en riktig ranch. Sugen på att transportera dig tillbaka till det gamla västern och en lite mer enkel livsstil?

AirBnB Wyoming USA

Vart finns detta boende: Shirley Basin, Wyoming, USA

5. Ett lyxigt Hollywood-hus för dig som vill spendera

Om du har lite (eller mycket) pengar till övers så kanske detta otroligt lyxiga hus i Bel Air/Beverly Hills kan locka? Det som får mig att drömma om att flytta in här en stund är vattenfallet som faller rakt ner i den snygga poolen. Här skulle jag lätt kunna bo en vecka eller fem.

Vart finns detta boende: Bel Air, Kalifornien, USA

6. Spendera en natt i ett pepparkakshus

I Kalifornien så hittar du ett ett litet hus som ser ut som ett pepparkakshus. Leriga träd sveper runt stugan och får det att kännas som att den omfamnas av skogen. Helt klart ett unikt boende!

AirBnB Kalifornien USA

Vart finns detta boende: Geyserville, Kalifornien, USA

7. Flytta in i en väderkvarn på Österlen

Sugen på att bo i en väderkvarn? Det kan du göra på många platser runt om i världen och även i Ystad, Skåne. Kvarnen ligger vackert till på Österlen och med bara några minuters bilärd till det välkända bageriet Olof Viktors så skulle jag lätt kunna boka in mig här.

Vart finns detta boende: Ystad, Sverige

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments

    1. Ja, det finns verkligen många guldkorn när det gäller boende! Jag gillar också brandbilen väldigt mycket, skulle vilja bo i den en natt eller två. Minsta huset är nog lite väl litet, ja.

    1. Med husbilen kan ni ju i alla fall få till världens finaste utsikter 🙂 Hur är det att bo i husbåt? Och din kommentar kom fram, men hamnade i spamfiltret. Normalt sett så måste jag godkänna kommentarer om de kommer från en e-post adress som inte har kommenterat sen tidigare. Men din första kommentar hamnade i spamfiltret direkt, vet inte varför. Ena kommentaren med g-mail adressen godkändes ju på en gång då du redan kommenterat med den.